Dodělal jsem tiskárnu, aby se dalo tisknout. Podle svých představ ještě nemám dodělanou vaničku, ani koncové spínače. Chybí ještě ovládání posuvu projetoru.
Tady je první tisk. Musel jsem po tisku načernit, jinak mi to nešlo ostřeji vyfotit.
Osvit 13s
tloušťka vrstvy 0,05 mm
513 vrstev , doba tisku skoro 2 hodiny
Modely jsem nařezal v programu od Aga, ovládání krokových motorků Mach3 + obrázky pouštěny programem ACDSee. Potvrdil se můj předpoklad, že je lhostejno zda je synchronizovaný zdvih a změna obrázku. Na 20 snímků se to rozešlo o sekundu.
Model jsem zmnožil tak, aby vodorovné souřadnice byly základnou pro kráječ od Aga v místě kde přijde model spojit. Takže nula "X" a nula "Y" je těsně nad pomocnou "deskou":
Pokud někde chyběla podpěra pro tisk, tak jsem těch pár vytypovaných obrázků dokreslil v Corel Photo Paintu. Stačilo jen udělat pár tahů bílou "fixou" až na obrázku, kde se objevuje odloučený objekt. Podpěra se pak netiskne svislá, ale kde je potřeba tak vodorovná. Tenhle postup dělby modelu na dva díly vedle sebe a dokreslení nedostatků mi přišlo rychlejší, než tvořit podpěry a tisknout je.
Tady je ukázka zamýšleného konceptu, později to přije zaformovat a odlévat do kovu. Kulička má průměr 22 mm.