Jak rozběhnout Mach3 ?

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Odpovědět
Medvidek_myval

28. 8. 2006, 1:17

Zdravím,
mám nainstalovaný Mach3 a na obrazovce všechno funguje a běhá, ale připojený motor se ani nehne. Když pomocí jiného prográmku zacvičím s piny 2 (clk) a 3 (dir) na LPT tak motor krokuje, ale při ovládání z Mach3 ani ň. Přehlédl jsem něco ? Nebo doporučíte nějaký jiný SW?
Díky, MM
Pupak
Kontaktovat uživatele:

28. 8. 2006, 6:53

Podivej se,jestli je aktivni driver pro casovani KM.
Zkontroluj si nastaveni jedn. pinu I/O a hlavne EN.
Dulezite jsou urovne logiky a hlavne to chce spravny interface pro KM,ktery chodi v rezimu STEP/DIR.Moznosti,co je spatne je dost,musis presne specifikovat HW a zapojeni.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

28. 8. 2006, 9:16

je potreba nastavit spravne piny a porty nevim ale tusim ze jsem tam mel defaultne lpt2 ktery v systemu bezne nebyva

pak je potreba kouknout se do hardware ve windows jestli tam je ten driver ok pripadne odebrat a nainstalovat znovu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Medvidek_myval

28. 8. 2006, 9:29

Díky všem za rady. Nakonec to byla kombinace několika věcí:
- v definici pinů nastavení Port 0 neznamená LPT 1, ale NIC. Je třeba nastavit Port 1.
- v Diagnostics je Axis calibration pěkně blbá a odvedlo to moji pozornost od menu Motor tuning, kde se to nastaví pěkně srozumitelně.
- ve stejném menu jsem musel přidat šířku STEP a DIR pulsů na alespoň 4ns, jinak motor kvičí a nehýbe se (nebo vynechává).

Takže zatím dobrý, mám připojenou jenom jednu osu, kterou jsem získal z vyřazeného stroje, je to od firmy Isel. Akorát se mi zdá, že to má malou sílu, ale ještě přezkoumám proud do motoru. Z jiného stroje mám připravený křížový posuv od fy. Fohrenbach, ale je to starý asi 15 let a motory jsou velký jak kráva - mají sice 3Nm, ale proud vinutím 7A, tak nevím čím to budu krmit. Pochlubím se, až bude čím...
RadekCX
Kontaktovat uživatele:

29. 8. 2006, 4:31

no tak to se pak pochlubte jake drivery jste sehnal a za kolik.

Ja tu mam dva 4,5Nm motory Pacific Scientific s proudem 8,8A a zatim se na ne muzu jen divat.

Sice se neustale snazim premluvit se do vyvoje vlastnich driveru, ale zatim neni cas a ani chut.
RadekCX
======================================================================
http://www.cncnet.info - problematika CNC a automatizace
http://www.jakjevenku.info - webová meteostanice
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“