Chtelo by to zmerit, zda jdou z arduina spravne signaly. Mel by stacit multimetr, zkontrolovat, zda ENABLE je 0V (asi je, jinak by motory nedrzely), pak se podivat zda se meni DIR pin. Monza pri krokovani pujde zmerit i signal STEP, pripadne pouzit LED a tak 1k odpor (proti gnd i 5v, blikani by melo byt pohodlne videt).drk222 píše:Tak to vypadá na první vážnější problém. Po zapojení a připojení k arduino desce, jsem vcelku bez problémů zkompiloval fw a nahrál ho do arduina. Teď zkouším ovládat pohyby krokových motorů přes repsnapper. Připojím se k desce na nastavených 115200b. pošlu mu příkaz aby popojel o x mm a nic, motor místo aby se točil tak se ani nehne. Je v něm proud a síly má dost ale drží pozici. Jinak ihned poté co zapnu ovládání tak zdroj z kterého to napájím (400w pc zdroj 12v větev) jakoby začne mírně pískat a motory se hned zaseknou, resp v nich mírně cuká. pokud se odpojím , od ovládání tak to přestane. Teď špekuluju čím by to mohlo být. Zkontroloval jsem 2x zapojení podle výrobce motorů i driverů a zdá se ok. Malým proudem to asi taky nebude. Zkoušel jsem dva firmwary jak tesla tak kliment (měly by být přednastavený, přidal jsem tma jen tři řádky ohledně koncových dorazů) a taky to nevypadá že by to bylo tím...
Pak zkusit bez arduina pripojit 12V a 5V a zkusit step signaly generovat rucne (radeji drat s 1k odporem, pokud si veris, staci drat). Pripadne pokud ti nedela problemy elementarni programovani arduina, tak si napsat kratky program, ktery jen nastavi piny ENABLE a DIR a bude generovat pulzy na STEP.
Firmware je napsany celkem prasacky, rozhodne si over, ze spravne komunikujes (M115 a M114 vraci zpet info), take bych se podival na endstopy (podle konfigurace), po provedeni G1 a M114 by melo byt videt, ze se firmware pokusil nekam popojet.
Piskani zdroje .. rozhodne zmer, ze na vystupu je 12V. Nektere pocitacove zdroje mely problem, ze potrebovaly nejakou minimalni zatez na primarni vetvi (byvalo to 5v, ted mozna 3.3V). Bez teto zateze se zdroj nerozbehnul nebo se choval 'divne'.