zajímalo by mě jak ty tyče montujete? resp jestli položíte tyč a vyvrtáte uchycující otvory podle ní? já jsem totiž dopředu, aniž bych ty tyče už měl vyvrtal v roztečí 150x30 díry na uchycení, položím tyč a začnu šroubovat první 4 díry (z 9ti) seděli pak cca 1,5mm mezera a ostatní posunutý o 1,5mm.. tak jsem si říkal, že jsem asi někde udělal chybu při vrtání, přeměřím to a mám to správně, posunu tyč o dvě díry a zase 4 díry seděj (takže je jasné, že je chyba v tyči ne v mém vrtání).. tak jsem přeměřil tyč a zjistil jsem, že 4 rozteče zprava jsou OK 4 zleva taky a uprostřed je to posunutý rozteč o 1,5mm větší, jakoby to ten číňan vrtal zprava a zleva a uprostřed se nějak nesešel..

pak jsem vzal vozík krátkej, s tím vozíkem jde hejbat 0,17mm do boku, pokud zatlačím vozíkem k sobě a odtlačím ho na jeho délce cca 40mm mě to připadá jako celkem dost.. TO JE TAKY NORMÁLNÍ ??
u soustruhu mě choděj posuvný kryty na ložiskách, vytočenejch kolečkách a na pásovině, tady jsem za cca 3ku koupil tohle, kdybych tam dal to co je na soustruhu mám to za 500 a chodí to asi tak stejně...
já dostat toho číňana do ruky.. nicméně opět jsem se poučil, že prostě to nemá smysl s těma věcma od nich zkoušet...
na druhou stranu jsem rád, že to mám na hloupé dveře, nedokážu si představit na tom dělat frézku a ještě si pak najivně myslet, že to bude obrábět ocel...
no nic to takové nedělní postesknutí...