hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
pafik

1. 8. 2021, 12:20

t256 píše: 1. 8. 2021, 11:31
pafik píše: 1. 8. 2021, 10:14
t256 píše: 1. 8. 2021, 6:47 Tak ktere konkretne "politicke neziskovky" bys prestal dotovat?
To jsem se nikdy od lidi vykladajicich tohle nedozvedel.
Předpokládám, že "politické neziskovky" jsou zevšeobecnění těch, co nepečujou u nás o staroušky, nebo ty, co nejsou sportovní ... Další mě zrovna nenapadaj.
Že je jich moc, to je jasný. Třeba těch s cikánskou tématikou je kolem stovky.
Tak uz konecne napis ktere konkretne chces zrusit a kolik miliard tim usetrit.
Pošli mi seznam všech neziskovek, dám si tu práci a napíšu ti, jaký bych zrušil....
filla
Kontaktovat uživatele:

1. 8. 2021, 12:21

"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Milan199

1. 8. 2021, 12:30

to t256

Citace z Macka :
V České republice bylo v loňském roce registrováno neuvěřitelných 128 tisíc „neziskových“ organizací. Od státu, krajů či obcí (tedy z našich kapes) získaly 16,5 miliardy korun. Prostřednictvím dotací a grantů se jim též přerozdělily stovky milionů korun, které pocházejí z Norských fondů či fondů Evropské unie.

Dobrovolné hasiče bych převedl zpět jako příspěvkovou organizaci pod MV. Sociální služby // péče o staré, invalidní ... // pod sociálku jako normální zaměstnance.

Sport, divadlo, ... je zábava a tu ať si každý platí sám. Ostatní bez komentáře.

Zapoměl jsem na něco ?

Podle ČSÚ je k březnu 2020 celkem 135394 NNO. Není to málo Antone Pavloviči ?
Josef
Sponzor fora

1. 8. 2021, 1:12

A výsledek v korunkách?
Milan199

1. 8. 2021, 1:27

Josef píše: 1. 8. 2021, 1:12 A výsledek v korunkách?
Druhý řádek třetí zprava. :)

Ne vážně. Na to neumím odpovědět a nevím zda se to dá dohledat. Nedávno jsem dostal mailem seznam neziskovek co "začleňují" romské spoluobčany. Byly jich desítky a příspěvek státu byly jednotky miliard. // když tak můžu dohledat // Že by to někde bylo vidět ...

Určitě část těch lidí // obecně z neziskovek // dělá i něco užitečného. Ale jak jsem psal - nevidím důvod proč třeba domácí péči nezajišťovat zaměstnanci sociálky // zdravotnictví ??? //. Tam bys tedy neušetřil nic.

Na druhou stranu by kupa lidí v obskurních neziskovkách po utnutí financí od státu byla nucena volit mezi prací a smrtí hladem. A ta část co by nastoupila "ke kase v Lidlu", by státu naopak začala cosi odevzdávat.

Největší přínos pro společnost by ovšem byl ten, že by se v práci vyštavili a neměli by čas vymejšlet magořiny.
t256

1. 8. 2021, 1:46

Milan199 píše: 1. 8. 2021, 1:27 ...Ne vážně. Na to neumím odpovědět a nevím zda se to dá dohledat. Nedávno jsem dostal mailem seznam neziskovek co "začleňují" romské spoluobčany. Byly jich desítky a příspěvek státu byly jednotky miliard. // když tak můžu dohledat // Že by to někde bylo vidět ...
Tak ty miliardy dohledej. V tabulce kterou zverejnila vlada je na cikanske neziskovky vycleneno kolem 27 milionu.
Jinak to opet dopada jako vzdycky, kdyz ma nekdo vyjmenovat aspon par politickych neziskovek na nichz by se nejaka ta miliarda dala usetrit, tak se dozvim jen vymluvy a ticho po pesine :-)
Thomeeque

