Dnes to večer omrknu a uvidím zda tam zůstaly hodnoty ze včerejšího večera.
S tím odpojením serva od napětí to mít vliv nebude, celou dobu to mám napojeno na zásuvky napájené přes STOP vypínač. Takže je to od napětí každý den. Takto to mám děláno pro jistotu, že je vše bez napětí při odchodu z dílny. Takže veškeré stroje namají napětí v žádných zásuvkách.Kvako1 píše:to nastavení nevím... neodpojil jsi to nahodou od napeti a treba ti tam odesla baterka zalozni nebo ja nevim....
jinak na ten taperlok nepotrebujes opravdu delat dazku. udrzi to i bez toho. pripadne trosku loktide a je to.
Ahoj, zkusil prosím toto někdy někdo (Siemens MICROMASTER Vector + AC servo)? Rád bych se zbavil tý šedivý vobludy u mýho mazlíka.. Díky, T.Selic píše:U toho micromasteru vector by melo vypadat nastaveni pro servo takto:
P16=0
P69=1
P71=0!!!
P77=0!!!
P78=0!!! tady byl asi problem
P79=0
P80=1
P81 až 85 podle motoru
P86=250 pokud to dovoli Imax serva
P88=1 pri prvnim zapnuti motor zapisti asi 5sekund a mirne se pohne hridel, tim dojde ke zmereni statoroveho odporu, pri dalsim spusteni jiz motor pracuje normalne
P186 nutno spocitat jako mensi z Imax serva nebo Imax menice
P971=1 ukladat zmeny do EEPROM
ostatni v tovarnim nastaveni nebo ovladani podle potreby
parametry 77 a 78 jsou klicove.
Šedivá vobluda by potřebovala rozebrat, předrátovat (někdo to uvnitř natvrdo zdrátoval do hvězdy a na svorkovnici vyvedl pouze vrcholy) a promazat ložiska (odhad odborníka, trochu drhne, měl jsem podezření i na zkřivenou osu, ale snad jen šmajdá řemenice, nemám zatim stahovák). Aktuální zjištění (asi deset minut starý) je, že dělá o něco méně výrazně dost podobný voloviny, jako motor ze šicího stroje (místo plynulýho pohybu "krokuje"), pokusím se otestovat na jinym měniči.testone píše:Tomík: Proč ti vadí ta šedivá obluda?
Ona se netočí?
Nerozumí si s ní měnič?
Dělá voloviny?
Má jinou vadu než že je velká a šedivá?
Nech ji jak je, vzpomeň si na ten motor z toho šicího stroje nebo co to vrčelo a strkej peníze a elán do něčeho užitečnějšího...