Další perla, aneb jak dlouho si necháme srát na hlavu?

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Engineer
Kontaktovat uživatele:

24. 11. 2012, 2:12

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... vni-kartu/" onclick="window.open(this.href);return false;

Popíšu jednu zkušenost s institucí hospodářská komora. Jelikož jsem v kraji s opravdu velkou nezaměstnaností dostal jsem asi před třema roky nápad jestli nezkusit nějakou dotaci a pokusit se vytvořit pár míst pro pár lidí z okolí .... Kdosi mi poradil abych kontaktoval hospodářskou komoru. Po telefonu jsme si dohodli schůzku. Pominu to, že chlap co ke mně měl přijet byl neschopnej najít cestu i přes tři telefonáty, kdy jsem mu jasně vysvětloval jak a kudy....
Perly začaly až u mně doma. Nejprve jsem obdržel propagační materiály a hlavně přihlášku za člena HK (je třeba aby více oveček přispívalo na krmení čuníků :lol: ) Pak jsme si hezky popovídali o mém podnikatelském záměru .... V okamžiku, kdy mi ale pán začal vysvětlovat, že tu žádost o dotaci bude nejlépe nechat zpracovat nějakou jeho či jejich známou co má na to firmu a bohaté zkušenosti, jsem zbystřil ..... Myslím, že na sepsání pár stránek mi snad moje vzdělání stačí, ale to jsem se patrně velmi spletl .... :shock: Pak mi začal dotyčný vysvětlovat, jak je třeba potřebný a požadovaný objem peněz o nějaký ten milionek navýšit protože "ONI - nedřízené a kontrolní orgány" třeba potom budou chtít nějaký peníze zpátky, kdyby jako zjistili nějaký nedostatky v realizaci projektu. No nemohu si pomoct, ale měl jsem z toho jasnej dojem, že mi bylo naznačeno, že je třeba z požadovaných peněz na projekt, který měl pomoci mně a pár lidem kolem, řádně zakrojit krmnou dávku pro čuníky... :twisted:
V té době jsem měl ještě "tu čest" zažít chytrého pana Kužela na nějaký akci osobně. No "inteligence" z něj doslova zářila, huba plná nekonkretních keců a blábolů .... prostě aparátčík jak vyšitej. Bylo mi z toho na blití ....
A tyhle lidi chtějí ovlivňovat naše životy??? Jak dlouho si to ještě necháme líbit??? :evil: :twisted: :twisted: :twisted:
testone
Sponzor fora

24. 11. 2012, 3:07

tak dlouho dokud se ta mlčící většina líná zvednout pr..... a jen nadávající na poměry nesebere a nepůjde něco dělat, když nic jiného tak alespoň jít volit
ta svoloč o které mluvíš není nikdo jiný než vzorek populace, který alespoň nebyl líný a kandidoval, byť leckdy s dobře skrývaným úmyslem dostat se ke korytu
nedávno tu někdo začal hřímat, cituji: "Vyházet je všechny z okna!!!!!"
na otázku co pak, jestli má plán B už nebyl schopen kloudné odpovědi........
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Ferrit

24. 11. 2012, 5:53

No o tom plánu B by se dalo polemizovat. On ho tu uvede a pak už neuvede nikdy nic.
Stále platí: To že nejsem schizofrení neznamená, že nejsem sledován - špehován!
Ono ti čuníci jsou na něco až moc wychcaný a je třeba dávat Bacha! I ty volby jsou jen
z "předvolených" a o posty(koryta) na kandidátce se straníci(čuníci) fest perou.
Nejde jim o málo, jde o pohodlný život pro naprosté blbce(do jednoho), kteří nikdy nic (kromě žvanění)
neuměli a bez vstupu do politiky by bídně chcípli !!! A to v celoevropském(jenom?) měřítku.
MN-80A, BF-20 Vario, MAHOS 22, Beiping PP-U3, Prusa i3-MK2
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
Kilovolt
Sponzor fora

24. 11. 2012, 9:47

Engineere, většinou na takovýhle vykuky platí otázečka : Promiňte, nezlobte se , můžu si náš rozhovor nahrát? Slušnej řekne ano , prevít začne bejt opatrnej. Bohužel to má vedlejší následky jakože žádost zamítnuta z formálních nedostatků. S tím špehováním má Ferrit pravdu - stačí jen šikovně použít googla atd, takže je namístě bejt opatrnej-ale to je každýho věc, co na sebe ína internetu píchne. Pak si může Engineer stěžovat nadřízenýmu onoho ouřady, popřípadě ombudsmanovi nebo dokonce napsat do nejúžasnější televize všech dob. Nebo podat trestni oznámení pro požadování úplatku.Bohužel tyto postupy většinou stojí dost času, energie a někdy i financí. Pak je na každým , jeslli mu to za to stojí.Pokud ano viz začátek mýho příspěvku neb bez důkazu je to jen povídání.Snad jsem se nikoho nedotknul, protože po bitvě je každej generálem a boj z úřady je někdy jako boj s větrnými mlýny.

PS: testone někoho citoval-zajímalo by mě koho
Naposledy upravil(a) Kilovolt dne 25. 11. 2012, 12:17, celkem upraveno 1 x.
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
testone
Sponzor fora

25. 11. 2012, 1:02

to engineer
citoval jsem někoho z podobné diskuse tady na foru asi tak 14 dní až měsíc zpátky
bylo to tady, našel jsem to

Re: zeitgeist - duch doby

Příspěvekod testone » 12 lis 2012, 10:56

Kilovolt píše:Jsem pro další defenestraci :mrgreen: . Začnem Hradem :idea: .

a co potom?
máš nějaký řešení?
máš připravený plán B ?
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Engineer
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2012, 1:35

No pokud jde o dotace a projekt tak jsem asi blbej, ale hodil jsem to za hlavu .... jednak tyhle všechny věci nejsou moc košér, protože tvoří silně nerovný podmínky na trhu a pak taky já už na nějaký handrkování nemám nervy .... Nemluvě o tom, že si normální člověk ve většině těhlech projektů musí nejdřív napůjčovat prašule u bank a pak možná něco dostane. No a když se nechrochtá s čuníkama společně aspoň poblíž jednoho korýtka, tak je tu riziko, že nakonec zbude jen sekyra u banky.... je to celý mooooc chytře vymyšlený ....
Vím o pár lidech co jim to takhle nějak nevyšlo a proklínají den, kdy je ta myšlenka zkusit dotaci napadla. :wink:
Ostatně stačí si projet internet a hned je jasný, že dotace jsou hlavně pro bohatý podnikatele, no spíš podnikavce (Těch pár opravdu slušnejch kterejm to vyšlo a bojují denně o práci pro svý lidi něchť mi prominou...)
Super, řekl bych až modelově učebnicový příklad o dotacích je třeba toto: http://antoniehotel.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Opravdu parádní příklad jak zvýšit zaměstnanost a účelně vynaložit finance v řádu desítek milionů z kapes daňových poplatníků EU. Nemluvě o fakt velmi zajímavé osobě stojící za tou společností (z dostupných informací na netu je to jeden z těch co nosil krabice s vínem pro pana poslance). :twisted:
Je to jeden velkej hnojník ..... :(
Engineer
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2012, 1:57

Jestli chce někdo přečíst právní text ... tak tady je popsanej přesnej návod jak se plní korýtko. :evil:
http://www.compet.cz/verejne-zakazky/sb ... nuti/9177/" onclick="window.open(this.href);return false;
Můžete bejt sebelepší firma, klidně s nejlepší cenou na trhu a bude Vám to na .....
.... A proto musíme mít DPH tam kde je, proto musíme platit u doktorů (ne že bych s tím měl až tolik problém), proto lze dost brzy očekávat brutální nárůst minimálních odvodů na zdravotní a sociální pro OSVČ atd ....
Takže všichny mladší ... je to spíš na Vás, buďto zdrhněte (ono asi už ale není kam) a nebo jak píše Testone, ten plán "B" je taky nutný mít !!! Já osobně ale chápu i ostatní názory, že nejde vše otevřeně napsat.
Velké bitvy a války se vyhrávají především díky utajení všech plánů před nepřítelem. :wink:
A nějak se nemohu poslední měsíce zbavit pocitu, že se k "válce" schyluje ..... :( Ostatně nejsem asi sám kdo cítí něco divnýho ve vzduchu ..... a inverze to nejspíš nebude. :lol:
Engineer
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2012, 2:02

A kdyby to někomu nestačilo jak je ta chobotnice nenažraná tak třeba tady:
http://pirateleaks.piratskenoviny.cz/_m ... spimed.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
A to jsme pořád u jednoho jména a jedný firmy ..... :shock: Radši nepřemýšlím jak to vypadá v globálu. :(
Ale je fakt extra důležitý udělat razii v base a tím naplnit média... :lol:
Engineer
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2012, 2:08

