Elektronický regulátor otáček minisoustruhu
Co tak skusit hladat ??? http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=59&t=6683" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontaktovat uživatele:
Remeny a remenice sem kupoval tady
http://www.probelt.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.probelt.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Typ vhodného řemenu jsem si už vyhledal, díky za informace.
Teď bych potřeboval ale zase další, měřil jsem u svých motorů odpor tachogenerátoru a výsledky jsou: 90,136 a 180 ohmů. Rozdíly tedy vysoké. Jaký to má prosím vliv na regulaci otáček regulátorem podle Fahrada?
Teď bych potřeboval ale zase další, měřil jsem u svých motorů odpor tachogenerátoru a výsledky jsou: 90,136 a 180 ohmů. Rozdíly tedy vysoké. Jaký to má prosím vliv na regulaci otáček regulátorem podle Fahrada?
Předpokládám, že je řeč o RC členu před tachem. Tak to tedy má Fahrad dost jinak. Na datašítovým zapojení je odpor 22k a kondík 220k a Fahrad má odpor 2k2 a kondík 470k. No on Jara tady tvrdil, že ten odpor na datašítu je špatnej, tak tím možná ovlivnil Fahrada. Ale já tomu prd rozumím, tedy funkci.
Věř datasheetu. Jaru nech Jarou.
Jara sem zanesl tolik zmatků, že není schopen je ani obhájit či vysvětlit (systém pokus omyl).
Já jsem zde prezentoval dost velkou práci na rozdíl od jiných, co se týče U209B.
To samé chci udělat i s TDA 1085C, ať máme seriozní porovnání těchto obvodů.
To, co se udělá mimo datasheetu je špatné, jsou to přeci jen obvody určené pro řízení motorů pračkách.
Jinak, prosím vás nepište, že Jara tvrdíl apod. Já na to musím reagovat a nedělá mě to dobře. Tak, že bez Jary.
Jara sem zanesl tolik zmatků, že není schopen je ani obhájit či vysvětlit (systém pokus omyl).
Já jsem zde prezentoval dost velkou práci na rozdíl od jiných, co se týče U209B.
To samé chci udělat i s TDA 1085C, ať máme seriozní porovnání těchto obvodů.
To, co se udělá mimo datasheetu je špatné, jsou to přeci jen obvody určené pro řízení motorů pračkách.
Jinak, prosím vás nepište, že Jara tvrdíl apod. Já na to musím reagovat a nedělá mě to dobře. Tak, že bez Jary.
cože zmizel Jarův příspěvek? to si ho smazal sám a nebo vyšší moc?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vyssi moc
smazano i s uzivatelem, uz jsem nedaval ty jeho emotivni vylevy a neschopnost pochopit ze to jeho objeveni chyby v zapojeni od vyrobce neni chyba ale jeho neschopnost cist dokumentaci
smazano i s uzivatelem, uz jsem nedaval ty jeho emotivni vylevy a neschopnost pochopit ze to jeho objeveni chyby v zapojeni od vyrobce neni chyba ale jeho neschopnost cist dokumentaci
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
U209B má lepší reakci na potenciometr, TDA je pomalejší na změnu nastavení. Opět je použito datasheetové zapojení nijak upraveno.
Tak to jsi rychlej, opravdu. Jak se koukám, máš tam 3 trimry, taky potenciometr. Mohl bys prozradit , kde jsou umístěny a taky jejich hodnoty? Jeden je na schematu datašítu. Taky na datašítu chybí hodnoty R4,R10 a R15. Chtěl bych ho zkusit postavit.
Taky jsem hledal v překladači, co znamená slovo RAMP, je to rampa a nevím o jakou rampu jde.
Taky jsem hledal v překladači, co znamená slovo RAMP, je to rampa a nevím o jakou rampu jde.