Já bych to teda rozebral, mechanicky vybral, ale pokud se ti nechce a je to uzavřené, můžeš zkusit to zacpat,nalít tam rozpouštědlo a funět dovnitř tlakový vzduch pistolí s hadičkou kam až se dostaneš, a pak vylít nebo vytřít a opakovaně.AcemanLB píše:Tak i stoly na suportu rozebrané vyčištěné poskládané zpět vše chodí velmi pěkně , ale občas přijdu na takové věci ze šroub příčného posunu je místo na pěti místech chycen jen na dvou a ještě místo pěti šroubů tam jsou jen čtyři. Jediné s čím si u suportu nevím rady je to jak proplachnout tu převodovou skříň. Je na dně takové to blátíčko a ani několika násobné proplachnuí petrolejem nezabírá. Nikde tam není žádný průchod jak se tam líp dostat a celé to rozebírat nechci. Nějaký nápad?
Já na všechno co potřebuju rozpustit a odmastit používám ředidlo na nitrocelulózové barvy C6000, zatím nebylo nic co by to nerozpustilo, koupil jsem patnáctilitrovej kanďák a dělám s tím úplně všechno, bere to krásně i staré barvy, tmely apod., nevýhoda je jen vyšší cena a fakt, že pokud budeš dělat delší dobou v uzavřeném prostoru, můžeš potkat během práce třeba modrého šmoulu

pro chb: na té FP1 není strojní posuv osy Y, ten je ruční, ten šroub tam je napevno a je tam rotační matice, strojní posuv je tuším až od modelové varianty FP1/Mk.4, ale nevím to přesně každopádně nezasíral bych tady Acemanovi vlákno a založil druhé, Zbýňa by mohl napsat ježky v kleci