1. 8. 2021, 2:09

Milan199 píše: 1. 8. 2021, 12:30 Zapoměl jsem na něco ?
Za mne chybí konkrétní příklady. Obecná čísla neříkají objektivně uvažujícímu člověku podle mne nic. Nevíš z nich, kolik jich je skutečně aktivních, kolik peněz teče kam, atd. Pro začátek by si někdo musel dát práci a vytřídit ty podle něj užitečné, odečíst kolik jde do nich a napsat, kolik peněz dostanou ty darmožroutské. Ideálně pak jít po konkrétních organizacích, které inkasují peníze a nic adekvátního za ně prokazatelně nedělají a ty pranýřovat, jednu po druhé, ne je všechny hodit do jednoho pytle a hodnotit stejně (s tím, že uričtě existují nějaké vyjímky, ale ...). Začleňování romů (zejména ghetta) je celkem velký problém, takže řešit ho je třeba. Za mne je mnohem lepší, pokud ho budou řešit desítky malých organizací s cílením vždy třeba na jednu konkrétní problematickou lokalitu, než jeden centrální moloch (který levněji navíc určitě nevyjde). "Že by to někde bylo vidět ..." - je to běh na dlouho trať, dobrá práce v této oblasti se neprojeví ze dne na den a bohužel ani nějakým jasným zřetelným způsobem.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
fmodel
Kontaktovat uživatele:

1. 8. 2021, 2:37

Jo to máš pravdu začleňoval jsem jen dvakrát a bez dotací ,poprvé Miru co propadl fetu, po léčení ho jeho švagr používal jako otroka a pracoval u něj za jídlo. Sehnal jsem mu práci údržbáře na půl roku a musím přiznat že se snažil ,potom jsem mu dohodil práci v autoservisu kde se po 4 letech stal slušným automechanikem a nakonec si našel přítelkyni pro život bývalou fetku ,do dvou měsíců v tom byli oba, ze servisu ho kamarád vyhodil .
Druhý pokus byl když se do vedlejší dílny nastěhovala paní která vyrábí trofeje upomínkové předměty pískuje sklo atd ,ta potřebovala brigádnice na jednoduché nalepení samolepící folie na hrnky a sklo jako maskovací šablonu ,a taky někoho na balení hotových sklenic .Protože znám ty tři co z vedlejšího baráku (ghetta)pracují dohodil jsem jí jejich manželky a přítelkyně ,dohodli se asi na 120Kč/h s tím že je bude potřebovat asi 10x za měsíc a že není úplně nutný aby chodily ráno .Výsledek dokázala je dostat asi třikrát do práce a tím to skončilo ,a to i přes to že jim práce šla dobře ,tak že dneska tam pomáhá důchodkyně a bez problémů zvládá.
Tak že je jasný že jsem zklamal ,a že se raději dál budu věnovat obrábění a začleňování nechám neziskovkám o kterých se normálním způsobem nedokážu dovědět co tak přínosného dokázali a kolik to stálo.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Thomeeque

1. 8. 2021, 2:56

Nezklamal jsi. Naopak jsi ukázal, že to vůbec není jednoduché a že výsledky nemusí být nijak markantní, i když jsi pro danou věc udělal celkem velký kus práce (asi by si nesouhlasil, kdyby o tobě někdo tvrdil, že jsi neudělal vůbec nic).
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
pafik

1. 8. 2021, 3:15

t256 píše: 1. 8. 2021, 1:46
Milan199 píše: 1. 8. 2021, 1:27 ...Ne vážně. Na to neumím odpovědět a nevím zda se to dá dohledat. Nedávno jsem dostal mailem seznam neziskovek co "začleňují" romské spoluobčany. Byly jich desítky a příspěvek státu byly jednotky miliard. // když tak můžu dohledat // Že by to někde bylo vidět ...
Tak ty miliardy dohledej. V tabulce kterou zverejnila vlada je na cikanske neziskovky vycleneno kolem 27 milionu.
Jinak to opet dopada jako vzdycky, kdyz ma nekdo vyjmenovat aspon par politickych neziskovek na nichz by se nejaka ta miliarda dala usetrit, tak se dozvim jen vymluvy a ticho po pesine :-)
Proč bych je měl vyjmenovávat jednotlivě? Šmahem - všechny církevní (církev je bohatá, dostala zpátky majetek, kterej ani nebyl její a ještě se se státem soudí o další), všechny cikánský, protože podle mě nic nedělaj a jsou vidět akorát když volaj ¨romský George Floyd" .... Spočti si je sám, bude jich hóódně
Josef
Sponzor fora

