Zdravím Vás,
měl bych takovou, možná i blbou otázku. Jak je možné, že mi Mach3 interpretuje jednotky (mm) jako centimetry. Když něco navrhuju třeba v Cut2D a zadám tam rozměry v mm, tak musím vždy dát ještě děleno 10 (např. 12mm v je v machu 12cm). Nebo když dám příkaz G0 Y1, tak mi to z nuly popojede o jeden centimetr, není to nějaké divné? Jednotky mám přitom opravdu nastavené na milimetry. Mám pocit, že mám vypočtené špatně kroky na otáčku, protože podle výpočtu 200*16/3 mi vyjde nějakých 1066.6667 (mám trap. šroub 12x3 a používám mikrokrok 1/16 dle specifikace modré řídící desky). A když s tímto nastavením zadám G0 Y1 tak mi to popojede o nějakých 8 mm. Navíc mi také příjde, že na každých stránkách se uvádí jiný vzorec pro stejnou věc...
Poraďte mi pokud víte, kde je problém.
Děkuji
Erik P.
Jednotky
Tak to nastav automaticky na stránce settings je nad resetem tlačítko to stiskni vyjede ti tabulka vyber osu napiš o kolik chceš popojet ono to popojede a ty si to změříš a napíšeš tu hodnotu do tabulky a automaticky se to přepíše v motortuning
takhle to uděláš i s ostatníma
takhle to uděláš i s ostatníma
a je těch 16mikrokroků opravdu 16? kdysi se tady řešilo, že nějaké desky maj špatně označený mikrokrokovací jumpery nebo že nějaké nastavení nefunguje nebo tak něco, nevěnoval jsem tomu pozornost..
musíš začít tím aby ti to jezdilo skutečně to co má, pak můžeš řešit další případné záhady.. nastav to tak aby ti jezdilo třeba o 1cm a dokud to nebude o ten centimetr jezdit tak nic jiného neřeš..
musíš začít tím aby ti to jezdilo skutečně to co má, pak můžeš řešit další případné záhady.. nastav to tak aby ti jezdilo třeba o 1cm a dokud to nebude o ten centimetr jezdit tak nic jiného neřeš..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- Gulliver64
myslím si, že máš nastaveny jen 2 mikrokroky, zkus nastavit místo 1066,66666 jen 133,3333 a testni to.
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .