Robim si 4 osovu drotovu vyrezavacku. a chcel by som vediet ako mach pracuje v rezime CV pri 4linearnych osiach. Jednu stranu mam XY druhu AB (prepnute na linearne). Este treba niekdenieco nastavit aby som povedal ze toto su dva pary osi? pr CV sa nastavuje napr. Stop CV on angles, CV Dist Tolerance, a ako mach vie medzi ktorymi segmentami to ma pocitat ci na lavej strane alebo na pravej strane alebo nezoberie kombinaciu osi napr Y A.? napr. je situacia: su dva segmenty za subou na xy strane tvoria roh 90 deg. na strane AB priamku. bude sa to spravat rovnako aj ked to bude opacne ? na strane xy priamka na AB ostry roh?
A predpokladam spravne, ze kod pre 2 neavisle strany sa da pisat len po priamych usekoch? t.j. len napr G01 X Y A B? A obluky by asi nefungovali G2....
Ono je ta rychlost pri paleni mala takze mozno by fungovalo dobre aj exact stop.... ktore s tychto dvoch rezimov pouzivate pri paleni?
A vedeli by ste mi toto objasnit? na co tento parameter sluzi, moc tomu nechapem..
CV Feedrate – This will CV a move BUT at the federate that you ask for. For example if
you have a CVfeedrate set at 50UPM and your move is programmed at 20 the next axis
velocity will accelerate to 20 at the same time the first axis decelerates down to 20. as a
result the CV move will look just like a move done at 20UPM. The problem with this is
that at high speed you will feel a massive amount of jerk in the system
Existuje taky SW ktory by generoval G cod pre rezanie PS ale bral by v uvahu to ze tam kde pojde drot pomalsie da vecsi offset od profilu ako tam kde pojde rychlejsie?
dik
michal
mam 100 chuti prejst na linuxcnc v tomto machu mit to pripada ako ked tam vybuchne bomba a je to kade tade vsetko popripliepane, vsetko blika, svieti, no ako gameska...