4 osa Asist
-
Jak vypada vule na tech zubech ?Jinak pekna prace.
S KM jde posouvat cca +- 2,5mm, takže se dá dobře vůle vymezit. Mám to tedy bez vůle a potřebuji to ještě zaškrabat tu dosedací plochu. Měřil jsem to upnutím trnu a na vzdálenosti 150mm to padá o 0,15mm.
Jinak dík za pochvalu, doma by to nepochválili.

Jde o to, zda by pak ta pružina dokázala udržet vibrace při frézování, jsou tam přeci jenom nárazy frézy. Nevím to se vše ukáže v praxi.packa píše:vypadá to fakt luxusně , jen mám špatnou zkušenost s vymezováním vůle , jen dotlačením do záběru , udělal bych půlený pastorek na motoru a našponoval tam pružinu , chodí to pak krásně tiše, a bez vůlí .
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný Jirkopotraviny píše:S KM jde posouvat cca +- 2,5mm, takže se dá dobře vůle vymezit. Mám to tedy bez vůle a potřebuji to ještě zaškrabat tu dosedací plochu. Měřil jsem to upnutím trnu a na vzdálenosti 150mm to padá o 0,15mm.![]()

těch patnáct stovek je docela dost na zaškrabání, tipl bych to na špatně zaúhlovanou základní kostku, to se na frézce dělá blbě, chtělo by to přebrousit, nebo i na té frézce, obrátit vzhůru nohama i s trnem, vyklínkovat tak aby trn byl vůči loži v nule a líznout spodní stranu, jde ale o to, jestli ta rovnoběžnost stolu a spodního kluzného vedení je pipi......

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Jó, včera jsem se s tím ještě mordoval a taky mě napadlo to otočit a líznout spodek. Nakonec mi to vyšlo vcelku OK, mám to vypodloženo ocel.plechem 0,4 těsně na kraji a na trnu to bylo už nějakých 0,01 - 0,02 a uvidím až to pak líznu a otočím zpět na tu základnu. Horší to bylo jak to uchytit,ale to je už taky vyřešeno. Jinak na těch 150mm by mě ta nějaká stovka už tak netrápila.
Jinak dík za pochvalu, to se cení.

Jinak dík za pochvalu, to se cení.