kreslenie na sklo

Odpovědět
mirom4

17. 2. 2013, 3:21

Ahoj,
v oblasti CNC som uplny zaciatocnik a tak som sa rozhodol ze zacnem niecim jednoduchym, staviam si nieco ako ploter na sklo, teda X, Y a Z bude len v polohe hore a dole, maly diamantovy vrtak ktory bude kreslit na sklo. Y mam hotove, teraz konstruujem X a popritom zacinam pomaly riesit ako dostat nieco z PC do mojho vytvoru. Pouzil som tam unipolarne krokove motory, Y mi pokusne jazdi bez problemov s tym ze krokac riadim cez Arduino.
Moj dotaz: co mi poradite akou cestou sa mam vybrat, kedze sa bude jednat len o kreslenie ciar, predpokladam ze nieco nakreslim povedzme v Coreli a co s tym dalej, aby sa mi tie krokace krutili tak ako treba? :-) Zial vsetky pocitace uz mam bez LPT portov, ale mam taku redukciu z USB na LPT. Ale viac by sa mi pacila moznost cez USB posialet info na Arduino ak sa to da.
Takze ja vobec neviem aky je postup, aby mi pocitac riadil moje krokove motory, precital som tu spustu tem, ale vacsinou je to o trojosovom obrabani a vasa hantyrka je pre mna este trochu neznama.
Snad som to popisal dost zrozumitelne:-)
packa

17. 2. 2013, 4:34

pokud to chceš řídit přez arduino tak to máš skoro hotové , prohledej tady stránky o 3D tisku , ty tiskárny řídí právě arduino a drivery pro motory jsou od popolu
umí to žrát G kod a soft který to řídí je free a baští stl a podobně
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“