fanuc servo motor +frekvenčný měnič
ahoj
mam takovej problemek. skoušel jsem tenhle motor roztočit frekv měničem. šlo to na poprvé nastavil jsem tam podle štítku 120V
roztočil se v pohodě. ale nějak hodně topí. nevite čím to muže být?? a hlavně mě hrozně matou ty dva udaje o voltaži na štítku.
je tam 120V a niž je zas napsané 200-230 V.. poradí někdo jak nastavit ten frekvenčák aby to šlo co nejlíp??
jinak točil jsem ho asi 3 minuty na 400Hz a jenom trošku se zahřál.
chci ho skusit dat na asista 550 misto toho motoru co tam je.. perfektně tam vleze
skoušel jsem to měničem lenze 1,1kW
mam takovej problemek. skoušel jsem tenhle motor roztočit frekv měničem. šlo to na poprvé nastavil jsem tam podle štítku 120V
roztočil se v pohodě. ale nějak hodně topí. nevite čím to muže být?? a hlavně mě hrozně matou ty dva udaje o voltaži na štítku.
je tam 120V a niž je zas napsané 200-230 V.. poradí někdo jak nastavit ten frekvenčák aby to šlo co nejlíp??
jinak točil jsem ho asi 3 minuty na 400Hz a jenom trošku se zahřál.
chci ho skusit dat na asista 550 misto toho motoru co tam je.. perfektně tam vleze
skoušel jsem to měničem lenze 1,1kW
- Jojanisberg
120V je servo , 200-230 V je napájení servozesilovače, katallgy na alfa a beta serii fanuk mám , mužu je sem dát nebo poslat 

Johanisberg
Taky všechno vykecáš
,
když je tam amp tak to značí parametr zesilovače
, umí to i google translator.

když je tam amp tak to značí parametr zesilovače

XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
-
Mel bych malou otazku , jak ti ten motor beha ? Nehreje se moc ? Musis ho necim chladit ? Jak mas nastaveny menic ?
nějak jsem ten dotaz předtím asi přehlídl.
ja mam voltáž normálně na 120 a proud mam 90% nějak se to nehřálo. zatím je to ale u ledu. neměl jsem čas se stím nějak paprat protože dodělávam frezku a tohle ma čas. nechal jsem to puštěné navolno asi pul hodky a dala se tam udržet ruka. točil jsem jej na 400 Hz . jelo to pěkně. rezonanci mi chytal akurat při 50 HZ.
ještě na to nemam čas. jak to dám do soustruhu tak poreferuju.
ja mam voltáž normálně na 120 a proud mam 90% nějak se to nehřálo. zatím je to ale u ledu. neměl jsem čas se stím nějak paprat protože dodělávam frezku a tohle ma čas. nechal jsem to puštěné navolno asi pul hodky a dala se tam udržet ruka. točil jsem jej na 400 Hz . jelo to pěkně. rezonanci mi chytal akurat při 50 HZ.
- Jojanisberg
Kdyby bylo nejhůř
tak tady mám tyhle dvě serva 400W v krabici

Johanisberg
-
Cau lidi , testuji tento motor na frezce NOell vypada to dost dobre kamarad miroslavk jich ma jeste par , kdyby dyl zajem urcite by nakej pustil za slusnej peniz.
Už jsi to napasoval do soustruhu? Taky bych rád něco takového, jak do soustruhu, tak i do frézky. Jen čekám na nějaké poznatky abych zbytečně hned nepouštěl žilou.Kvako1 píše:nějak jsem ten dotaz předtím asi přehlídl.

Pro Michala: Čemu říkáš "vypadá to dost dobře". Trochu se rozepiš a zda to zvládne ocel a poznatky před výměnou a po výměně. Rval jsi tam nějaký převod nebo to jde rovnou.
-
Posilam video posudte sami
- Přílohy
-
- 13052012003.rar
- (22.09 MiB) Staženo 702 x
no ja to mam stale u ledu. mam doma 4 ty serva. měl jsem jich 8 ale 4 jsem prodal. velikostně tam vleze do toho asista 550 misto toho co tam je. jinak to pak necham všechno stejne. samozřejmě přidam nějaký větrak.
pořád se peru stou frezkou ale už to zachvilku bude tak pak se do toho pustím. mne ten soustruh jede zatím tak to nehoním..
sila toho puvodního mi i celkem vyhovuje trošku jsem to potunil a do oceli to bere šponu 1-1,5 mm a do duralu 2-3 podle materialu...
to servo jede z frekvenčákem až na 400 Hz uplne vpohode. takže to stačí přehodit.
ja mam v asistu 400W motor a tohle je 400W servo takže by to mělo byt o hodně lepší v malých otáčkach.. což mne vyhovuje a myslím že i ty maš radší menší otačky.. myslim že jsem to četl na tvem vebu -Borec....
nevím jak se ktomu dostanu.. navíc mam toho moc v praci... pokud bys měl ale zajem jedno bych ti pustil na skoušení Potraviny
když tak písni sz
pořád se peru stou frezkou ale už to zachvilku bude tak pak se do toho pustím. mne ten soustruh jede zatím tak to nehoním..
sila toho puvodního mi i celkem vyhovuje trošku jsem to potunil a do oceli to bere šponu 1-1,5 mm a do duralu 2-3 podle materialu...
to servo jede z frekvenčákem až na 400 Hz uplne vpohode. takže to stačí přehodit.
ja mam v asistu 400W motor a tohle je 400W servo takže by to mělo byt o hodně lepší v malých otáčkach.. což mne vyhovuje a myslím že i ty maš radší menší otačky.. myslim že jsem to četl na tvem vebu -Borec....
nevím jak se ktomu dostanu.. navíc mam toho moc v praci... pokud bys měl ale zajem jedno bych ti pustil na skoušení Potraviny

když tak písni sz
Michale chci se zeptat, ty jsi to nějak zpřevodoval řemenicí? Rozkecej se trochu. Co to udělá, narveš-li tam např. 8 frézu a vletíš s ní do ocele, samo že s menšíma otáčkama, má hodně tedndenci se zpomalit zatížením? Při běhu na prázdno se nedá nic poznat.Michal Prokop píše:Posilam video posudte sami