Ja mám čínsku pásovku, konkrétne Holzmann 128 HDR na 400V. Keď som ju pred 6 rokmi kupoval, vyšla aj s dopravou tuším na 400€. Prišla, poskladal som stojan, nahodil pílu a rezal. Tak ako prišla pás bežal ako mal. Mám tam od kúpy dodnes pôvodný jemnozubý pás. Režem s ním úplne všetko: guľatinu z ocele, farebných kovov, jakle plasty aj drevo. Všetky rozmery od pol cm do 120 mm. Keďže všetko sú kusovky ako klasika v garážovej dielni, pás nemením (lebo sa mi nechce a trvá to) a rýchlosť mám nahodenú najpomalšiu. Napodiv dodnes mi to takto funguje, akurát pri plastoch väčších rozmerov sa už pás zanáša a reže to blbo. Nejaké vhodné tuningy na YT sú, ale používam ju celkom spokojne aj bez nich. Pri rezaní tenkostenných vecí rameno píly nadľahčujem rukou, mám tak cit či "netlačím moc na pílu" čo asi výrazne prispelo k životnosti pásu.
Na hliníkové profily ( konštrukčné Bosch, lovím ich v kovošrote a recyklujem na dielenské udelátka a nábytok) mám pokosovku (z Lidla

s kotúčom na hliník presne s toho istého dôvodu ako píše Prochazka. Rez je krásne čistý a kolmý a je to rýchle. Nerezať tie profily často, vyžijem aj bez toho.
S tou starou pomalobežnou pílou ktorú spomína Elbarto je jediný problém, že sa zle zháňajú kotúče, neviem či sa tam dajú dať nejaké z dnešnej bežnej produkcie. Naviac často bývajú bez zveráka, na to treba dať pozor, blbo sa tam iný dopasováva.