Tuzkovy plotr

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
pitrs.99

14. 12. 2012, 7:37

Zdravím,
omlouvám se, že dávám tenhle příspěvek sem, ale už si nevím rady.
Sháním nějakou dobrou duši nejlépe z ostravy, která má doma tužkový plotr. Potřeboval bych nutně vytisknout pár výkresů na A3 výkresy, které potřebuju do školy.

Děkuji
telefon 774935990
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2012, 7:38

musi byt na tuzkovem plotteru?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
testone
Sponzor fora

14. 12. 2012, 8:12

Neznám situaci v OOOOOOstravě, ale tady okolo Prahy vím minimáně o třech firmách kam pošleš mailem výkres a oni ti pošlou výkresy do A0, např. Jitka Kutilová Kladno.
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
pitrs.99

15. 12. 2012, 7:24

Jo díky za nabídku, ale bohužel už nemám moc čas, buď seženu někoho z Ostravy, nebo to budu muset narýsovat ručně bohužel. Ano jen tužkový aby to byl věrohodný výkres, který si bude moct zkusit vyučující vygumovat. :D
pájač

15. 12. 2012, 3:10

Ty si výmyselník. A nemal si to náhodou narysovať ručne ? Plortom sa to nenaučíš, i keď vyvstáva otázka, či to v dnešnej dobe využiješ , keď sú už tie plotry a iné kriesliarne. :)
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2012, 3:14

to ja bych to prinesl vytisknute z inkjetovy masiny a normalne bych to predal
a jesti by se nelibilo ze to je tuzkou argumentoval bych ze to je zastarale atd.. neb je to pravda
ostatne tezko by se na to argumentovalo protoze z toho inkjetu by to bylo dokonale
RaS

15. 12. 2012, 3:40

že neumím kreslit ručně, že je to zastaralé je hloupý argument, dnes jsou kalkulačky tak nemusí umět počítat? ono na jednu stranu, to že něco musí udělat ručně alespoň vypovídá o tom, že to dotyčný udělal a věnoval tomu nějaký čas, narozdíl od strojní verze, podle mě by absolvent strojního předmětu měl umět nakreslit ručně rys..
nicméně když to nakreslí plotr tak to stejně učitel pozná, že to není rukou.. nikdy nerozmístíš kóty ručně tak jak strojně (resp když to budeš měřit tak jo, jenže pak bys ten rys dělal 10x déle) o občasném rozjetí čáry, přetahu korektuře atd ani nemluvě..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Josef
Sponzor fora

15. 12. 2012, 3:51

Docela si dovedu představit prvňáčka, jak učiteli psaní donese natisknutý úkol na inkjetu a říká mu, že ruční psaní je přežitek.
Já bych pak od takového "študenta" nechtěl obdržet nějaký ruční náčrt výrobku, či něčeho jiného. Něco se zkrýtka musí učit udělat i ručně.
Pokud bylo zadání nakresslit ručně, tak ručně a basta, ostatní je podvod a tudíž 5!
Učni se učí nejprve pilovat až následné frézují, brousí atd.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2012, 3:59

kdyz by mi takovy student prinesl vykres nacmarany propiskou od ruky ale jinak uplne vporadku taky bych ho samozrejme nevyhodil
ne ze by nebylo treba obcas neco potreba kreslit i rukou a meli by to studaci teda umet oboji
ale kreslit hodiny a hodiny nejakym perem nesmyslne vykresy je na prd
radsi bych je nechal kreslit propiskou nebo na pocitaci hromadu realnych zadani ktery by jim fachmani omlacovali o hlavu treba kvuli tomu ze jim tam dali kotu kterou neodmerej nebo musej prepocitavat

ono je krasny ze maj super upravu perem ale kdyz tam daji kotu tak ze ji soustruznik bez pocitani neudela tak je to horzi nez kus papiru propiskou nebo z pocitace na kterym jsou ty koty blbe

a to je myslim ten nejzasadnejsi problem
btw neco podobneho jsem resil o maturite a podobne jsem to obhajil ale slo o elektro a nakonec odchazel s hanbou ten ucitel :(
ostatni mi museli dat za pravdu a on pak nemohl jinak
pavlaxy

