Ceny CNC soustruhů

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
PV-strojar

23. 2. 2013, 8:23

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat lidí co se v tomto oboru pohybují na ceny CNC soustruhů.. Kolik tak cca stojí nějaký jetý soustruh, který ovšem není v dezolátním stavu a ještě se na něm dá slušně dělat? Štve mě a moc nechápu proč v drtivé většině inzerátů prodejce neuvádí nějakou cenu od které se lze odrazit nebo si udělat obraz.. :/
Umístím sem pár odkazů, tak se prosím podívejte a případně odhadněte, ohodnoťte.. :) Všem moc děkuji! :)

1.) http://inzerat.i-bazar.cz/2451010-unive ... r-ctx-210/" onclick="window.open(this.href);return false;

2.) http://inzerat.i-bazar.cz/2450983-unive ... r-ctx-420/" onclick="window.open(this.href);return false;

3.) http://stroje.hyperinzerce.cz/cnc-soust ... b-nabidka/" onclick="window.open(this.href);return false;

4.) http://stroje.hyperinzerce.cz/cnc-soust ... e-nabidka/" onclick="window.open(this.href);return false;
ivčo
Sponzor fora

23. 2. 2013, 9:06

a proč otravuješ tady a nezeptáš se rovnou prodávajícího ??????????
Potom tu nezapomeň napsat zjištěné informace, ať víme jak to vlastně je .....
:wink:
milda87
Kontaktovat uživatele:

23. 2. 2013, 9:20

Dobrá stěrka!! :lol:
lubos
Sponzor fora

23. 2. 2013, 9:21

Na rovinu, taky by mě občas zajímala cena, ale u 95% inzerátů u obráběcích strojů nejsou uvedeny ceny a tak si člověk nemůže udělat ani představu a musí pořád někam psát a ptát se, skoro bych řekl že je to strategie překupínků aby se v tom nikdo nevyznal. Osobně si myslím že cena bude někde mezi 0.5 - 1 mega ale to je můj odhad.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Thomeeque

23. 2. 2013, 9:41

ivčo píše:a proč otravuješ tady a nezeptáš se rovnou prodávajícího ??????????
Pravděpodobně ho zajímal nestrannej názor..
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 23. 2. 2013, 9:58, celkem upraveno 1 x.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
ivčo
Sponzor fora

23. 2. 2013, 9:45

Luboši, na rovinu: mě by to taky zajímalo... Ale kdyby mě to zajímalo doopravdy, tzn kdybych měl zájem takovou mašinu pořizovat tak se zeptám prodávajícího, tak jak jsem radil kolegovi PV-strojar.
Že prodávající nepíšou ceny rovnou do inzerátů se vůbec nedivím, ona totiž suchá informace může se jeviti jako velmi překvapivá a zavádějící. Takže u takových věcí se dle mého názoru cena sjednává.
Ale jelikož to vyžaduje jednání, spojené často s odanonymněním obou stran tak se xxxx dotazují podobným pokoutním způsobem jak zde bylo předvedeno.(xxxx=libovolné označení osoby, opravdu, ale opravdu nechci býti neslušný)
Jinak se mi čím dále tím více zdá, že zde začíná být přebytek nemyslících , líných a hloupých jedno až pěti příspěvkových uživatelů, kteří pokládají slušným lidem podobné a jiné dotazy. Už mě to vytáčí docela dosti dlouho, teprve dnes jsem konkrétně reagoval. Doufám, že je to pro ostatní slušnou a srozumitelnou formou.
Viníci jsou ovšem i na druhé straně, protože vždy se najde exhibicionista a poradce pro všechno, který i na sebeblbější dotaz začne odborně odpovídat.
Už jenom čekám dotaz typu : Chci si postavit CNC, nevím k čemu mi to bude, pomožte.....
Tož tak...
PV-strojar

