Vždyt mi kalímemarabu píše:jak to tak čtu tak jsem to vlákno neměl pojmenovat kalit či nekalit ale čína nebo značka ....

Vždyt mi kalímemarabu píše:jak to tak čtu tak jsem to vlákno neměl pojmenovat kalit či nekalit ale čína nebo značka ....
Určitě, ale jenom do dlaně protože jim rozmlátil ty čínský skleničkylubos píše: Vždyt mi kalíme, jenom nevím jestli Mexovi v té kavárně taky nalili.
Nojo, zase máš pravdu.aleshonsa píše:To že to celé dělá automat a nikdo na to nesáhne a Číňan to jen skládá do krabice to je jedno. Automat, který se dá přesunout kamkoliv. Sorry, ale nevím, jak může někdo myslet vážně srovnávat výrobu elektroniky (kterou jim navíc ještě někdo zadal) se strojírenskou výrobou.
Protože nejseš v ústavuMex píše: Proč nás to sakra nenapadlo dřív, že výroba elektroniky (včetně výroby polovodičů) je vlastně brnkačka proti strojařině.
a myslíš, že třeba fabrika na výrobu upínačů do frézek to má jinak? zajdi na youtube a najdi si video jak se takovej upínač dělá, nebo cokoliv jiného.. na ten upínač nešáhne lidská ruka.. takže to neskurví ani bílá, žlutá ani černá ruka takže pak je uplně jedno kam to dáš (za předpokladu, že ta tyč materiálu do toho poleze pořád stejná (to jen než začne argumentovat že v číně je jiný železo, cobalt, nikl atd.... a ten inteligentní stroj, kterej mohl vyrobit třeba ten nejlepší němec se dá odvézt kamkoliv..aleshonsa píše:Tak hlavně že se fabriky na elektroniku staví v podstatě leckde a jediné kritérium je cena pracovní síly.
A podle čeho to chceš vybírat? Značka je podle tebe blbost a lakýrka. Takže jak chceš u noname věcí určit, co si máš vybrat? Těch nabídek jsou stovky, všechny ty výrobky vypadají stejně. Jak mam vědět, že když koupím na něčí doporučení od toho a toho prodejce (jedno jestli na eBay nebo Aliexpress), že dostanu to samé co dotyčný co mi referenci dal?fmodel píše:Neříkal jsem nejlevnější čínu ,ta je tvoje interpretace .
Tak můžeš udělat zátěžové testy. Fajn - má to fungovat bez poruchy při 50stC tak to necháme týden běžet, pořádně tomu naložíme, a uvidí se. Když to klekne tak to vyhodí, nebo se třeba procesor může zkusit na 1/2 výkon. Navíc tohle zase až tak navíc nestojí, protože když to neuděláš tak ti to stejně odběratel hodí na hlavu. A může to dělat i cvičená opice.RaS píše:no o tom by se dalo opět dlouze diskutovat..myslíš, že takový procesor se dá lépe vyzkoušet jestli není ošizený než třeba upínač SK40?
jako šidit se to dá u té částky 250kč/kus.. ale když vezmu cenu materiálu 30/70kč (koncová maloobchodní cena u českýho obchodníka) tak cena pro takovou továrnu bude třeba polovina takže na vstupním materiálu je rozdíl co já vím třeba 40kč (ve finále asi mnohem méně) pak se dá ušetřit třeba jedna z tepelných operací to je třeba dalších 0kč v takovém množství spíš opět daleko méně.. to soustružení a broušení se musí udělat vždy a tak si prostě myslím, že u cen někde kolem těch 1000kč už to šizení nemá takovej vliv.. a dá se koupit za dráž kvalitnější.. druhá věc jsou samozřejmě obchodníci kteří mnohdy vytáhnou ten za 250 a prodávaj ho za 1000 ..
To sice máš pravdu, (že ho xxxxxxx lidská ruka), ale výsledek obvykle VŽDY odpovídá tomu, co si zákazník přeje za svůj obolusRaS píše:a myslíš, že třeba fabrika na výrobu upínačů do frézek to má jinak? zajdi na youtube a najdi si video jak se takovej upínač dělá, nebo cokoliv jiného.. na ten upínač nešáhne lidská ruka.. takže to neskurví ani bílá, žlutá ani černá ruka takže pak je uplně jedno kam to dáš (za předpokladu, že ta tyč materiálu do toho poleze pořád stejná (to jen než začne argumentovat že v číně je jiný železo, cobalt, nikl atd.... a ten inteligentní stroj, kterej mohl vyrobit třeba ten nejlepší němec se dá odvézt kamkoliv..aleshonsa píše:Tak hlavně že se fabriky na elektroniku staví v podstatě leckde a jediné kritérium je cena pracovní síly.