Skládám nortonku - dávali jste pod ty různé příruby, co jsou namontované na pravou nebo levou stěnu nortonky, plošná těsnění?
A co hřídele, které jsou uložené nebo procházejí některou z vnějších stěn nortonky? Koukal jsem, že jedna nebo dvě hřídele mají v místě uložení ve stěně nortonky zápich a v něm o-kroužek coby těsnění. Většina jich zápich a tedy o-kroužek ale nemá. Tak jsem přemýšlel, co soudruhy vedlo někde ten zápich udělat a jinde ne a na nic jsem nepřišel

A ještě se pochlubím posledními nastříkanými díly - konečně jsem přišel na to, že nejrychlejší způsob tmelení je stříkací tmel. A taky mi už došla trpělivost s mou čínskou stříkací pistolí za pár stovek. Koupil jsem nějakou lepší od DeVilbiss a je prostě paráda, když štelovací knoflíky na pistoli dělají přesně to, co mají. Ne jak ta čína, která, ať jsem šteloval jak jsem chtěl, tak nikdy pořádně nefungovala. Všude jsem četl, že je skoro jedno, jakou pistoli člověk koupí, ale u mě tedy s příchodem dražší pistole nastal dost zásadní posun v kvalitě. Škoda, že jsem si s tou starou pistolí a způsobem tmelení trochu podělal tělo soustruhu. Protože zbylé díly (nortonka, dekl s ovládáním posuvové skříně) se mi už povedly, myslím si, náramně.