svítit se musí
Jen akorát na klasickejch mašinách je kolikrát klasické žárovka a po nějaké době je dost špinavá a zalepená. A ten LED pásek je hádám zalitý v silikonu. Tak si myslím pokud budete třeba frézovat hliník tak se tam bude dost lepit. Je fakt že teda na hobby mašinách se to tolik nehrne. Já bych volil spíš obdobu halogenových svítidel verzi LED.
Já teď právě uvažuji, jestli vzít LED lampu nebo klasickou halogenku, to světlo z LED se mi zdá takové "jiné." Co byste si vybrali?
jestli myslíš jiné ,jako že se ti nelíbí zabarvení .Tak jsou u ledek i teplé barvy ,nejen technické.Max píše:Já teď právě uvažuji, jestli vzít LED lampu nebo klasickou halogenku, to světlo z LED se mi zdá takové "jiné." Co byste si vybrali?
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
JJ, přesně, nelíbí se mi ta bledá bílá barva.PAKO.ll píše:jestli myslíš jiné ,jako že se ti nelíbí zabarvení .Tak jsou u ledek i teplé barvy ,nejen technické.Max píše:Já teď právě uvažuji, jestli vzít LED lampu nebo klasickou halogenku, to světlo z LED se mi zdá takové "jiné." Co byste si vybrali?

Pokud vim, tak bile ledky ve skutecnosti sviti temer modre a bila (tepla bila) se dohani pridanim lumiforu.
Zalezi na lumiforu, ale cekal bych se i teple bile budou vicemene monochromaticke. Takze bych se snazil namichat vice "barev", treba dat 1/2 studene bile a 1/2 teple bile.
Co jsem delal doma svetlo na schody, tak jsem schvalne poridil RGB pasek. I kdyz barvy nepouzivam a sviti trvle vsechny tri slozky. Tam je ale problem ze rgb se nedela v takovem vykonu jako ciste bile.
Zalezi na lumiforu, ale cekal bych se i teple bile budou vicemene monochromaticke. Takze bych se snazil namichat vice "barev", treba dat 1/2 studene bile a 1/2 teple bile.
Co jsem delal doma svetlo na schody, tak jsem schvalne poridil RGB pasek. I kdyz barvy nepouzivam a sviti trvle vsechny tri slozky. Tam je ale problem ze rgb se nedela v takovem vykonu jako ciste bile.
JJ, výmak je to dobrý, možná to taky tak provedu. 

pravda, příště bych volil teple bílou, ale potřeboval jsem kousek pásku studené - a toto se svezlo (EBAY)
měl jsem tam napřed klasickou halogenu - vlastně je tam ještě vidět - jedna nestačí, má stín - a hlavně zavazí. nenašel jsem místo, kde by svítila a nepřekážela, možná tak panel na strop.
prostor je ale malý, tři řady se už nevejdou - klasický málo výkonný pásek nestačí - doporučuji alespoň 12W / m pásku
měl jsem tam napřed klasickou halogenu - vlastně je tam ještě vidět - jedna nestačí, má stín - a hlavně zavazí. nenašel jsem místo, kde by svítila a nepřekážela, možná tak panel na strop.
prostor je ale malý, tři řady se už nevejdou - klasický málo výkonný pásek nestačí - doporučuji alespoň 12W / m pásku
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
O té chromatičnosti LED barvy jsem nemluvil proto, že jsi ji použil ty, to bylo obecně, mám stále zafixované dílenské LED světla nebo světla na kole. 

- Kilovolt
- Sponzor fora
Mám na frézce taky ledky (necelej metr 19W/m) studeně bílý a svítí to jak drak. Ale pro příště bych zvolil teple bílou- je to podle mě příjemnější na oči.
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub