Co jste dneska bastlili?
https://photos.app.goo.gl/VFXTZpZykzAqdxbD6
Nový držák na laser, jen taková blbost. Ta šikminka je tam proto aby ten větrák fungoval jako ofuk.
Mohlo by to fungovat si myslím. Fokus by měl být seřízen a zaostřuji jen offsetem osy Z, tak mi vcelku vyhovuje, že je čočka schovaná. Jinak není problém upravit ten futrál tak aby čouhala lehce ven, prostor tam na to je.
Nový držák na laser, jen taková blbost. Ta šikminka je tam proto aby ten větrák fungoval jako ofuk.
Mohlo by to fungovat si myslím. Fokus by měl být seřízen a zaostřuji jen offsetem osy Z, tak mi vcelku vyhovuje, že je čočka schovaná. Jinak není problém upravit ten futrál tak aby čouhala lehce ven, prostor tam na to je.
Poloautomatické závitování na klony BF20. Nejsem autor, jen pokusnej králík
Vestavěno místo původního odměřování osy Z. Nastaví se hloubka závitu, najede se posuvem Z o > 1 mm nad díru, ručně se najede pinolou do záběru, po dosažení nastavené hloubky závitu se vřeteno reverzuje a zase vyjede ven, kde se buď přepne do normálního směru otáčení a zastaví, nebo jen přepne do normálního směru otáčení (pro dělání více závitů v řadě). Funkce odměřování zůstala zachována.
Postaveno na levné šupleře (cca 300,-) a arduinu.

Vestavěno místo původního odměřování osy Z. Nastaví se hloubka závitu, najede se posuvem Z o > 1 mm nad díru, ručně se najede pinolou do záběru, po dosažení nastavené hloubky závitu se vřeteno reverzuje a zase vyjede ven, kde se buď přepne do normálního směru otáčení a zastaví, nebo jen přepne do normálního směru otáčení (pro dělání více závitů v řadě). Funkce odměřování zůstala zachována.
Postaveno na levné šupleře (cca 300,-) a arduinu.
Takovou jednoduchou věc, která mi ale udělala větší radost, než jsem čekal. K utahování kleštin ve vřetenu jsem dostal pouze tyč, určenou k použití s podávacím mechanizmem. Pokud jsem chtěl použít kleštinu, musel jsem nasadit i část tohoto mechanizmu, což vypadalo úchylně, vydávalo to otravné zvuky a hlavně to tu tyč povolovalo. Včera jsem konečně sehnal relativně vhodnou trubku a dnes jsem z ní vytočil jeho náhradu. Možná to stále vypadá trochu úchylně, ale s tím už toho moc nenadělám, ostatní problémy jsou pryč a nečekaný bonus je, že se mi teď daří stejnou kleštinu utáhnout lépe (nevyjíždí mi z ní fréza).
T.
T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Vyvažovačka palec nahoru.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
zatím neřeším . mám jednu vyvažovačku co jsem dělal už dřív a ta má jen jeden snímač , a tam jsem změřil vibrace a pokusně přidal kousek plastelíny a podle toho jestli se to zlepší nebo zhorší jsem ji posouval po obvodu a takto na obou stranách .
tady uvidím jak se bude chovat výstup akcelerometrů a podle toho budu ladit program.
packa> takhle uz muzes z fazoveho posunu signalu akcelerometru, vzdalenosti vyvazovacich rovin a uhlove rychlosti pomerne presne odhadnout relativni fyzicky uhel pod kterym dynamicky vyvazovat. Pak uz jen staci urcit absolutni referenci, treba tim stroboskopem z maxima amplitudy jednoho akcelerometru a jsi skoro doma.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo