3f vřeteno 600W 22 000ot
Mám možnost sehnat tyto vřetena za velmi rozumný peníz zhruba 5-6 000,- Kč.Měl by někdo zájem?Má to vybroušený kužel pro kleštinu a vrchní závit, Ale nevím jaké.Výstupní hřídel to má 15mm.Jedu si pro jedno, tak se mohu zeptat jestli by mohly být další, jedná se o nové motory!!! žádný bazar.
Spíš se mi jedná o to, abych za to posadil převodovku tak 1:2, pak tam bude 10 000ot a 1.2kW a to by se mi líbilo, jen vymýšlím z čeho tu převodovku? Napadá mě zubatý řemínek tak 5M HTD, ale netuším jakou bude mít životnost na takových otáčkách.
No ja teda nevim, ale kdyz zvysis prevodem otacky 2x tak tocivy moment klesne na polovinu, takze vykon zustane stejny. To by bylo pekne perpetuum mobile, na jedny strane do toho poustet 600W el. energie a na druhy mit 1200W mech. energieMad_BOXs píše:Spíš se mi jedná o to, abych za to posadil převodovku tak 1:2, pak tam bude 10 000ot a 1.2kW

1:2 neeee 2:1 tak to mělo být napsaný a jinak to z textu vyplynulo 10 000ot je snad jasně jak ta převodovka má mít poměr.Ales píše:No ja teda nevim, ale kdyz zvysis prevodem otacky 2x tak tocivy moment klesne na polovinu, takze vykon zustane stejny. To by bylo pekne perpetuum mobile, na jedny strane do toho poustet 600W el. energie a na druhy mit 1200W mech. energieMad_BOXs píše:Spíš se mi jedná o to, abych za to posadil převodovku tak 1:2, pak tam bude 10 000ot a 1.2kW
- sysel
- Kontaktovat uživatele:
Je jedno jaký dáš převod, vždycky budeš mít výkon stejný, no vlastně menší, protože každý převod má ztráty... Když zpomalíš otáčky tak zvýšíš Mk - kroutící moment... Jinak by to opravdu bylo perpetum.. Je to tuším podle vzorce P=Mk/omega, kde omega je úhlová rychlost za sekundu a ta se rovná 2*pí*n(otáčky)Mad_BOXs píše:1:2 neeee 2:1 tak to mělo být napsaný a jinak to z textu vyplynulo 10 000ot je snad jasně jak ta převodovka má mít poměr.Ales píše:No ja teda nevim, ale kdyz zvysis prevodem otacky 2x tak tocivy moment klesne na polovinu, takze vykon zustane stejny. To by bylo pekne perpetuum mobile, na jedny strane do toho poustet 600W el. energie a na druhy mit 1200W mech. energieMad_BOXs píše:Spíš se mi jedná o to, abych za to posadil převodovku tak 1:2, pak tam bude 10 000ot a 1.2kW
Neukamenujte mně, vzorec píšu z hlavy a už rok jsem ho neviděl a nepoužil...

5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
Kdyz najedes do oceli 12 frezou pri 11 tis.ot/min,zazijes asi nemile prekvapeni v podobe maleho ohnostroje.To chce hooodne dobry chlazeni a speci nastroj,aby se to neusmazilo. Ja to zkusil pri 8000 s 8mm tvrdok. nastrojem a za par vterin jsem ji usmazil jak vajicko.
Aha, nojo ja se spatne koukal na otacky, myslel jsem, ze chce otacky zvysit na tech 10k a ze tim zvysi vykon. Nedoslo mi, ze si spletl vykon s tocivym momentemKopi. píše:Někdo si plete výkon s krouťákem, někdo zase slovíčkaří a mluví v hádankách, co jsem tak pochopil...