Zdravím vás pánové
chtěl bych se zeptat jestli je možné přenášet údaje o poloze krokového motoru do pc aby mi to zaznamenávalo g-code na pc ?? jednalo by se mi konkrétně o to že mám třeba čtverec a ten bych ručne jako obkreslil a měl jsem zanamenané údaje a náhled v pc???? předem děkuji ....
ruční nc scanner
myslím že spíš než korkáče by bylo lepší použít 2 enkodéry a k tomu třeba arduino, to by pak normálně přes hyperteminál posílalo údaje o poloze.
Kamarád dělal nějakou bakalářku s takovým 3d scanerem ( měl tam 3 encoder na nich cívečky a lankem. Vše bylo spojeno v jednom bodě a bylo to shopné scanovat.
Kamarád dělal nějakou bakalářku s takovým 3d scanerem ( měl tam 3 encoder na nich cívečky a lankem. Vše bylo spojeno v jednom bodě a bylo to shopné scanovat.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
- Zdenek Valter
No asi tak, že by Hyperteminál zanámenával příchozí text po seriové lince do souboru.g.ges.hc píše:a neměl by jsi nějaké dokumentace?? toho kámoše? nechal bych ce docela instpirovat !! právě nevím jak by to komunikovalo přes ten hyperterminál !!
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
kámoš to dělal přímo do nějakého pice, má ted ale práci a když po něm něco chci tak nemá čas ( docela ho chápu je šikovný).
pokud použiješ arduino tak to v pohodě za víkend naprogramuješ, posílat data z adruina na com je v celku jednoduché . Možná to už někdo řešil, já si dělal ruční mpeg kolečko a běhalo to hezky, bohužel mi umřel celý disk takže ti zatím moc nepomůžu
pokud použiješ arduino tak to v pohodě za víkend naprogramuješ, posílat data z adruina na com je v celku jednoduché . Možná to už někdo řešil, já si dělal ruční mpeg kolečko a běhalo to hezky, bohužel mi umřel celý disk takže ti zatím moc nepomůžu
IQ156
IQ156
tady to by ti mělo stačit
po pár drobých úpravách ti to bude plivat i gkod rovnou do hyperterminálu.
http://www.hessmer.org/blog/2011/01/30/ ... r-arduino/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.hessmer.org/blog/2011/01/30/ ... r-arduino/" onclick="window.open(this.href);return false;
IQ156
IQ156
děkuji moc za radylubos píše:tady to by ti mělo stačit
děkuji moc už jsem si objednal (Arduino Uno) až přijde tak to vyzkouším a uvidíme co to bude dělat zatím fakt moc děkuji !!!!!