Autocont - nejen počítače
Toto jsem měl tu čest si osahat na loňském AMPERU a hodně se mi to libilo.Na profi mašinku jak dělané i cenově dostupné :
http://www.autocontcontrol.cz/rs/downlo ... ak_CNC.pdf
Je to vč. obslužného SW v ovládacím panelu, jen na flash navalit G-kod a přehrát do systému.
http://www.autocontcontrol.cz/rs/downlo ... ak_CNC.pdf
Je to vč. obslužného SW v ovládacím panelu, jen na flash navalit G-kod a přehrát do systému.
Lepší ceny...lepší ceny...kde? ukažte je ! nebo jenom na dotaz ? S tím mám dost špatné zkušenosti.Ten, kdo nevystaví ceny veřejně, s případnou aktualizací u mě po dlouholetých zkušenostech nebudí důvěru. Dělám výběrová řízení na strojní komponenty a bohužel vím jak to funguje. Dostanu nějakou nabídku a pokud se neozvu tak to je za tu cenu uvedenou v nabídce. Už mnohokráte se mi stalo, že dodavatel dokáže s cenou hýbat a to ne jen v jednotkách procent, ale v desítkách.Není problém snížit cenu na dvaceti-tisícové nabídce na patnáct tisíc.A to se jedná o renomované firmy.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ok, doplnim nejakou historii hotovych projektu
to neni problem
mam uz par zajimavych zakazniku za ten pulrok co jsem to rozjel
ceny vystavovat uz nehodlam udelal jsem to ze zacatku a byl to nesmysl
jen pro cleny fora vydelim par komponent v jejich moznostech
takze napr. servo s driverem 2Nm 3000 ot./min 10 000 poloh dokola 22 000,- Kc bez DPH
ridici system triose frezky 983MD 53 000,- Kc bez DPH
ridici system dvouoseho soustruhu 39 000,- Kc bez DPH
z teto ceny maji clenove fora vyrazne slevy v desitkach procent v zavislosti na mnozstvi a uzitne hodnote jejich prispevku, bohuzel to neni exaktni merit tu hodnotu takze tu slevu delam opravdu odhadem ale mnozstvi prispevku je dobre meritelne.
ceny jsou orientacni protoze podminky jako je kurz a moznosti dopravy se vyrazne meni
jak dlouho dela autocont do automatizace a jakou ma historii se stavbou CNC
ja jsem se v tomto spojil s kolegou ktery ma cca 15 let praxi s vyrobou vlastnich CNC
ja resim serva a rizeni on mechaniku
jinak mam jednu sadu komponent kterou zapucuji na vyzkouseni
takhle to jezdi:
http://www.youtube.com/watch?v=-RaEThG0I0A
tady je masina Montega: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=614
to jen k tem co jsou zde na foru
to neni problem
mam uz par zajimavych zakazniku za ten pulrok co jsem to rozjel
ceny vystavovat uz nehodlam udelal jsem to ze zacatku a byl to nesmysl
jen pro cleny fora vydelim par komponent v jejich moznostech
takze napr. servo s driverem 2Nm 3000 ot./min 10 000 poloh dokola 22 000,- Kc bez DPH
ridici system triose frezky 983MD 53 000,- Kc bez DPH
ridici system dvouoseho soustruhu 39 000,- Kc bez DPH
z teto ceny maji clenove fora vyrazne slevy v desitkach procent v zavislosti na mnozstvi a uzitne hodnote jejich prispevku, bohuzel to neni exaktni merit tu hodnotu takze tu slevu delam opravdu odhadem ale mnozstvi prispevku je dobre meritelne.
ceny jsou orientacni protoze podminky jako je kurz a moznosti dopravy se vyrazne meni
jak dlouho dela autocont do automatizace a jakou ma historii se stavbou CNC
ja jsem se v tomto spojil s kolegou ktery ma cca 15 let praxi s vyrobou vlastnich CNC
ja resim serva a rizeni on mechaniku
jinak mam jednu sadu komponent kterou zapucuji na vyzkouseni
takhle to jezdi:
http://www.youtube.com/watch?v=-RaEThG0I0A
tady je masina Montega: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=614
to jen k tem co jsou zde na foru
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Rekl bych,ze nezverejnovat ceny se stalo v dnesnim svete "dobrou" praxi.