1. 8. 2021, 3:51

pafik píše: 1. 8. 2021, 12:20
Pošli mi seznam všech neziskovek, dám si tu práci a napíšu ti, jaký bych zrušil....
pafik píše: 1. 8. 2021, 3:15
Proč bych je měl vyjmenovávat jednotlivě? Šmahem - všechny církevní (církev je bohatá, dostala zpátky majetek, kterej ani nebyl její a ještě se se státem soudí o další), všechny cikánský, protože podle mě nic nedělaj a jsou vidět akorát když volaj ¨romský George Floyd" .... Spočti si je sám, bude jich hóódně
To jsi se ale musel při tom psaní zapotit. :lol:
fmodel
Kontaktovat uživatele:

1. 8. 2021, 4:11

No tak na to se pěkně dívá ,genderová vyváženost .
https://www.youtube.com/watch?v=oSd97hXrmC0
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
t256

1. 8. 2021, 4:18

pafik píše: 1. 8. 2021, 3:15 Proč bych je měl vyjmenovávat...
Jo, takhle to dopadne vzdycky, usetrime miliardy na neziskovkach, ale nevim na kterych :-)
Je to stejny jako kdyz babis lhal, ze 2 dny placeneho volna pro statni zamestnance za ockovani nebudou nic stat. Tak jim dejme mesic volna a nechaj se naockovat vsichni. :-) Proste demagogie pro prostoduche.
ZDENEK1.DOLEZAL

1. 8. 2021, 6:14

Nevím jak to chodí s dotacemi pro neziskovky ve velkém , ale jen z naší malé radnice.
Města a obce jsou velkými sponzory všelijakých neziskovek, z jednání zastupitelstva.

Užitečné vynechám jako hasiči , fotbal, spolek pro velebení hřbitova, důchodci na cestách - spolek co dělá zájezdy pro důchodce atd.

Zajímavější -
spolek pro výstavba bytů pro menšiny,
spolek pro začlenění soc. znevýhodněných,
muslimské komunitní a vzdělávací centrum
spolek pro podporu zdravého stravování dětí
antikonfliktní tým pří vzdělávacích zařízeních
zdravá noha - (zajímavá banda obchází školky a školy a dělají přednášky o tom jak kupovat boty dětem) - podotýkám přednáší 4 letým ve školkách.
a další a další absurdní neziskovky
Josef
Sponzor fora

1. 8. 2021, 6:22

ZDENEK1.DOLEZAL píše: 1. 8. 2021, 6:14 Nevím jak to chodí s dotacemi pro neziskovky ve velkém , ale jen z naší malé radnice.
Města a obce jsou velkými sponzory všelijakých neziskovek, z jednání zastupitelstva.

Užitečné vynechám jako hasiči , fotbal, spolek pro velebení hřbitova, důchodci na cestách - spolek co dělá zájezdy pro důchodce atd.

Zajímavější -
spolek pro výstavba bytů pro menšiny,
spolek pro začlenění soc. znevýhodněných,
muslimské komunitní a vzdělávací centrum
spolek pro podporu zdravého stravování dětí
antikonfliktní tým pří vzdělávacích zařízeních
zdravá noha - (zajímavá banda obchází školky a školy a dělají přednášky o tom jak kupovat boty dětem) - podotýkám přednáší 4 letým ve školkách.
a další a další absurdní neziskovky
A když už víš kdo to dostává, tak nám sděl i kolik. Ať je to validní informace. Jionak je to zase výkřik do tmy a taky možná fakenews.
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“