FC 16 CNC SERVO upravena da dural

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
Engineer
Kontaktovat uživatele:

17. 12. 2009, 4:21

Radek-B píše:Tak pokud mas doma takovy strojecek , tak patris mezi par stastlivcu, .................
RADEK
Máš pravdu vcelku se považuju za šťastlivce... :lol:
Máš pravdu že se honí kvantita a výkon a že jsou technologové často nuceni kouzlit
Máš pravdu že to je obecný trend
Máš pravdu že jde často jen o to aby mašiny přežily leasing.
Ale na rovinu, je to tak všude??? Tím myslím jestli je to stejný v Německu, Švýcarsku, Velký Británii??? Odpověď neznám, možná je to tam stejně zoufalý jako tady a nebo jen my jsme ti pitomci co zahraničnímu kapitálu jdou na ruku a snažíme se plnit to co by oni chtěli, tedy abychom byli jen levný zdroj zisku????
Díky bohu se v zaměstnanecké sféře od revoluce nepohybuju takže odpověď nevím...
Jen mám pocit že sklízíme ovoce posledních let. Na školách nám vznikají manažeři, konstruktéři atd. kteří mimo používání všech možných počítačových pomůcek zapomněli na jednu hlavní... Tedy na svůj mozek!!!. A taky zapomněli že na práci jsou i ruce... :wink:
Třeba se pletu ale tak to poslední dobou cítím a často vidím kolem sebe.
A lidi už nejsou lidi, ale jen jakési Lidské zdroje....Vyčerpat a zahodit, má to takhle být?????
Jenže kam s tím dojdeme????
Celý se to zvrhává na nestálou honičku za něčím, na devastaci dříve běžných hodnot.....
Myslím že totálně spotřební přístup jak jej můžeme cítit stále více a téměř ve všem se nám vymstí a možná dřív než si myslíme, ale to je diskuse do jinýho fora ne sem. :(
Hardmesr

17. 12. 2009, 5:06

Engineer, sakra já čumím kde si vzal tolik hodin, já mám teprve 18,02. Radek před tebou 17.29. Jinak k diskuzi, přečetl sem ji celou a nepochopil pořádně o co jde. A to od lidí kterých si vážím pro jejich nezištnou pomoc na tomto fóru. Že by stres před vánoci. Já pomáhám péct cukroví, ukusuju výtvory, pěkně přibírám a Čínu neřeším. Dva roky sem obráběl čínské odlitky které nám začal pro svoji láci dodávat jeden německý odběratel. Co v té litině všechno bylo si nedovedete představit. Dostat se pod kůru bylo vždy o výměnu jednoho plátku na kus. Pak si němec spočítal, že naše i dražší odlitky vyjdou levněji. Víc o Číně nevím, mám z ní a z našeho přístupu a jejich nástupu obavy. Tak se věnujme návštěvám vnoučků a běžným lidským radostem. Všem co tu nezištně přispívají a inspirují nás děkuji a přeji krásné a šťastné vánoce a k tomu úspěšný rok 2010 se setkáním v lepších časech. Hardmesr.1
Kurdebele, jak jsou na tom fóru vlastně nastavené hodiny.
NC soustruhy s ŘS Sinumerik 810T a 840D, YASNAC LX3. CAM KOVOPROG 2.7 až 4.13
Pupak
Kontaktovat uživatele:

17. 12. 2009, 5:39

Panove,nereste uz Cinu a podobny nesmysly.
Jak rika Hradmesr: "dyt budou Vanoce".
Tenhle svet je proste o penezich a tem se podrizuje vsechno.
Jak se to zpiva v te lidove pisni:

At si Pupak,nebo Robokop,stejne je to samej zlatokop... :lol:

Vyslovme jedno spolecne HajHou a nechme to spat.
HajHou.
Engineer
Kontaktovat uživatele:

17. 12. 2009, 5:54

Veselý Vánoce ......... Hajhou :lol:
Kilovolt
Sponzor fora

17. 12. 2009, 6:36

Tak nějak-a hlavně klidný,bez shonu a rozčilování :lol: přeje KV
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

18. 12. 2009, 8:26

jojo rozumna slova

ja jsem vcera prohanel jednu starou dobre vyzralou litinu a i kdyz to nebylo cnc vlastne nestlo vubec o obrabeci stroj bylo to krasne
a makalo to naramne a dnes uz to asi nikdo znovu nevyrobi

a jeste se vratim,

ten muj prvni prispevek nebyl minen jako nekala reklama nebo utok na pupaka, proste jsem jen konstatoval ze se da koupit neco velmi podobneho za par kacek, bohuzel jsem se pak spravedlive nasral kdyz mi byla pohanena moje prace a za to se omlouvam, vcetne toho ze jsem se pokud vim poprve na tomto foru snizil k tomu abych pohanel praci nekomu jinemu i kdyz jsem zde spise tlumocil cizi slova za to se omlouvam jeste vic, nechal jsem se unest.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Bob
Kontaktovat uživatele:

