Myslím, že 2xKM na jedné ose není asi zrovna to pravé ořechové a ten koncák je napojen přímo do desky.
Napiš co vůbec máš pohromadě, jaké KM, driver, čím to řídíš atd., pak se dá spekulovat.
Zapojenie krokoveho motora
-
Kazdy motor musi mit svuj driver.
Kdyz se 2 motory zapoji seriove nebo paralelne k 1 driveru, tak se spolu hadaji, a ztraci kroky, zkousel jsem to.
P.
Kdyz se 2 motory zapoji seriove nebo paralelne k 1 driveru, tak se spolu hadaji, a ztraci kroky, zkousel jsem to.
P.
já jsem to také zkoušel a chodilo to pěkně měl jsem dva motory paralelně, ale ještě navíc spojené řemínkem. Takže to klidně zkus, nen to ale záruka, měl jsem to na jiném driveru
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
Nevěřím, že to bude na té modré desce chodit. Pokud chceš zvýšit moment KM na ose X, uvažoval bych o převodu. Osobně mám na Z převod 4:1 řemínkem a jsem spokojen. Řemenice i řemen seženeš na http://www.tyma.cz" onclick="window.open(this.href);return false;prami píše:A ked spojim ich do kopy a ma 3A jeden motor tak nebude mat 6A a ked mam na riadiacej jednotke max 3,5A na jednu os nezhori to ? Alebo ked to zapojim na os X a A tak ako sa to potom programuje ????? napr ze pre X dam 1000 aj do A dam 1000 alebo ako
Je tam i soft na výpočet řemenu vůči os.vzdálenosti.
no jestli máš desku na 3 osy a máš 4 motory tak jí prodej a pořid desku na 4 motory a máš vyřešeno.
Tak jako tak bych ty 2 osy pro jistotu propojil řemínkem.
Leta jsem to měl bez řemínku a chodilo to ale chce to jet tak na 50% posuvu jinak když se ti jedna osa kousne ( pokudto máš na Xku) tak ti to spolehlivě poškodí stroj ( poud ho nemáš super tuhej a i tak něco odejde)
Tak jako tak bych ty 2 osy pro jistotu propojil řemínkem.
Leta jsem to měl bez řemínku a chodilo to ale chce to jet tak na 50% posuvu jinak když se ti jedna osa kousne ( pokudto máš na Xku) tak ti to spolehlivě poškodí stroj ( poud ho nemáš super tuhej a i tak něco odejde)
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
IQ156
to je přece nesmysl takhle psát G-kody, osa A je rotační osa rovnoběžná s osou X, takže kdokoliv by ti napsal standartní Gkód tak bys ho musel takhle hloupě upravovat..
přece Xko je pořád jedno a hejbni se na X bude pořád G0 X100 třeba.. takže pokud máš dva motory pošli do obou stejnej signál a nekomplikuj to uplně jinou osou..
přece Xko je pořád jedno a hejbni se na X bude pořád G0 X100 třeba.. takže pokud máš dva motory pošli do obou stejnej signál a nekomplikuj to uplně jinou osou..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
já osobně bych zapojil dva motory na dva drivery, takže pokud dá driver 3,5A a motor má 3 je to OK.. pokud máš 4osou verzi s driverama v sobě tak to zapoj Xko do dvou os a do obou stejné signály jen prostě té 4té ose neříkej A ale taky X..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Požívaš EMC alebo Mach3?
S EMC skusenosti nemam ,či sa v programe daju "spojiť" osi do jednej X-osi . No v Machu to ide bez problémov ,to by si mal naj ideálnejšie ,každý motor do jedného driveru , a v programe spojiť .
Patres
S EMC skusenosti nemam ,či sa v programe daju "spojiť" osi do jednej X-osi . No v Machu to ide bez problémov ,to by si mal naj ideálnejšie ,každý motor do jedného driveru , a v programe spojiť .
Patres