Uzasny argument - ale o nePraze je nekorektni cokoliv rikat

Uzasny argument - ale o nePraze je nekorektni cokoliv rikat
QNX píše: ↑27. 9. 2021, 6:01 Je fascinující, jak lidé s holou prdelí (i když třeba jen relativně) hájí práva nadnárodních korporací neplatit daně. To bude nějaký psychologický fenomén, kdy se chudina zastává boháčů, asi to chudině dává pocit, že patří k boháčům a je tedy něco víc než ostatní chudina.
To je nějaké obecné zvolání nebo máš na mysli něco/někoho konkrétního?QNX píše: ↑27. 9. 2021, 6:01 Je fascinující, jak lidé s holou prdelí (i když třeba jen relativně) hájí práva nadnárodních korporací neplatit daně. To bude nějaký psychologický fenomén, kdy se chudina zastává boháčů, asi to chudině dává pocit, že patří k boháčům a je tedy něco víc než ostatní chudina.
A co je na tom špatně? Jestli je to normální pronájem a ne nějaký shit ze sdílené ekonomiky (kterou Piráti tak milují), tak je to OK. Někdo, kdo nechce být dluhouš (jako třeba já, a nakonec živit v podobě úroků nadnárodní korporace) si od toho dotyčného ten byt pronajme. A když těch pronajímatelů bude dostatek, neporoste cena nájemného. Stejně tak neporoste, když se tam nebudou promítat zlodějiny jako nějaká speciální daň atd.
To moc nechápu.
aleshonsa píše: ↑27. 9. 2021, 6:36A co je na tom špatně? Jestli je to normální pronájem a ne nějaký shit ze sdílené ekonomiky (kterou Piráti tak milují), tak je to OK. Někdo, kdo nechce být dluhouš (jako třeba já, a nakonec živit v podobě úroků nadnárodní korporace) si od toho dotyčného ten byt pronajme. A když těch pronajímatelů bude dostatek, neporoste cena nájemného. Stejně tak neporoste, když se tam nebudou promítat zlodějiny jako nějaká speciální daň atd.
A jen tak mimochodem - jaký je podle tebe vlastně rozdíl mezi spekulantem a investorem? Já si taky kupuju akcie kvůli jejich budoucímu růstu a dividendám.
Sorry, ale starej se o svůj majetek a ne jestli je něčí dle tebe už přiměřený nebo ne. A jestli někdo má zisk a nevykazuje ho, tak je to věc aby se tím zabýval berňák popřípadě kriminálka. Nevím, proč kvůli tomu penalizovat někoho, kdo se chová korektně.QNX píše: ↑27. 9. 2021, 6:59 aleshonsa: Tak běžný majetek dejme tomu do 10-20 mega? Vlastnictví tisíců bytů už mi připadá natolik nepřiměřené, že bych ho výrazně zdanil. Zisk z nájmů takového megaspekulanta by podléhal zdanění, pokud by nějaký zisk megaspekulant vykazoval, což pravděpodobně nevykazuje.
Můžou si ten byt pronajmout. Nikde žádné právo, že každý má nárok vlastnit byt, není.robokop píše: ↑27. 9. 2021, 7:06 Me se nelibi to ze to zvedlo ceny bytu pro ty ostatni.
Nelibi se mi take to ze kdyz mas 1 byt pujcis si snadneji na druhy treti xty. Kdyz nemas zadny mas problem s pujckou kvuli nesmyslnym cenam a kvuli tomu ze i kdyz mas prijmy tak to banka nebere tak jako kdyz mas byt a neva ze na nem mas napujcovano na 3 dalsi byty. Tj. Fakticky oba lide se stejne holou prdeli.
Svoboda konco tam kde zacina toho druheho.
Kdyby to nepokrivovalo trh a nedelalo byty nedostupnymi pro ty co zadny byt nemaji tak nereknu ani popel.
aleshonsa píše: ↑27. 9. 2021, 6:36A co je na tom špatně? Jestli je to normální pronájem a ne nějaký shit ze sdílené ekonomiky (kterou Piráti tak milují), tak je to OK. Někdo, kdo nechce být dluhouš (jako třeba já, a nakonec živit v podobě úroků nadnárodní korporace) si od toho dotyčného ten byt pronajme. A když těch pronajímatelů bude dostatek, neporoste cena nájemného. Stejně tak neporoste, když se tam nebudou promítat zlodějiny jako nějaká speciální daň atd.
A jen tak mimochodem - jaký je podle tebe vlastně rozdíl mezi spekulantem a investorem? Já si taky kupuju akcie kvůli jejich budoucímu růstu a dividendám.
Proč se neodstěhuješ do Bruntálu tam na byt dosáhneš ,Co mají říkat v Bruntálu že se nejvíc vydělává v Praze ,to je taky něco s tou svobodou co píšeš.
V Brutale nebo Krnově, byt kde by jsi chtěl bydlet (vylučuji cigáňov lokality - kde by jsi bydlení nehledal) jseš na 2,5 mega, práci seženeš (třísměnný provoz s přesčasy těch 22 tis čistého/měs, pokud ti je okolo 30 let tak to hypotékou těsně lízneš