Souhlasím, KM je primárně určen pro přesné polohování, takže je to zde trochu zbytečné a navíc to přináší zbytečné komplikace (relativně složité, moment výrazně padá s vyššími RPM, může se totálně zaseknout). Přesto mne napadá pár argumentů pro tuto cestu:
1. velký rozsah rychlosti
2. stabilita rychlosti
3. rozšířitelnost - pokud v budoucnu zjistíš, že by se ti přecijen hodilo přesné polohování případně složitější automatizovaný pohyb, třeba tam a zpět, nahradíš jen SDG nějakým sofistikovanějším řízením (Arduino, PC..),
4. pokud už ten KM a driver máš a nevíš, co s nim
Hlavní problém SDG je, že v nějaké konstalaci bohužel sem tam čip vygeneruje step pulz sám od sebe (podle datasheetu by imho neměl, ale možná mi něco uniklo, chtěl jsem to zkusit prozkoumat, ale nikdy jsem se k tomu nedostal), pro mé použití to ničemu nevadilo. Řešení - pokud to vadí - je buď:
- použít INSTANT_STOP mód, kdy je generátor spolehlivě blokovaný, jakmile pustíš tlačítko -bohužel se tím ale připravíš o brzdící rampu, motor se zastaví (nebo alespoň pokusí zastavit) okamžitě, což může být dost nebezpečné při vyšších rychlostech, nebo
- driver v klidu vypínat (což je celkem rozumné i z jiných důvodů)
Je to na zvážení.
T.