Hliník jako materiál

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
pivoaheavymetal

16. 3. 2013, 3:39

Ahoj, hodlám stavět pneumatický vystřeďovák, s tím že v tělese bych měl dva pístky. Nevím však z jakého materiálu udělat těleso. Napadlo mě udělat to z hliníku, protože jsem viděl pneumatické písty, které měly válec z hliníkového profilu a konce z hliníkových odlitků. Neví někdo jaký je to typ hliníku?

Taky jsem nenašel na internetu žádné stránky kde by bylo nějak rozepsané materiálové značení duralů, jejich vhodnost a použitelnost k účelům. Třeba k oceli toho je mraky.

Dík
RaS

16. 3. 2013, 4:00

o hliníkovejch slitinách je toho dost napsáno na stránkách prodejců např. http://www.feropol.cz/cz/product/slitin ... -tyce/3/1/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.primapol.cz" onclick="window.open(this.href);return false;, alfun.cz atd.. stačí hledat..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
bobik

16. 3. 2013, 4:51

Ahoj

Slitiny hliníku (samotnej hliník je bláto) nemůžeš použít na pohyblivé části, které se po sobě třou. Skus místo duralu použít mosaz nebo bronz, či ocel. Po vnitřní stěně pneuválce klouže nějaký plast či guma, jako pístní kroužek. To bys musel udělat u těch pístků také.
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

16. 3. 2013, 5:44

U vzduchových válců je 2x manžeta - ta těsní a vodící kroužky - ty drží píst v pozici když působí nějaký tlak na pístní tyč.
Vzhledem k cenám vzduchových válců bych se s tím určitě nedělal a koupil.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“