Ma to jeden psychologicky duvod. U drazsich produktu nikdy cena neni samostatne vypovidajicim prvkem a je vzdy vazana na celkovou sumu informaci o produktu,kterou lze nejlepe realizovat osobnim stykem.Proto samotna cena bez patricneho zazemi muze zajemce odradit.Pokud se ale ozve sam,ma prodejce moznost jednak situaci dobre pripravit a cene tim vytvorit patricne "obchodni zazemi" a zaroven zjistit,zda neni potreba s cenou pohnout "spravnym smerem".
To jsou zakladni pravidla uspesneho obchodu overena dlouhou praxi.
Neni to znak nesolidnosti,ale naopak znak pochopeni mechanismu dnesni doby.
Ma to jeden psychologicky duvod. U drazsich produktu nikdy cena neni samostatne vypovidajicim prvkem a je vzdy vazana na celkovou sumu informaci o produktu,kterou lze nejlepe realizovat osobnim stykem.Proto samotna cena bez patricneho zazemi muze zajemce odradit.Pokud se ale ozve sam,ma prodejce moznost jednak situaci dobre pripravit a cene tim vytvorit patricne "obchodni zazemi" a zaroven zjistit,zda neni potreba s cenou pohnout "spravnym smerem".
To jsou zakladni pravidla uspesneho obchodu overena dlouhou praxi.
Neni to znak nesolidnosti,ale naopak znak pochopeni mechanismu dnesni doby.
Pokud nakupujes pro firmu jako zodpovedny nakupci,je tve stanovisko opodstatnene,ale pokud nakupujes pro sebe,uzaviras si timto pristupem cestu k zajimavym produktum.
Ma osobni zkusenost s firmou Autocont by me k nejakemu nakupu rozhodne neinspirovala.
Ma osobni zkusenost s firmou Autocont by me k nejakemu nakupu rozhodne neinspirovala.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Na mě to spíš psychologicky působí asi takhle: Nemají na www ceny? Neva, padesát jiných firem je tam má, zkusím to napřed u nich a teprve kdybych fakt nenašel jinou a s cenami, pošlu dotaz téhle...Pupak píše:Rekl bych,ze nezverejnovat ceny se stalo v dnesnim svete "dobrou" praxi. Ma to jeden psychologicky duvod.
Nemít ceny je mimo jiné strašný opruz když něco navrhuju. Kvůli každé blbosti musím poslat poptávku abych získal aspoň orientační cenu a mohl se rozhodnout, jestli danou komponentu použiju nebo ne. Zpomaluje to vývoj a otravuje mě to, tak takové dodavatele "trestám" aspoň bojkotem (v rámci možností).
Aleš Procháska
-
- Kontaktovat uživatele:
Cesta je asi někde napůl nejlepší je podle mě pokud je uvedena alespoň orientační cena protože pak se můžu rozhodnout jestli mě součást zajímá a budu se ptát dál nebo je pro mě cenou nezajímavá a můžu čas věnovat něčemu jinému než telefonování a posílání emailu abych se dověděl že je pro mě součást cenově nezajímavá. 

S tim cenikem souhlasim. Je potreba uverejnit alespon orientacni ceny. Proste nejakej zaklad "Standart - to a to za tolik, nechces standart? Tak rekni co chces a mi ti udelame cenu." Ja osobne jsem vubec netusil co takovy system muze stat a rikal sem si ze to budou statisice tak sem to ani nepoptaval. Ale kdyz Robocop napsal orientacni ceny tak me prekvapil a zacinam o tom uvazovat.
A k Autocontu, jestli vsechno delaj jako pocitace tak potes koste. Nerozumej ani pocitacum natoz CNC strojum. Autocont nebrat, mam osobni zkusenost.
A k Autocontu, jestli vsechno delaj jako pocitace tak potes koste. Nerozumej ani pocitacum natoz CNC strojum. Autocont nebrat, mam osobni zkusenost.
Kdo nic nedela ,nic nesku...