Plazma router
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, vložil jsem pár fotek konečně dokončeného plazma routeru s vlastním řízením postaveném na Machu a SheetCamu. Router ma vlastní elektroniku se zesilovači sběrnice, vše řídí procesor, který jen z machu přijímá povely. Problémy z Machem, jako nedokonalosti koncových spínačů atd, jsou odstraněny právě tímto procesorem. pokužívám na každé ose jeden kapacitní koncový spínač, kde procesor monitoruje směr, podle směru a přerušení kapacitního spínače vyhodí pro mach pouze ESTOP a sam odjede s danou osou v opačnem směru až do opětovného spojení koncovéo spínače. To je ověřená, nejlepší konstrukce, s tímto pak Mach je poměrně spolehlivý. Dále tato elektronika disponuje aktivní osou Z, která i bez THC sjíždí na materiál, dotkne se (neni to vodivostí, ale plovoucí osou Z) vynuluje osu Z a vyjíždí do nastavené výšky programem. Dále je možné pak zapnout i THC pro průběžné měření. To je vše na jedné desce, a pravděpodobně to bude v prodeji na cncshop.cz
Testoval jsem i čínské plazmové agregáty, jde především o odolnost na rušení. Nemám žádné stíněné kabely, to není lék, jen maska. Na elektronice jsou dolní propusti, filtrace, které propouští jen ty frekvence co mají, dále jsou použité cívky s bivilárním vinutím a též feritobé kroužky na kabelech vstupujících do elektroniky. Tímto není žádný problém.
Testoval jsem i čínské plazmové agregáty, jde především o odolnost na rušení. Nemám žádné stíněné kabely, to není lék, jen maska. Na elektronice jsou dolní propusti, filtrace, které propouští jen ty frekvence co mají, dále jsou použité cívky s bivilárním vinutím a též feritobé kroužky na kabelech vstupujících do elektroniky. Tímto není žádný problém.
dotaz, ten stůl je křivej nebo je to takovej optickej klam tím jak jsou ty lamely do vlnky:D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
-
- Kontaktovat uživatele:
danodpp píše:vyzera ako kupna masina
mohol by si pridat aj nejake foto zo stavby :-p
Pridam vice foto i video, práve doladuji elektroniku pro cncshop. Jinak mam upraveny cam pro sheetcam, kde je mozne oznacit i dilce ve vyrobku co maji byt palene hezcí, sheetcam na zaklade upraveneho camu vlozi do gkodu symbol pro prepnuti vzduchu na dusik, pak po vyrezani presnejsich rezu prepne hned navzduch.
-
Ještě se používají lamely co mají trojúhelníkové hroty kvůli co nejmenší ploše styku roštu -materiál. Záleží jak malé věci se budou řezat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak na přání přidávám více foto:
Více foto zde dávat nebudu, je samozřejmostí že prodávám stroje, ne návody. Těm co pomohou s řešením problémů pomohu i já, ale jen tak sem hodiny a dny vývoje dávat jistě nebudu. Nedělá mi problém rozdat několik THC a celkově všeho co k plazmě mam, ale jen těm co pomůžou řešit problém. Mě tlačí zákazníci, ne finance, nemám potřebu prodávat dílčí komponenty. Nyní mi zákazník z fora testoval řez dusíku, sám si sehnal dusík, připojil ho na plazmu a udělal zkušební řezy a porovnani, to mi zaslal, já jsem mu za to dal elektroniku s automatickým otukáváním materiálu s THC. Tak to funguje u me, tak mi prosím nepište soukromé zprávy o koupi THC. Já rád dám, není problém, vyrobím kazdému cokoliv bude potřebovat, ale službu za službu. Když něco nefunguje, finance nemají smysl, velkou váhu má jen informace vedoucí k řešení. Díky
Zde jsou videa na tuto plazmu:
http://www.youtube.com/watch?v=xw2QaDVe ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=0LXexyH ... CA&index=2
No a na této mé zkušební plazmě vše řežu a vyrábím. Plazma router byl navržený přes vánoce na testování elektorniky a už vyrobil asi 4 routery
https://www.youtube.com/watch?v=WpVq99Y ... A&index=10
Více foto zde dávat nebudu, je samozřejmostí že prodávám stroje, ne návody. Těm co pomohou s řešením problémů pomohu i já, ale jen tak sem hodiny a dny vývoje dávat jistě nebudu. Nedělá mi problém rozdat několik THC a celkově všeho co k plazmě mam, ale jen těm co pomůžou řešit problém. Mě tlačí zákazníci, ne finance, nemám potřebu prodávat dílčí komponenty. Nyní mi zákazník z fora testoval řez dusíku, sám si sehnal dusík, připojil ho na plazmu a udělal zkušební řezy a porovnani, to mi zaslal, já jsem mu za to dal elektroniku s automatickým otukáváním materiálu s THC. Tak to funguje u me, tak mi prosím nepište soukromé zprávy o koupi THC. Já rád dám, není problém, vyrobím kazdému cokoliv bude potřebovat, ale službu za službu. Když něco nefunguje, finance nemají smysl, velkou váhu má jen informace vedoucí k řešení. Díky

Zde jsou videa na tuto plazmu:
http://www.youtube.com/watch?v=xw2QaDVe ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=0LXexyH ... CA&index=2
No a na této mé zkušební plazmě vše řežu a vyrábím. Plazma router byl navržený přes vánoce na testování elektorniky a už vyrobil asi 4 routery

https://www.youtube.com/watch?v=WpVq99Y ... A&index=10
-
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkná mašinka i práce chválím.
Za tu soukromou zprávu ohledně THC se omlouvám, ale jen podotýkám, že
si tak trochu za to můžete, že u vás někdo poptává samostatné THC.
Z vašich příspěvků, které jste zadal na fórum to vyznělo tak, že chcete prodávat
i samostatné THC:
===============================================================================================================================
Zdravím, THC budu mít za chvíli vlastní i s automatickým nastavením výšky před zahájením propalu. Kontaktujte mě na email info@cybertronic-labs.cz
===============================================================================================================================
A ještě byla zmínka, že jednáte s CNC-Shopem
==============================================================================================================================
Prosím neberte to jako urážku nebo útok na Vás, píšu to jen pro info. Stroj je velmi pěkný
a smekám před vaší prací a vaše vysvětlení s THC je pochopitelné.
Z vašich příspěvků, které jste zadal na fórum to vyznělo tak, že chcete prodávat
i samostatné THC:
Zdravím, THC budu mít za chvíli vlastní i s automatickým nastavením výšky před zahájením propalu. