Zase si hraješ na blbce,jen aby jsi vyzískal? Tahle krabička byla u Tebe 2 měsíce... slušně řečeno... pokrytče. Jsi jasný Pavko...packa píše:to by mělo celkem sedět , ale můžeš skusit o něco snížit předřadný odpor u tacha , můžeš napsat od koho ten regl pochází ?
Elektronický regulátor otáček minisoustruhu
- Zdenek Valter
Žádám moderátora aby opět zasáhl A SMAZAL PŘÍSPĚVKY KTERÉ JSOU MIMO TÉMA.Jara píše:Zase si hraješ na blbce,jen aby jsi vyzískal? Tahle krabička byla u Tebe 2 měsíce... slušně řečeno... pokrytče. Jsi jasný Pavko...packa píše:to by mělo celkem sedět , ale můžeš skusit o něco snížit předřadný odpor u tacha , můžeš napsat od koho ten regl pochází ?
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Připojení tacha je frekvenční záležitost...tu křivku odpor pouze zatlumí,či odtlumí,nechápu že by to mělo ovlivňovat špičky spínání triaku,ale nechám se poučit. A copak Zdeňku?...ty jsi tu krabičku taky viděl?
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja nechci aby to nejak vypadalo ze nejsem s pokojen s regulatorem, chodi na prvni zapnuti, funguje ale stve me to skubani, jsou ty videa i Jarovi kde to chodi lepe a bez skubani. Nejde mi o vykon v nizkych otackach, klidne to budu provozovat pri vyssich, ale aby to bezelo plynule. Nejakych 1000otacek musi byt treba pri prevodu v pracce 1:10 zcela urcite realnych a v pracce ten motor rozhodne takto necuka a cela pracka stala 3tis, takze tam urcite nebude elektronika za desitku. Ja sem s tim regulatorem spokojen, ale tohle bych rad odstranil. Veci jako krabicka je pro me detail.
A teď Jaro raď, máš prostor, máš to zmáknutý né. Já jsem jen udělal tovární zapojení, nic navíc.CZJirka1 píše:Ja nechci aby to nejak vypadalo ze nejsem s pokojen s regulatorem, chodi na prvni zapnuti, funguje ale stve me to skubani, jsou ty videa i Jarovi kde to chodi lepe a bez skubani. Nejde mi o vykon v nizkych otackach, klidne to budu provozovat pri vyssich, ale aby to bezelo plynule. Nejakych 1000otacek musi byt treba pri prevodu v pracce 1:10 zcela urcite realnych a v pracce ten motor rozhodne takto necuka a cela pracka stala 3tis, takze tam urcite nebude elektronika za desitku. Ja sem s tim regulatorem spokojen, ale tohle bych rad odstranil. Veci jako krabicka je pro me detail.
Hold Jara je Jára, Jára Cimrman. Sám se do toho zapletl, odborník na tajemné U209B.
Jaro, já jsem ti dobře radil, foť si kytky, těm asi rozumíš. Ale ty kytky asi tolik nevidělávají, tak ses pustil do tajemna viz tvůj regulátor a asi to taky není ono, jak tem tajemný U209B.
Tak se asi múžeme (těšit, čím nás Jara překvapí) za nějaký čas. Jára Cimrman také koketoval s myšlenkou perpetum mobile, tak uvidíme. Jara má k sestrojení perpetum mobile velice vhodné parametry.
Jirko,na malých otáčkách bude vždy cítit spínání triaku....plynulost,hladký běh získáš pouze jemným otočením poťáku do vyšších toček-hledám citem,a i na nízkých otáčkách nahrubo osoustružím dřevo-to jsou ta má videa. V pračce motor točí podstatně vyššími otáčkami-ty už jsou krásně hladké. Mimoto je to tam řešeno měkkým,drážkovaným řemenem (což mám také na soustruzích)...a tu trhavost na opravdu nízkých otáčkách taky ten řemen zatlumí. Takže poměrem řemenic,a řemenem. Elektronikou tam neodstraníš nic...a nejvíc potřebuji právě nízké,tuhé otáčky-vždy z počátku i při soustružení dřeva,tak i kovu...a nemohu soustružit trhavě....takže si s citem krapet přidám do plynulosti otáček-i tak vidíš,že jsou otáčky malé,a v pohodě i plynulé...CZJirka1 píše:Ja nechci aby to nejak vypadalo ze nejsem s pokojen s regulatorem, chodi na prvni zapnuti, funguje ale stve me to skubani, jsou ty videa i Jarovi kde to chodi lepe a bez skubani. Nejde mi o vykon v nizkych otackach, klidne to budu provozovat pri vyssich, ale aby to bezelo plynule. Nejakych 1000otacek musi byt treba pri prevodu v pracce 1:10 zcela urcite realnych a v pracce ten motor rozhodne takto necuka a cela pracka stala 3tis, takze tam urcite nebude elektronika za desitku. Ja sem s tim regulatorem spokojen, ale tohle bych rad odstranil. Veci jako krabicka je pro me detail.
Pavko,ty se setkáš s horšími problémy na "vlastním" projektu regulátoru. Stejně je spoustě slušných,a normálních lidí jasné,jak jsi ke svému projektu přišel. Můžeš se ospravedlňovat jak chceš. Kytky vynech-ty jsou čisté na rozdíl od tebe. Věnuj se tématu,neotravuj lidi...a už jsem ti řekl sbohem,tak to respektuj..Pavka píše:A teď Jaro raď, máš prostor, máš to zmáknutý né. Já jsem jen udělal tovární zapojení, nic navíc.CZJirka1 píše:Ja nechci aby to nejak vypadalo ze nejsem s pokojen s regulatorem, chodi na prvni zapnuti, funguje ale stve me to skubani, jsou ty videa i Jarovi kde to chodi lepe a bez skubani. Nejde mi o vykon v nizkych otackach, klidne to budu provozovat pri vyssich, ale aby to bezelo plynule. Nejakych 1000otacek musi byt treba pri prevodu v pracce 1:10 zcela urcite realnych a v pracce ten motor rozhodne takto necuka a cela pracka stala 3tis, takze tam urcite nebude elektronika za desitku. Ja sem s tim regulatorem spokojen, ale tohle bych rad odstranil. Veci jako krabicka je pro me detail.
Hold Jara je Jára, Jára Cimrman. Sám se do toho zapletl, odborník na tajemné U209B.
Jaro, já jsem ti dobře radil, foť si kytky, těm asi rozumíš. Ale ty kytky asi tolik nevidělávají, tak ses pustil do tajemna viz tvůj regulátor a asi to taky není ono, jak tem tajemný U209B.
Tak se asi múžeme (těšit, čím nás Jara překvapí) za nějaký čas. Jára Cimrman také koketoval s myšlenkou perpetum mobile, tak uvidíme. Jara má k sestrojení perpetum mobile velice vhodné parametry.
- Zdenek Valter
Žádám ZNOVU A DŮRAZĚ MODERÁTORA aby příspěvky které jsou mimo téma smazaL !!!!Jara píše:Připojení tacha je frekvenční záležitost...tu křivku odpor pouze zatlumí,či odtlumí,nechápu že by to mělo ovlivňovat špičky spínání triaku,ale nechám se poučit. A copak Zdeňku?...ty jsi tu krabičku taky viděl?
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja osobne nebudu resit neci spory, nebudu se michat do neceho o cem nic nevim, ale regulator sem kupoval s tim ze je super a nebudu muset resit zadne problemy. I pres tohle jsem nepredpokladal ze mi to pobezi hned perfektne a beru v uvahu pouziti konkretniho motoru, tacha atd. ze to proste bude potreba sladit, shanel sem tu regulator, od farada sem se nedockal, nabidnul se mi jara tak sem jej koupil. ovsem misto toho aby mi poradil jak regulator doladit tak mi tu pise ze to nejde. Coz me teda trohcu zklamalo, pujem vyssi otacky je teda jaksi hodne siroky, muze to byt 500 a nebo taky 5000. To skubani je tam zretelne i vyvyssich otacka pri kterych dle meho odhadu je motoru uz bezne provozovan. Ja nemam nic proti Jarovi, dal regulator do kupy, jak je mi jedno, regulator chodi, ja pozaduji pouze radu jak jej doladit pro muj motor a te bych se rad dockal. Zaverem jeste napisi ze jak budu mit otackomer zjistim presne rozsah otacek od kterych to neskube, ale znova opakuju a vecer je najdu, ze tu jsou videa kde se motor toci pomalu a pri zatezi neskube a bezi klidne.