Problém se Sinumerikem 810

diskuze tykajici se ridicich systemu a software komercnich CNC stroju
Odpovědět
Ruttu666

18. 11. 2012, 9:47

Zdravím mám problém, byl bych vděčný za jakoukoliv radu. Mám CNC soustruh, s řídícím systémem SINUMERIK 810 a po zapnutí stroje, proběhne inicializace systému atd. a naběhne základní obzovka, kde mi to vyhazuje chybové hlášení 3 ORD1 PLC STOP,
když dám diagnostiku stroje tak:

3 ORD1 PLC STOP
CHYBOVÁ HLÁŠENÍ NC
3 ORD1 PLC STOP

3 ORD1 PLC STOP
CHYBOVÁ HLÁŠENÍ PLC
6113 nedovolený MCS5 časovač, čítač

a nejsem schopen vůbec nic nahodit, silové obvody stroje, hydrauliku, nic. Jediné na co jsem přišel je to, že pokud odpojím jeden ze dvou vstupních datových kabelů, jenž vedou ze svorkovnice v rozvaděči do systému, zapnu stroj, tváří se to že je vše v pořádku, nahodí mi to i hydrauliku všechno, samozřejmě pak zobrazuje chybové hlášky k vůli odpojenému kabelu a samozřejmě také z ničím nepohnu.

Nemáte představu co s tím může být, případně neznáte někoho, kdo tenhle systém servisuje, má na to případně náhradní díly atd.

Díky moc za radu.
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

19. 11. 2012, 8:11

Vzdyt sis sam skoro odpovedel. Zavadu hledej na stroji v cidlech/spinacich.
Nekde nejaky spinac ci cidlo hlasi problem a ten v PLC nekdo spatne osetril tak to hlasi takovou hlasku.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
snowi

19. 11. 2012, 9:50

Ahoj,

Ja si myslím, že vstupy byli v pořádku. Když to opouštělo fabriku. Mam spíš podezření na špatně nahraný PLC . SIKOM je napsaný pro nahrávání pod DOSem a ty to tam rveš přes WIN7, proto to jede tak pomalu. Nemohli se nějaké znaky při přenosu ztratit? Normálně nahráváme z widlí 95 přes SIKOM rychlostí 9600Bd. Widle95 ještě umožńovali přímý přístup na porty a nijak je neomezovali. Nebo zkus nějaké win nahrávadlo.
Ruttu666

19. 11. 2012, 10:40

No tak myslím, ža tam i tam něco může být,

každpádně jsem šel jednotlivě po drátech a dopracoval se k vodiči číslo 644, na svorkovnici A 2.0, který je v dokumentaci označený jako: relé HRH vlevo, ten když odpojím tak to nahodím, pak to spadne a napíše to něco ohledně doby polohování atd. atd. když ten kabel zapojím tak to píše to ORD PLC bla bla bla.

Win 95 je dobrá rada, až na to, kde sehnat takový předpotopní stroj, který ten systém má, je už to dlouhá doba už ani nevím jak se to instalovalo sakryš, byla tam snad nějaká spouštěcí disketa či co, musely se nahrát ovladače CD-Rom myslím, ne nebo prvně dos, a pak ten WIN 95. nahrávadlo nevím, každopádně tak kravina v win7 spustit v režimu kompatibility je uplně na hovno, ale tu už asi není pro nikoho žádná novinka, myslím.
Odpovědět

Zpět na „Ridici systemy“