Plotter na modelárske tkaniny

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Patres.I
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2013, 12:02

Dobrý deň .

Neviem kam zaradiť môj dotaz ,tak skúsim sem ,hádam som sa trafil . Potreboval by som plotter na rezanie tkanín (sklo,uhlík,kevlar) cca 4000x1500mm ,v mechanike a rozbehaní stroja nieje žiaden problém .
Skôr sa mi jedná o program ,ktorý by mi dokázal robiť podla mojim požiadaviek , a to cca takto .

Zoberme si že budem potrebovať vyrezať štvorec cca 50x50cm , na každej hrane by sa mal nožík otočiť o 90St. teda vždy po smere, ktorom reže (Aspon takto si myslím že plottere režú) ,alebo sa mýlim?
Neviem ktorý program to umožnuje a ešte v každom bode, kde sa bude nôž otáčať aby sa zdvihol nad materiál .

Potreboval by som asi 5 osú CNC dosku .
2 - Y motory
1 - X motor
1- Z motor
1- A motor ,natáčanie nožíka

Posuvy by som chcel riešiť pomocou remenov ,na dosiahnutie čo najvyšších rýchlostí

Budem vdačný za každú pomoc alebo poznatok ktorý mi pomôže .

Vopred ďakujem !

Patres
packa

9. 3. 2013, 12:49

vyřezávací plotry mají běžně tak zvaný vlečný nůž který je uložen v ložisku a při změně směru řezu se nůž sám otočí , do řezacího programu se jen zanese ofset nože podle toho jaký se nůž použije ,
jen nevím jak se to bude chovat při řezání tkaniny .

jinak to co jsi chtěl ty je nůž aktivně řízený - tak zvaný tangencialní
Patres.I
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2013, 1:15

Aha Ďakujem ,a čo by si zvolil ty? A s programom na tangencialny nôž by si mi vedel pomôcť?
packa

9. 3. 2013, 3:03

s tím tangencialním to bude trochu problem , protože má každý výrobce svůj soft pro svůj hardware , takže to ti nepomůže , ale myslím že jsem něco viděl i s EMC2
Patres.I
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2013, 4:39

Skôr by som to chcel rozbehať s Machom ,predsa musí existovať niaky príkaz ,alebo niečo podobné ktorý bude uhlovať nôž podla toho ktorým smerom pôjde .

Diki zatial
packa

9. 3. 2013, 4:51

mach ti to klidně uřídí oto nejde , natočení nože dáš na osu A ,
jen by chtělo aby ti CAM při každé změně směru vygeneroval ůhel natočení pro osu A
fupe

9. 3. 2013, 4:55

Patres.I píše:Skôr by som to chcel rozbehať s Machom ,predsa musí existovať niaky príkaz ,alebo niečo podobné ktorý bude uhlovať nôž podla toho ktorým smerom pôjde .

Diki zatial
Mach sice namam rad a nikdy sem ho nepouzil, ale mam pocit, ze kdyz sem pred casem resil problem tangencialne rizeneho noze na EMC pomoci vlastni kinematiky, tak sem nekde narazil na tema ohledne machu, kde byl screenshot a na nem stacilo pouze zaskrtnout zaskrtavatko a osa A byla rizena tecne k pohybu osa X a Y,
Samozrejme muzes nataceni noze ridit i kodem, ale naznam zadny program k tomu urceny.
Zkus pohledat "mach3 tangential knife" je toho napsano docela dost.
M
zami

9. 3. 2013, 5:10

S těmito tkaninami občas taky dělám, ale nedokážu si představit řezání těchto tkanin vlečeným nožem. (Nebo jsem to špatně pochopil?). Jak plánuješ upevnit tkaninu k podložce ? Bude se to asi dost hrnout. Napadá mě snad jen řezací kolečko.
No a Aramid, to je kapitola sama pro sebe.
Miloš.
packa

9. 3. 2013, 5:11

tak tady je něco k machu : http://search.seznam.cz/svet?q=mach3+ta ... ZgbjaP-jUS" onclick="window.open(this.href);return false;
Patres.I
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2013, 5:22

zami píše:S těmito tkaninami občas taky dělám, ale nedokážu si představit řezání těchto tkanin vlečeným nožem. (Nebo jsem to špatně pochopil?). Jak plánuješ upevnit tkaninu k podložce ? Bude se to asi dost hrnout. Napadá mě snad jen řezací kolečko.
No a Aramid, to je kapitola sama pro sebe.
Miloš.

Ahoj Zami ,stroj budem robiť pre firmu kde laminujú veci na lietadlá , a áno nebude tam nôž ale koliečko ale to je jedno ,či sa bude otáčať koliečko (tangencialne) alebo nôž ,ale určite koliečko .

Ďík .
packa

9. 3. 2013, 5:24

tak jsem to nastavil jak to maj na odkazu a s machem to chodí takže není problém
Patres.I
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2013, 5:27

packa píše:tak tady je něco k machu : http://search.seznam.cz/svet?q=mach3+ta ... ZgbjaP-jUS" onclick="window.open(this.href);return false;

Packa dakujem za odkazy ,

ešte ma napadlo riešiť osu Z len niakym elektromagnetickým systémom ,aby tam nemuseli byť zbytočné veci ako motor (tj. další driver :roll: ) trapez ,dalšie posuvy .

na osu X chcem dať jeden lineár 20mm s jedným vozíkom ,zabudovať ho do profilu 50x50mm .
packa

9. 3. 2013, 5:30

osa z je u plotrů běžně řešena elektromagnetem , a díky tomu se dá poměrně snadno nastavit potřebný tlak na nůž
packa

9. 3. 2013, 5:34

tak opravuji odkaz na konkrétní nastavení machu
http://www.rockcliffmachine.com/forum/s ... ng-Styrene" onclick="window.open(this.href);return false;
Patres.I
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2013, 5:35

áno áno ,riešil by som to asi spínaním relátka na doske a to by zapínalo elektromagnet . :)

EDIT : Packa dakujem velmi pekne ,skúšal som to a fachá to na jednotku ,dostal som myšlienku ,kde ma napadol problém ,ked bude rezacie koliečko v materiali ,a bude sa otáčať tak okolo seba narobí "bordel" ,nešlo by to že ked sa bude otáčať tak sa zdvihne na požadovú výšku (1mm) otočí sa a klesne (1mm) a pokračuje ?
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“