23. 2. 2013, 10:14

ivčo píše:Luboši, na rovinu: mě by to taky zajímalo... Ale kdyby mě to zajímalo doopravdy, tzn kdybych měl zájem takovou mašinu pořizovat tak se zeptám prodávajícího, tak jak jsem radil kolegovi PV-strojar.
Že prodávající nepíšou ceny rovnou do inzerátů se vůbec nedivím, ona totiž suchá informace může se jeviti jako velmi překvapivá a zavádějící. Takže u takových věcí se dle mého názoru cena sjednává.
Ale jelikož to vyžaduje jednání, spojené často s odanonymněním obou stran tak se xxxx dotazují podobným pokoutním způsobem jak zde bylo předvedeno.(xxxx=libovolné označení osoby, opravdu, ale opravdu nechci býti neslušný)
Jinak se mi čím dále tím více zdá, že zde začíná být přebytek nemyslících , líných a hloupých jedno až pěti příspěvkových uživatelů, kteří pokládají slušným lidem podobné a jiné dotazy. Už mě to vytáčí docela dosti dlouho, teprve dnes jsem konkrétně reagoval. Doufám, že je to pro ostatní slušnou a srozumitelnou formou.
Viníci jsou ovšem i na druhé straně, protože vždy se najde exhibicionista a poradce pro všechno, který i na sebeblbější dotaz začne odborně odpovídat.
Už jenom čekám dotaz typu : Chci si postavit CNC, nevím k čemu mi to bude, pomožte.....
Tož tak...
Slušný Ivčo, děkuji za Tvé reakce. Jak vidím toto vlákno Tě rozvášnilo, tak si jej prosím dál nečti (nechápu, zařadil jsem jej myslím do dobré sekce). Osobně jsem chtěl jen slyšet pár odhadů cen a rad od zkušenějších. Omlouvám se Ti za psychickou ujmu, kterou Ti můj dotaz způsobil.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2013, 6:53

taky se da koupit podobna masina s vadnym systemem cca za 50 000
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Polesovsky

24. 2. 2013, 8:13

robokop píše:taky se da koupit podobna masina s vadnym systemem cca za 50 000
Zdravim,
sehnat perfektni CNC stroj s vadnym nebo hodne zastaralym systemem neni takovy problem, ale kde a kdo to bude repasovat. Nejlepe dokaze nekdo repasovat na system co potrebuje zakaznik.
Napr. Exmont energo a.s. shani starsi CNC soustruh a chteli by repasovat na novy system nejlepe Heidenhain. Je k dispozici i stroj STP32, po technicke strance v perfektnim stavu, ale system je KO :( .
Dokazete poradit? :?:
PV-strojar

24. 2. 2013, 8:38

Díky.. :-)
Polesovsky píše:
Zdravim,
sehnat perfektni CNC stroj s vadnym nebo hodne zastaralym systemem neni takovy problem, ale kde a kdo to bude repasovat. Nejlepe dokaze nekdo repasovat na system co potrebuje zakaznik.
Napr. Exmont energo a.s. shani starsi CNC soustruh a chteli by repasovat na novy system nejlepe Heidenhain. Je k dispozici i stroj STP32, po technicke strance v perfektnim stavu, ale system je KO :( .
Tohle by mě taky zajímalo.. :P
RaS

24. 2. 2013, 9:13

Polesovsky píše:
Zdravim,
tohle dělá na zakázku třeba Čelákovická Kopretina.. kdysi mě to zajímalo a stálo to cca 100000 + systém, ďělaj Siemens ,Heidenhain a asi i další
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Polesovsky

24. 2. 2013, 9:35

RaS píše:tohle dělá na zakázku třeba Čelákovická Kopretina.. kdysi mě to zajímalo a stálo to cca 100000 + systém, ďělaj Siemens ,Heidenhain a asi i další
Diky předávám hned dál. Pokud budou ještě další možnosti - jsem jedno ucho :)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2013, 10:02

ja to taky obcas delam
davam tam systemy GSK
Polesovsky

24. 2. 2013, 10:15

robokop píše:ja to taky obcas delam
davam tam systemy GSK
System GSK neznam, ale jedna věc je cena repasu a druhá jestli na tento system se dá sehnat pracovník.

Nejsme tak bohatí aby jsme kupovali levné věci.

Zajímavý je MACH3, ale v Brně pokud nemáš systém Heidenhein nebo Sinumeric tak se těžko hledají pracovníci. Systém Fanuc ... jak říká zastupce DMG ... exotika bez technické podpory.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2013, 10:25

mach3 na takovyto stroj asi neni zajimavy vubec
jinak to GSK je do jiste miry zkopirovany fanuc

ale neni se na tom co ucit
jsem zaskoloval nekolik lidi co delali do te doby pouze konvencne a cnc videli jen zdalky a stacily 3 dny na tom s nimi delat a pak uz to zvladli sami
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“