Dobrý deň páni celkom by ma zaujímalo či existuje náhrada za servomotor firmy Indramat konkrétne
MAC 90 C-0-KD-2-C/130-A-1
MAC 93 B-0-OS-2-C/130-B-0
Myslím tým výmenu starého za nový 1:1 Alebo malá úprava kablov od iného výrobcu , nie za tak extrémnu sumu.
Momentálne je na fréze riadenie Heidenhain TNC 407 a do toho by som nerád šprtal...
Jedno servo mi asi odide a tak sa na to pripravujem.
Indramat náhrada
co znamená, jedno servo mě asi odejde?
co nečekat až odejde a vyměnit mu třeba ložiska a může sloužit dál.. nebo co mu je?
co nečekat až odejde a vyměnit mu třeba ložiska a může sloužit dál.. nebo co mu je?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
TO: RaS
Mnooo ložiska ma samozrejme vymeniť napadlo ale poptaná oprava u viacerých firiem nikdy neide pod 1200 Euro.A samému mi to chlapi od rexrothu nedporučili rozoberať.A tak ma napadlo či nebude lacnejšie nájsť náhradu ako to niekam posielať na opravu .
Vydáva zvláštne zvuky a trošku sa mi zdá že vybruje...
TO: Radek
Je ta úprava parametrov náročná vedel by si to bližšie popísať?Celkom by ma to tešilo.
Mnooo ložiska ma samozrejme vymeniť napadlo ale poptaná oprava u viacerých firiem nikdy neide pod 1200 Euro.A samému mi to chlapi od rexrothu nedporučili rozoberať.A tak ma napadlo či nebude lacnejšie nájsť náhradu ako to niekam posielať na opravu .
Vydáva zvláštne zvuky a trošku sa mi zdá že vybruje...
TO: Radek
Je ta úprava parametrov náročná vedel by si to bližšie popísať?Celkom by ma to tešilo.
SUIL 40,ATLAS W4,Thiel Duplex 155,BNNK 32...
Neexistuje blbá otázka,iba odpoveď.
Mám něco podobného,
má sice jinou hřídel ale možná by se dal napasovat
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=8&t=10407" onclick="window.open(this.href);return false;
má sice jinou hřídel ale možná by se dal napasovat
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=8&t=10407" onclick="window.open(this.href);return false;
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
podle čísel serv by tam měly být namontovány pouze tachogenerátory bez enkodérů. (Tedy pokud tam nebyly přidány někým jiným něž výrobcem.)
V tom případě by neměl být významný problém ložiska vyměnit svépomocí, za předpokladu, že jsi někdy měnil ložiska na indukčním motoru. U motoru MAC 90 C-0-KD-2-C/130-A-1 je brzda, tam to pravděpodobně bude mechanicky složitější.
Je nutné zejména dodržet pozici tachogenerátu vůči rotoru. Označ hřídel a tachogenerátor před demontáží a zajisti následnou montáží souslednost +/-1°. Pak máš po starostech. Existují na to metody jak elektricky ověřit vlastní pozici, ale tím tě nebudu zatěžovat.
Níže jsem připojil schéma serva Indramat MAC.
V tom případě by neměl být významný problém ložiska vyměnit svépomocí, za předpokladu, že jsi někdy měnil ložiska na indukčním motoru. U motoru MAC 90 C-0-KD-2-C/130-A-1 je brzda, tam to pravděpodobně bude mechanicky složitější.
Je nutné zejména dodržet pozici tachogenerátu vůči rotoru. Označ hřídel a tachogenerátor před demontáží a zajisti následnou montáží souslednost +/-1°. Pak máš po starostech. Existují na to metody jak elektricky ověřit vlastní pozici, ale tím tě nebudu zatěžovat.
Níže jsem připojil schéma serva Indramat MAC.
PAvle moc dík za radu zodpovedá to tomu čo som sa dočítal v katalogu aj ja keby tak existoval nejaký servisný manual to by bolo.
Rozobral a poskladal som už všeličo možné ale pred týmto mám trošku rešpekt už len kvoli cene
Rozobral a poskladal som už všeličo možné ale pred týmto mám trošku rešpekt už len kvoli cene

SUIL 40,ATLAS W4,Thiel Duplex 155,BNNK 32...