18. 12. 2009, 3:01

Tak to byl asi parní stroj. Nebo se pletu. :wink: Rosta.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

18. 12. 2009, 3:19

ano

minule jsem pretrhnul jeden sroub na ucpavce
po vic jak sto letech zkrehle zelezo
bylo to uz nejakou dobu napraskle tak jsem to dorazil

nicmene oprava se zdarila
sroub tam ted trosku sviti ale to se zlepsi az se do nej zapece olej
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Pupak
Kontaktovat uživatele:

18. 12. 2009, 5:02

To ses ani nepochlubil,ze si koupil SIEG. O tvoji praci nepadlo v celym vlaknu jediny slovo. Nikdo,mnou pocinaje a ostatnimi konce,neprohlasil nic,naprosto nic,co by se tykalo tve prace. Jedina moje vyhrada je ke kvalite cinske litiny,coz tady vetsina potvrdila.
To,ze stroje od Siegu nejsou v dovoznim stavu prodejne a je treba na nich hodne zapracovat,aby byly pouzitelne,je tvuj vyrok.
Takze zatimco na tvoji praci nikdo neutocil,ty utocis na moji a jeste si vymyslis,protoze ten clovek si naprosto nestezoval na muj stroj,ale na Mach3,jehoz rozhodne nejsem autorem.
Takze pokud se chces za neco omluvit,tak za to,ze zverejnujes nepravdive informace ve snaze nekoho poskodit.
To by bylo na miste,ale svoji omuvou vyvolavat dojem,ze vlasne jen nedopatrenim unikla kritika me prace je fakt ukazka licomernosti.
Ja ze sebe nedelam boha a netvrdim,ze vse,co udelam je dokonale.
Kolik lidi tady v Cechach dokaze vyrobit CNC frezku jako unikatni stroj na prvni pokus za 30-40 dnu a neudelat jedinou chybu. Rad k nim pujdu do uceni. Kritiky sve prace se rozhodne nebojim. Nikdy jsem z nikoho nedelal vola a netvrdil mu,ze chyba je na jeho strane a moje dilo je dokonale.Ac ti to bude pripadat divne,mnoho zajemcu,kteri po me chteli stroj v nevhodnem terminu,jsem odkazal na tebe,i kdyz jsem jim svuj nazor na kvalitu materialu rekl,nebot nechci,aby mi pak nekdo nadaval,kdyby nastal problem,ze jsem mu neco doporucil.
Konkurencni boj mi prijde jako smesna a trapna zalezitost.
Nebavi me tady kazdej pulrok resit podobnou traparnu jen pro to,ze nekdo ma pocit,ze jsem mu slapnul na kuri oko.
Dej si tu praci a cely si to precti,mozna ti dojde,v cem je tady problem.
Ja uz bych rad vec povazoval za uzavrenou a nerad bych se k tomu jeste vracel.
Hezke Vanoce a klid v dusi.
sidonie

11. 1. 2010, 8:01

Jako nováček na fóru, jsem zmaten a místo mého očekávání podnětné diskuze co umí TOS a jak se vyrovnat s jeho nedostatky jsem zde strávil hodinu pročítáním nesmyslů. Pánové proč nám to děláte? Takhle asi hned tak něco nepostavím.
Bob
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2010, 3:36

Správně píšeš, že jsi na foru, ale forum je taky o tom, že se zde mohou střetnout i různé názory na určitou věc, a tyto názory se ti třeba nemusí líbit, i takový je život, ale nikdo tě nenutí pročitat - podle tebe nesmysly - no tak je prostě nečti a je to. A vybírej si z témat jenom taková, která tě zajímají. A že je tady na foru ve vláknech spousta různého balastu, tak to je pravda, ale s tím už nikdo nic neudělá, tak se přes to musíš prokousat, k něčemu o co máš zájem. A psát, že si hned tak něco nepostavím, proto že forum je mimo moje představy - no tak to ti tedy nějak ujelo, to už je mimo mísu :wink: Rosta
Engineer
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2010, 10:52

sidonie píše:Jako nováček na fóru, jsem zmaten a místo mého očekávání podnětné diskuze co umí TOS a jak se vyrovnat s jeho nedostatky jsem zde strávil hodinu pročítáním nesmyslů. Pánové proč nám to děláte? Takhle asi hned tak něco nepostavím.
Nečekej diskusi co umí Tos....protože většina hobbistů má spíš tu Čínu, kolem, které se točí ony dohady.... A nebo mají něco samodomo co funguje, ale objektivní info se asi moc nedozvíš.... Budeš muset přečíst spousty balastu abys našel pár hodnotných info, ale tak je to skoro ve všech diskusních fórech. Musíš trpělivě hledat. :wink:
sidonie

12. 1. 2010, 7:49

Díky za tvoji radu, snad mě u toho hledání neskolí mrtvice.
Proti číně nemám nic, je mi úplně jedno odkud je výrobek, důležité pro mě je, jestli splní moje požadavky. Po.... se dá úplně všechno a často se to stane i mě.
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“