Fagor systém pro cnc soustružení
- pindasek
- Kontaktovat uživatele:
právě jsme si na dilně udělali s kolegou nakup a přišlo nám pár šikovnách nástrojů pro někoho je to standard, ale pro nás malý vánoce,,,
objednali jsme si plátkový vrták 20mm x 80 s kterým se dá ta díra i rozjíždět na průměru a pokud budeme dělat kužel pro řemenice tak to rovnou vymrskne i ten kužel ))
opět bude všechno o kousek jednodušší a rychlejší )))
objednali jsme si plátkový vrták 20mm x 80 s kterým se dá ta díra i rozjíždět na průměru a pokud budeme dělat kužel pro řemenice tak to rovnou vymrskne i ten kužel ))
opět bude všechno o kousek jednodušší a rychlejší )))
- pindasek
- Kontaktovat uživatele:
no tak to vubec netuším o čem je řeč:-))))) lanový závit?
no nevim ale myslím, že když se ví ja, tak je možný všechno,, bohužel takovouhle zkušenost na fagoru nemám.
pokud by to měl Fagor zmaknout, tak to určitě nemá nastaveno v pevném cyklu a muselo by se to naprogramopvat v jazyce vyšší úrovně, no a to neovládám ještě vůbec.
no nevim ale myslím, že když se ví ja, tak je možný všechno,, bohužel takovouhle zkušenost na fagoru nemám.
pokud by to měl Fagor zmaknout, tak to určitě nemá nastaveno v pevném cyklu a muselo by se to naprogramopvat v jazyce vyšší úrovně, no a to neovládám ještě vůbec.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Na lanovku bych dal na kolo dolu radijus podle lana a uhel boku podle moznosti stoupani zavitu. Jenze mozna se to ma "ztuzit" a utahovat v uhlu.
Tak spis nejakej borec od lanovek treba poradi. Podle mne ta treci sila na koncich drahy na velkych prumerech kol nebude vyzadovat koseni drazek do
sveru na svernym uhlu. Protoze to lano by to deformovalo. Placam z vody, aby rec nestala .
Tak spis nejakej borec od lanovek treba poradi. Podle mne ta treci sila na koncich drahy na velkych prumerech kol nebude vyzadovat koseni drazek do
sveru na svernym uhlu. Protoze to lano by to deformovalo. Placam z vody, aby rec nestala .
- pindasek
- Kontaktovat uživatele:
Asi to Fagor zvladne, ale nebude to použitím pevných cyklů,, bude se muset jit do Isa, nebo do programování vyšší úrovně, ale tomu ještě nijak nehovím...dann píše:zdarec.
má niekto skúsenosť s rezaním lanového závitu (napr. stúpanie 40 mm R19) s vrd (16, 20) bez použitia tvarového noža? zvládne to vobec fagor?
kamarad říkává, že jde všechno, když se ví jak na to )
to mi je jasné, že s pevným cyklom to nepojde a v isu som schopný to napísať len v G33 (závitovanie)... ja by som len rád vedieť, či nieje aj iná možnosť programovania lan. závitu napr. v edgecamu a napchať to do fagoru a už aj do heidenhainu. alebo poradiť iný soft ako edgecam.
- pindasek
- Kontaktovat uživatele:
tak to ti neporadím, sám se totiž ještě s CNC učím, možná v G33 a profil závitu postupně sestavit posouváním třísek, tak aby výsledek byl ten správný kruhový profil toho závitu.. zatím mě nic jiného nenapadlo:-/
-
Zdravím ve spolek jsem nováček s používáním systému Fagor na soustruhu. Potřeboval bych poradit.
soustruh mám osazený revolverovou hlavou za vřetenem a rychloupínací hlavou před vřetenem. No a to je ten problém když soustružím za vřetenem vše je ok ale když chci osadit rychloupínací hlavu tak ať si lámu hlavu jak chci pořád mi nejde nalézt způsob jak přepnout souřadnice. Jedná se vlastně jen o X ovou hodnotu...
Je někdo schopen poradit?
soustruh mám osazený revolverovou hlavou za vřetenem a rychloupínací hlavou před vřetenem. No a to je ten problém když soustružím za vřetenem vše je ok ale když chci osadit rychloupínací hlavu tak ať si lámu hlavu jak chci pořád mi nejde nalézt způsob jak přepnout souřadnice. Jedná se vlastně jen o X ovou hodnotu...
mohl by na to být jeden G kod kterej se vloží před program.. myslím G11 jako zrcadlení osy X a G10 zrušení.. ale už je to hodně dlouho co jsem viděl soustruh, tak si to někde ověř než mě budeš napadat za uražené vřeteno
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Zdravím,nevím co máš za značku soustruhu,ale my mám dva cnc soustruhy s Fagorem ,každý jiny konstrukce.Jeden je s rovným ložem,ruční univerzalkou a revolverem před vřetenem a druhy ma šíkmé lože ,pneumatickou univerzalku a revolver za vřetenem.Oba ale maji jistá omezeni co se týče hardwaru a konstrukce a jistých přednastavených parametrů v systému.Nevým jaké máš možnosti pohybu suportu.Zjistíš to tak,že se mrkneš do parametrů a tam by jsi měl vidět rozsah, kde můžeš pracovat,protože víc ti asi konstrukce,či případné koncové spínače nedovolý.Takže tam naťukej SCHIFT - ESC - + - PARAMETRY STROJE - PARAMETRY OSY - X . Jsou to parametry P005 a P006/LIMIT+,LIMIT-/ přes tyhle limity by to jít nemělo.Nazpět na hlavní obrazovku se dostaneš zase SCHIFT - ESC.jindra.kana píše:Zdravím ve spolek jsem nováček s používáním systému Fagor na soustruhu. Potřeboval bych poradit.