Co jste dneska bastlili?
Jenom technická. Čtvrtá osa na fiber laseru ke poháněná krokovým motorem, tedy pokud jsou dílky nonia rozumě dělitelné počtem kroků na otáčku, je výsledek naprosto perfektní. Už jsem jich pár dělal a zatím vše OK. Největší problém je se po roce nepoužívání naučit zase ovládat stroj, který není nijak intuitivní. Ale na druhou stranu jsem dělal eloxované točítka s noniem a ještě tam bylo logo firmy, s přípravou jsem se prdlal dva dny, ale výsledek stál za to. Fiber umí gravírovat i chemické černění duralu, kde CO2 skoro nejede, ale hlavně je paprsek 0,03mm silnej, tak je to gravírování excelentní
Ahoj zkus nam to trochu priblizit, udelej nejakou fotku navic, jestli by slo po sundani al ramecku.
Taky pocet zavitu a odhad prumeru dratu by se šiknul, jestli to pujde. Hodilo by se to vic lidem, vcetne me

Jestli se nepletu, prosim o potvrzeni, je to tlumivka s jadrem z EI plechu, rozebrana a E nacpane z jedne strany a I zahozene? Nebo natvrdo trumivka do sveraku a ofrezovat? Diky
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
vem trafo z mikrovlnky odstraň původní vinutí na 230V / silnější drát/
Původně vysokonapěťovou cívku je nutné upravit...jeden konec vinutí je připojen na kostru jádra tak to přerušíš a takto upravenou cívku připojíš na 230V a funguje to. Samozřejmě před tím odstraníš I plechy
Původně vysokonapěťovou cívku je nutné upravit...jeden konec vinutí je připojen na kostru jádra tak to přerušíš a takto upravenou cívku připojíš na 230V a funguje to. Samozřejmě před tím odstraníš I plechy
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
tady jsem to popisoval
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... D&start=45
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... D&start=45
tak si dej inzerát že koupíš vadnou mikrovlnku třeba za 100kč nebo se domluv s otou až ke mě pojede, tak ti to přibalím trafo přímo z toho odkazu bo než jsem to stačil dát do nějaké krabičky, tak jsem sehnal origo odmagnetovač 

K ogmagnetovaču. Tlmivka 250W, EI 120, prierez stĺpika 40x44, drôt 1,2 . Ička odstránene, svorníky z duralu, plech tak isto, napájanie 24V/1,6A naprázdno.
. Mám ešte 125W, tak skúsim na odmagnetovanie priamo na upínacom permagu.SV18R,FA3AH,V23a,Plazma Berlan40,MIG ETP208,2H125,brúska z F1,Bomar160.120