modra doska TB6560 3 Axis

saimon97
Příspěvky: 30
Registrován: 31. 10. 2012, 9:08

29. 11. 2012, 5:28

ja to mam tak Teras mi mach piše (led už nesvietia) Error: Limit Switch Triggered
Přílohy
Untitled.jpg
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 7953
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Mimo ČR

29. 11. 2012, 6:02

V sekci INPUT SIGNALS povypínej všechny signály.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
saimon97
Příspěvky: 30
Registrován: 31. 10. 2012, 9:08

29. 11. 2012, 6:09

FUNGUJE :D . ale chel by som sa opitať keď ide richlo tak sa veľmi trasie čo mam robiť?
opez
Příspěvky: 75
Registrován: 19. 11. 2012, 1:46

29. 11. 2012, 6:12

zajimavý programek na otestováni LPT
http://www.hw.cz/navrh-obvodu/software/ ... ugger.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 6492
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

29. 11. 2012, 6:23

jak máš nastavenou tu desku ? myslím počet mikrkroku a proud ? jaké máš motory ??
saimon97
Příspěvky: 30
Registrován: 31. 10. 2012, 9:08

29. 11. 2012, 6:34

micro step 1/2 mam tam zapojeny jeden motor 3A a zdroj je 3,5A,vykon mam nastaveny na 75%.A ešte keď sa netoči tak piska.
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 6492
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

29. 11. 2012, 6:47

pískat bude to je nectnost těchto driveru , proud zkus trochu snížit třeba se to zlepší , když je moc velký tak jde motor tvrdě , taky by to chtělo víc mikrokroků tím se ti zlepší chod , ale je možné že se pak nedostaneš na tal velké otáčky protože nebude stihat port nebo pc
saimon97
Příspěvky: 30
Registrován: 31. 10. 2012, 9:08

29. 11. 2012, 6:57

1/2 je z toho naslepšie ale nebude vadiť motoru,ložiskám že sa pri nizkich otačkach trasie?
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 6492
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

29. 11. 2012, 7:02

ted jsem to moc nepochopil , každopádně když dáš třeba 1/8 tak by to mělo jet lépe , ložiska to tak i tak asi vydrží
saimon97
Příspěvky: 30
Registrován: 31. 10. 2012, 9:08

29. 11. 2012, 7:18

tu mam video 1/2, keď dam 1 tak vinechava, keď dam1/8 tak trasie stale aj pri nizkich aj pri vysokich otačkach.
Přílohy
video-2012-11-29-20-09-15.mp4
1/2
(2.04 MiB) Staženo 376 x
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 6492
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

29. 11. 2012, 7:42

podle toho vydea to vypadá jako by ztratil kroky než se rozjede takže bych zkusil trochu protáhnout rampu
další problém může být samotný mach , je hrozně náchilnej na systém a celok konfiguraci PC ,
saimon97
Příspěvky: 30
Registrován: 31. 10. 2012, 9:08

29. 11. 2012, 7:48

Nepochopil som tomu protahnut rampu, Čiže chiba môže biť v machu?
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 6492
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

29. 11. 2012, 7:53

v menu motor tuning nastavuješ počet kroků na otáčku , pak tam nastavuješ max otáčky a rampy - což je čas za jak dlouho motor naběhne na max otáčky , když jsi v tom menu tak si můžeš otestovat jak se změna projevila a to šipkou nahoru a dolu .
pokud máš "malou rampu" tak ti motor za tak krátký čas není schopen zrychlit a ztratí krok ( nepojede sinchroně s impulzama proněj generovanýma ¨)
saimon97
Příspěvky: 30
Registrován: 31. 10. 2012, 9:08

29. 11. 2012, 8:03

teras to netrasie
Přílohy
Untitleddgdfg.jpg
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 6492
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

29. 11. 2012, 8:06

nevím jak to bylo nastavené předtím ale předpokládám že jsi tedy pohnul těma rampama ?
Odpovědět

Zpět na „cinske desky s TB-6560 cervena a modra“