A tady jsou čísílka :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:
http://www.rada-severovychod.cz/realizo ... y-domov-ve" onclick="window.open(this.href);return false;
A tím končím a jdu na panáka ..... nesmyslnej projekt a zbytečně vyhozený prachy ....
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2012, 8:46

je to jeste daleko zrudnejsi
vcechny mista kde je nejaka moc jsou zavsiveny a ostatni ktery k nim nepatrej ze strachu mlcej
i narod ze strachu mlci a doufa ze se jich to nebude tykat

kamarad mi vypravel scenu z jednoho prirodovedeckeho dokumentu
ptaci na vode cele hejno a zespodu jednou za cas z vody vystreli tlama a jednoho chnapne a vtahne pod vodu
nejblizsi ptaci se trosku polekaji ale plavou dal a vse tupe sleduji

jde to tak dal az tam jedinej ptak nezustal
i ten posledni plaval a koukal ze uz tam je sam az se objevila tlama a sezrala ho

a pritom stacilo jenom odletet
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Tomsej

25. 11. 2012, 9:11

to jsem si hned vybavil tohle video http://youtu.be/JMJXvsCLu6s
Kilovolt
Sponzor fora

25. 11. 2012, 12:38

testone píše:to engineer
citoval jsem někoho z podobné diskuse tady na foru asi tak 14 dní až měsíc zpátky
bylo to tady, našel jsem to

Re: zeitgeist - duch doby

Příspěvekod testone » 12 lis 2012, 10:56

Kilovolt píše:Jsem pro další defenestraci :mrgreen: . Začnem Hradem :idea: .

a co potom?
máš nějaký řešení?
máš připravený plán B ?

ÁÁÁ to jsem si myslel. Mno jednak tam nikde nevidím to hřímání -to zelený vysmátý mělo naznačit ironii,popřípadě černý humor. Pak jsem ti odepsal odpověď o volbách atd - ta ti nebyla dost kloudná, ale stejně jsi ji použil v druhém příspěvku tohohle vlákna.Takže nic proti tobě, ale jsem zvědavej na kloudnější návrh, popřípadě plán B, jak tydle vši dostat z kožichu a nenechat v tom zdraví a zruinovat rodinnou kasu placením právníkům.

Co se týká Engineera, zachoval se tak, jak tihle prevíti-ouřadi očekávaj. Prostě mu to za ty nervy a prostředky nestojí, i když jde určitě o dobrou věc. To ty nervy a prostředky radši vrazí do obživy a rodiny- čemuž se nelze divit a nikdo Engineera za to nemůže odsuzovat. Takže Engineere zkusils to a i snaha se cení.
PS: Jednou naše obec na ROP severozápad chtěla půl mega na chodníky- samozřejmě nic nebylo :evil: . Pak mi kámoš,starosta nedaleké obce říká, že jsme měli chtít 10 mega-pak by to šlo. Holt z půl mega by nebyla taková provize. Mno a rok po tom na ROP vrazila kriminálka :P .
Naposledy upravil(a) Kilovolt dne 25. 11. 2012, 9:15, celkem upraveno 1 x.
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Engineer
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2012, 9:02

No je to drsný, ale i vzhledem ke zvyšující se dostupnosti automatizačních prvků se mi jeví pokusy někoho zaměstnávat čím dál šílenější ..... a čuníci navíc dělají vše pro to, aby si člověk každý podobný nápad rychle rozmyslel, tak jako já. Já už kdysi dřív zaměstnance měl takže jaksi vím vo čem to je ..... :(

Ty dotace jsou fakt humus .... před chvílí jsem se dočetl, že v Bechyni někdo plánuje stavbu delfinária a jak jinak než s pomocí dotací. :twisted:
Já nevím, až se to pos... daj se delfíňi aspoň sežrat? :lol:
lapa
medaile za lepsi forum

26. 11. 2012, 7:40

Engineer píše:před chvílí jsem se dočetl, že v Bechyni někdo plánuje stavbu delfinária a jak jinak než s pomocí dotací. :twisted:
Já nevím, až se to pos... daj se delfíňi aspoň sežrat? :lol:
Pokud se nepletu, v Bechyni bydli nejlepsi ministr financi v regionu, takze je velmi vysoky predpoklad, ze to vyjde (pod jeho bedlivym dohledem :x ).
Akorat mozna ma smutek, protoze jeho kamos Stava (bydlivsi tamtez) zatim projel tu arbitraz (cca 10 mld) kvuli krevni plazme. Takze vyvar pro ministra asi nebude ...
trifid

27. 11. 2012, 1:26

Pánové, nevím, ale připadá mi zbytečné se rozčilovat. Dokud bude mezi námi aspoň pár těch, kteří na podobné kulišárny ve svém vlastním zájmu přistoupí, bude vše při starém. Korupce a šlendrián mohou existovat pouze tam, kde je především poptávka zdola, navíc kombinovaná s nedostatečnými kontrolními mechanismy.
Jinak je zajímavé, že v severských zemích, kde je ve vyšších funkcích poměrně vysoké procento žen, je korupce minimální.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“