15. 12. 2012, 5:04

Ahojky ,
přesně jak říká Robokop a všichni co se setkali s reálnou potřebou výrobku :D :P
Nejvíce jsem se naučila právě tím že jsem potřebovala zadávat do fabrik různé "fušky" a respektovat zvyklosti dílen atd.
Kupříkladu někde striktně požadovali výkres s ČSN razítkem 8) ,aby to mistr náhodně nepoznal že fušují...
Jinde bylo nutné mít výkres dodatečně počmáraný zeleným perem změnami...
A fungovalo to náramně :lol:
Na konci bylo "skleněné razítko" :mrgreen:
pavelk

15. 12. 2012, 7:32

dovolim si s vami nesouhlasit. moje zkusenost je, ze kdyz to musim narysovat (narysovat, ne naskicovat), tak nad tim musim mnohem vic premyslet, nez kdyz to jen modeluju na kompu. tim, ze na tom musim mnohem vic premyslet, se to nakonec naucim rychleji a uvedomim si souvislosti, ktere mi pri modelovani unikly. tohle samozrejme neplati pro nejaky jednoduchy nacrtek, ale pro umeni rysovat obecne.
pavlaxy

15. 12. 2012, 11:48

Výrobek jsem si vždy představila jako kompletní sestavu a tu pak nakreslila a rozdetailovala (dělám si jen poznámky s rozměry) :D :P
Tedy dnes tu sestavu kamarádi nakreslí podle mých pokynů když sedíme společně u PC s nějakým CADem :twisted:
Detaily z těch sestav pak sami vytahají 8)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2012, 11:55

to samozrejme jak komu vyhovuje
ja treba na papir cmaram jen zakladni ideu
pak uz prijde modelovani na pocitaci
pri urcite filozofii ti to pak pomaha volit vhodne operace tak aby to bylo snadno vyrobene
ale je to o pristupu kdyz se to kresli jen tak tak to clovek vymodeluje ale uz ho to netrkne
protoze nepouzil ten spravny postup pri modelovani

navic pri tom spravnem parametrickem modelovani lze vyuzit vzajemnych vazeb a interakci komponent a prvku
coz usnadnuje navrh a clovek nemusi prakticky vubec pocitat ruzne rozmery
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2012, 1:03

Já už jsem papír úplně odboural, když něco dělám, tak to není v papírovém tvaru nikdy, ani idea, ani výrobáky, prostě vůbec. Jedině když se to dává vyrobit někam jinam, tak se udělají výkresy podle jejich požadavků a pak ještě když něco konstruujeme s někým společně, tam se ještě po papíře čmárá :-) Nicméně myslím, že by to člověk pořád ještě umět měl, vypadá to dost hloupě, když strojař (byť strojař-amatér) sděluje někomu myšlenku a neumí to ani načrtnout propiskou na pivní tácek :-)
Aleš Procháska
Josef
Sponzor fora

16. 12. 2012, 2:01

Ono to s tím modelováním není taky vždycky jen tak. Ono se stává, že konstruktér tvrdí, že mu to ve 3D pasuje, vyrobené dle výkresů z onoho CADu je to taky v pořádku a ve finále to nepasuje. A teď babo raď...
Já budu vždy zastávat, že nejprve se má člověk naučit vše růčo a poté zapojit mašinky. Pokud ten učitel řekl ručně tak přes to nejede autobus. Studentík si myslí, že když mu to nakreslí plotr např. ARTIMA, že to ten kantor nepozná? To by musel být ještě vice postižený, než onen student. Já osobně jsem ochoten udělat ručně v případě nouze výkresek nejvýše na A4. "Štádlery" mám neustále při ruce a nečiní mi to nějaký problém, u jednoduchých jednorázových věcí je to mnohdy rychlejší. Ovšem jen v základních rovinách. Za největší přínos CADů považuji možnost modifikace, parametrické možnosti... Jednou udělanou věc lehce překopu dle dalších požadavků. Ať děláš růčo, nebo v tom nejlepším CADu (nevím, který to ale je), tak musíš přemýšlet, aby to nekdo taky mohl vyrobit ( a taky za přijatelnou cenu), jak tu někdo psal, a to je jeden z hlavních požadavků na konstrukci.
Odpovědět

Zpět na „Nákup“