První spuštění stroje.
Jaký stroj?
Co znamená demontován? (rozebrán, nebo jen odpojen od napájení)
Co znamená demontován? (rozebrán, nebo jen odpojen od napájení)
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
No jestli z toho obrázku čtu správně ty síly,tak ten druhej stroj je tak trochu perpetum mobile.
SABLE-2015
Neboj se a postav dotaz znova s lepším vstupním info .RadekZ píše:Dobrý den, mám dotaz co je třeba vše udělat při prvním spuštění stroje, když stroj není nový ale je demontován a převezen jinam. Děkuji za případné odpovědi.
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Nikde se tam nepíše, že jsou síly vyrovnanégnat píše:No jestli z toho obrázku čtu správně ty síly,tak ten druhej stroj je tak trochu perpetum mobile.

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Pokud ho rozmontovali flexou, tak bych začal svařením 

SABLE-2015
Asi by bylo dobry zkontrolovat vsechno a postupne to taky ozkouset, ale kdyz nevime jak moc byl rozebranej ani zadnou jinou informaci, tezko poradit.RadekZ píše:Myslel jsem to tak, ze kdyz se napriklad pouzitej cnc soustruh nekde ve fabrice rozmontuje a preveze jinam zase se slozi a zapoji, tak co je treba provest pred prvnim a po prvnim spusteni takoveho stroje.
Furt nevim jakou odpoved cekas?
Zkontroluj ho po mechanicky strance, hydrauliku, vzduch, mazani
Zkontroluj ho po elektricky strance, koncaky, zapojeni serv, encoderu, estop, a dalsich 100 veci. ty vis co na ty masine je.
Zkontroluj soft.
..........
.........
A musi to fungovat.
Jestli tam neco z toho neni, tak to nekontroluj.
.A nebo to zapni a zacni zjistovat proc to nefunguje......(mozna je pretrzenej cervenej drátek v ty krabicce vzadu dole). musis polozit konkretni otazku a uvest vsechny informace ktery mas k dispozici. Copak ma nekdo kristalovou kouli?
Je tady hromada lidi, ktery tomu rozumnej a uz nejakou masinu meli v rukach a dokonce jsou i ochotni zadarmo poradit, ale ze by se nasel nekdo kdo ti sam od sebe nabidne ze se na to prijede podivat a zkontroluje to za tebe.......nevim nevim.
Martin
dobře, já dopředu nevím co to bude za cnc stroj, jsou nějaký všeobecný věci který se vždy po prvním spuštění musejí provést? Dejme tomu že všechno bude sestaveny a zapojený jak má být, přijdu ke stroji zapnu ho, když pojede jak má, stačí najet reference a programovat?
- Gulliver64
tak to já jednu mám! ale pořád nějak nemohu najít čas, abych se naučil do ní správně koukat a mohl trousit moudrafupe píše:... Copak ma nekdo kristalovou kouli? ...

Naposledy upravil(a) Gulliver64 dne 8. 3. 2013, 2:33, celkem upraveno 1 x.
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
Nejlépe sehnat manual , tam jsou vždy uvedeny pokyny pro ustavení , připojení a potřebné ůkony pro první spuštění ,
ale rozhodně by se měl stroj dobře ustavit na vodováhu ve všech osách , pak nevidím důvod proč stroj prostě nespustit , samozřejmě skontrolovat provozní kapaliny .
ale rozhodně by se měl stroj dobře ustavit na vodováhu ve všech osách , pak nevidím důvod proč stroj prostě nespustit , samozřejmě skontrolovat provozní kapaliny .
-
Jeste bych pred zapnutim zkontroloval elektriku, zda je uzemneno, zda neprobiji a tak.
P.
P.