Dobře, dobře. Tak je dokoupím. Je pravda, že to už dávno není úvodních 125 tis. ale asi tak 145 a to jsem ještě zdaleka neskončil

Neboj, ještě tak kilčo a budeš mit slušný základ
Ten inzerát ani nevypadá moc důvěryhodně. Já to asi zkusím se žluťáky. Takovéto věci oni vždycky uměli. A když jsem se díval na fotky toho jejich provedení, zdálo se mi to hezké.Charon píše: ↑10. 1. 2025, 7:29 Milane pán nic na naši fenku nemá, vše je na další modely, aby jsi se zbytečně neradoval![]()
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1941231 ... zky-fn.php
Vono když po zkoušce je slyšet, že v ovládacím panelu jiskří/hoří kontakty, tak nic jiného nezbývá, takže vypnout a vyměnit. Taky nemění elektroinstalaci, jen T6kyZbýňa píše: ↑11. 1. 2025, 3:40 Jestli byla Frézka ještě s konzervační vazelínou, tak nechápu vyměňování ovládacích tlačítek a rušení kontrolek. Jestli je na té mašině něco dobré upravovat, tak doplnit odměřování a dodělat krytování. Když tady před pár lety někdo koupil, taky zachovalou FN20, tak chtěl hned "škubat" původní pěknou elektroinstalaci. Ty původní komponenty jsou kvalitní a vydrží mnoho let i nešetrného užívání. Na FN40, kterou používám téměř denně" mám ještě starší typ ovládačů než novější T6 a fungují i po 50ti letech bezproblémově.
Konzervační vazelína tam nebyla původní. To to jen někdo přestal používat a, protože Němec, pečlivě to zakonzervoval. Tlačítka byla docela jetá a při testování tam něco hořelo, takže jsme pak s Mirkem už nezkusili šponku. Právě proto, abych se o to nemusel dále starat, vyměňuji ovládací prvky. Signálky tam nechám, jen je vyměním za LED. Určitě nebudu měnit vnitřek rozváděče, ten je OK.Zbýňa píše: ↑11. 1. 2025, 3:40 Jestli byla Frézka ještě s konzervační vazelínou, tak nechápu vyměňování ovládacích tlačítek a rušení kontrolek. Jestli je na té mašině něco dobré upravovat, tak doplnit odměřování a dodělat krytování. Když tady před pár lety někdo koupil, taky zachovalou FN20, tak chtěl hned "škubat" původní pěknou elektroinstalaci. Ty původní komponenty jsou kvalitní a vydrží mnoho let i nešetrného užívání. Na FN40, kterou používám téměř denně" mám ještě starší typ ovládačů než novější T6 a fungují i po 50ti letech bezproblémově.
Díky našel jsem prodejce a mají šíři 25mm - to je asi ono. A samozřejmě to podložím po celé délce. Mirku, nepamatuješ si, na jaké délce jsi naměřil těch 0.06 odchylku? Abych správně spočítal tu trojčlenku s lícovací plochou.