10. 2. 2016, 7:11
Určitě zainvestovat do nastroju se svým zpusobem vyplati, také ta první byla monolit carbit asi za 1300kc. Normalne bych koupil tu samou a dal rampu jak mi radil ten technik z te firmy, ale chtěl jsem zkusit levnejsi variantu, protože mam 8 frezy s britem přes stred za nejakych 320 kc a povrch delaji také pekny, moje rychlosti zvladnou také tak jsem si řekl proc to nezkusit.
Mají ale brit přes stred, tahle je moje první co je uprostřed bez britu, myslel jsem ze rampa bude stacit a asi jak rikas je strasne mala. Zkusim nastavit 1 stupeň a co ta max. delka rampy.
Da se to nejak odvodit od prumeru, nemam delku rampy malou?
Jinak obrabim dural 7075, povrch prum.10 velmi slusny, bez problemu, bez rachotu, teda při klasickem najizdeni z boku, myslim ze to zavrtavani není problém stroje jen parametru které nastavuji spatne.
Beru teda 0.5mm dolu, ale zvladam i 1mm, posuv mam pro 10 prumer 4 brit 1000mm/min a otáčky 12 000 ot/min.
Je to dost, to vim u te karbidove jsem vypocital nejakych 7 000 ot při tehle rychlosti posuvu, ale praxe ukazala ze u každého nastroje mam o 1/3 vyzsi otáčky, mam lepsi povrch stroj jede hladčeji když nebere 100 proc. spony. Nastroje zatím tupe nemam, jen s tou desitkou předchozí jsem to dobabral, když jsem ji tam cpal jak pise Rkal, otupil a pak zlomil.
Posilam foto nastroje a foto jak vypada sjezd do materialu kdy to drncelo a musel jsem to pausnout, třeba mam spatne i tu delku rampy, nebo najizdeni cik cak, není lepsi spirala?
-
Přílohy
-

-