Dobrý den
Chtěl bych se prosím zeptat, mám soustruh S-28 ke kterému jsem zakoupil přídavné zařízení na výrobu kuželů, bohužel ale nevím jak a co bych měl na soustruhu nastavit aby mi to pracovalo správně, nemáte prosím někdo s tímto příslušenstvím nějaké zkušenosti? V návodě pro obsluhu je pouze zmínka na straně 10 , ale bohužel podle toho se moc nechytám. Konzoly s pravítkem jsem našrouboval na zadní stranu soustruhu, na pravítko jsem nasadil příslušný „kámen“ s čepem který jsem nasadil do zadního uložení šroubu příčného suportu, ale když jedu po pravítku tak se mi suport kříží a musím jej uvolňovat tím že pootáčím kličkou příčného suportu takže nemohu jet plynule posuvem.
Za jakoukoliv radu moc děkuji.
Jak na soustružení kuželů podle pravítka?
a povolil jsi ty dva šrouby, které drží příčnej šroub?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
-
jo,jo ty dva šrouby jsem dokonce úplně vyndal 

já už si to moc nepamatuju S28ku jsem měl před cca třema lety, ale pokud se to povolí tak už by měl jít suport volně ne? nebo se to musí celý vyndat a jsou tam ještě nějaký kolíky a nahradí se to tím kamenem, prostě ten kamen tahá za suport kterej jde po povolení těch šroubů volně..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu