tak tu máme další anketku

Mohu se vás tedy zeptat, jestli se v reálu dostáváte nad tuto hranici, případně o konkrétní hodnoty? A při jaké hodnotě Cosc (100~1000pF potvůrka)?
Díky, hezkou neděli, T.
Ten vstupní filtr má asi nějakou rezervu, aby skutečné řídící pulzy zase moc nezakulacoval..uhy píše:pridávam sa k otázke ja som si vyrobil drivere podla priloženého súboru kde je filter nastavený na 70khz čo som predpokladal že tb6560ahq aj dokáže ak nie budem musieť znovu prehodnotiť konštrukciu.
súbory som už ani neviem kde stiahol čiže sa už autorovi ani nemôžem poďakovať tak ak ich tu niekto spozná ako vlastné tak dakujem sice to nemam velmi otestované mám však pocit že funguje dobre![]()
To ale mluvíš o frekvenci PWM oscilátoru, nikoliv o frekvenci kroků..Michal Prokop píše:mam tam 100p coz odpovida 400khz bezet me to bezi normalne jit vyse jsem nezkousel .
Supr, tak to zní nadějně (50kHz by mi už stačilo), testni to, prosím.oscar píše:vzpominam li si dobre, tak jsem do nej generatorem hrnul asi 50 kHz. zadna stopka na 15 kHz urcite nebyla.
neznamena ten udaj neco jineho?
btw, na frezce mam scale 400 a max velocity 50 - ale nepouzivam to kvuli mechanice. zitra to ale muzu zkusit
To píšou i v prvnim datasheetu, ale ať to čtu jak to čtu, nejsem si jistej, jestli se takto dá počítat maximální přípustná frekvence (šířka pulzu se obvykle deklaruje spíš aby bylo jasný, jak úzký pulz bude systémem ještě správně zaregistrován a/nebo vyhodnocen.. nicméně tady zmiňují i ten duty cycle přípustný do 50%, což by opravdu maximální frekvenci určit umožnilo..?).Kilovolt píše:No v tom druhým datasheetu píšou, že clockpulse má mít [šířku] min 10mikrosekund.
Asi bych se nebál toho, že ta vstupní logika obvodu nestihne započítat nějaký mikrokrok, tam bude obyčejný kruhový čítač, který bude "ukazovat" výkonové části v jaké fázi kroku se nachází(kolik mikrokroků už bylo vykonáno) a tedy jaký proud má být na výstupu. Může se stát, že vypadne jeden celý krok a to tím, že se motor nestíhá udržet, utrhne se ze synchronismu, ale v dalším kroku se z nějakého důvodu opět chytí a jede dál. Ale nejpravděpodobnější a nejčastější je, že se utrhne úplně, motor se zastaví a výsledná chyba bude řádově centimetryKilovolt píše:No funguje - otázka je jak spolehlivě, ono totiž při týhle frekvenci poznat vypadlej krok asi nebude legrace. Holt to asi bude chtít víc experimentů. Jinak já mám mesu 7i43 a mám drivery s TB6560
Jo jo, to jsem si právě taky přečetl, zděsil se a založil toto vláknoGMAN píše:Jinak co se týče TB6560, tak dle datasheetu je doporučena maximální step fekvence 15 kHz!
Celej svět čekal na mojí SDG4046kuKilovolt píše:Jinak jsem procházel jiný cnc fora a vypadá to tak, že asi nikoho nenapadlo zkusit takovejhle brutal overclocking