5-oska rizena EMC2
takových je na netu kupa aednu rozestavěnou v této koncepci mám i já doma
ale víc mě zaujala tato koncepce :
http://www.youtube.com/watch?v=fWKYQUj5AOs" onclick="window.open(this.href);return false;
a tady je moje hlava 4-5 axis
ale víc mě zaujala tato koncepce :
http://www.youtube.com/watch?v=fWKYQUj5AOs" onclick="window.open(this.href);return false;
a tady je moje hlava 4-5 axis
Pochlub se taky se na 5 osku na mé nové portálovce chystám. Máš to vevnitř na řemínkách?
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
myslíš že to bude stačit? Ten převod mi přijde málo ale možná se pletu, nedovedu si představit jaké tam budou na vřeteno působit síly.
IQ156
IQ156
ty motory maj 1Nm a vřeteno bude pracovat s trojkou frezou max 5 ale nevím , každopádně se o rameno s vřetenem musím hodně opřít abych ho utrhnul , zatím mám vřeteno udělané z bldc outrunneru (modelářský)
a točí až 30t
takže do dřeva aměkkých věcí napohodu
vysadil jsem ho nejmín jak to šlo ,
navíc bude pohyb docela pomalý takže síly bude dost
a kdyby ne tak se do toho vejdu s kolama na převod 1: 7 mám to spočítaný
a točí až 30t
takže do dřeva aměkkých věcí napohodu
vysadil jsem ho nejmín jak to šlo ,
navíc bude pohyb docela pomalý takže síly bude dost
a kdyby ne tak se do toho vejdu s kolama na převod 1: 7 mám to spočítaný
Já na to chtěl použít převodovky z digigrafu, jsou tuším 1:10 a vevniř jsou taky kola předepnutá ale vadí mi právě to předepnutí pokud je tam ta síla tak to zapruží ale jistá gumovost se asi v pohodě nesmí tam být vůle. Obecně jsem to 5 osky nešel protože si nejsem jistý jestli a jak moc dobře to EMCčko uchodí ( taky v něm nemám zatí žádnou zkušenost). Tak držím palce.
IQ156
IQ156
já se stím taky hodně peru , ale zas si aspon trochu procvičím mozek ,
další věc je ta že nevím o slušném (free) camu který by byl schonej vygenerovat použitelný kod
takže psaní kodu ručo ??????????????????
hlavně že je sčím si hrát
kdo si hraje nezlobíí
další věc je ta že nevím o slušném (free) camu který by byl schonej vygenerovat použitelný kod
takže psaní kodu ručo ??????????????????
hlavně že je sčím si hrát
kdo si hraje nezlobíí

na psaní kódu růčo je ta tvoje koncepce dost složitá ne? pro hloupé vrtání musíš hejbat více osama najednou což už je matematicky složitější než třeba kolíbka kterou si natočíš o X stupňů a pak jedeš Zkem dolu.. takže vyvrtání díry pod uhlem 30st je na dva jednoduché řádky G kodu ručně a u toho tvého teda nevím..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Pro rucni psani programu je mozne pouzit virtualni osy.
Napriklad , kdyz bych chtel vrtat v ose vretena , jedno jak natoceneho vuci ostatnim osam , tak rucne to provedu osou W.
Nemusim nic pocitat to za mne dela 5-tiosa kinematika.
RADEK
Napriklad , kdyz bych chtel vrtat v ose vretena , jedno jak natoceneho vuci ostatnim osam , tak rucne to provedu osou W.
Nemusim nic pocitat to za mne dela 5-tiosa kinematika.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
a ruční kolečko se taky předělá na pomyslné virtuální osy? že budu točit kolečkem a bude to vrtat ve správné ose?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Ano. i to by se teoreticky dalo, 5-tioska v EMC ma definovano fyzicky 8os pro kinematiku aby to fungovalo.
Tak by fyzicky kazda z nich teoreticky mela jit propojit treba i s koleckem.
Pisu teoreticky , toto jsem nezkousel.
RADEK
Tak by fyzicky kazda z nich teoreticky mela jit propojit treba i s koleckem.
Pisu teoreticky , toto jsem nezkousel.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
ahoj
pokrok je takový že kvůli převozu a dopravení namíssto jsem musel celou frézku z větší části demontovat ,
a díky tomu jsem celou frézku oblékl do nového kabátku a začal ji zpět osazovat ,
ted ještě musím opracovat jeden kul. šroub a natahat kabeláž a začnu testovat už na pěti osách
pokrok je takový že kvůli převozu a dopravení namíssto jsem musel celou frézku z větší části demontovat ,
a díky tomu jsem celou frézku oblékl do nového kabátku a začal ji zpět osazovat ,
ted ještě musím opracovat jeden kul. šroub a natahat kabeláž a začnu testovat už na pěti osách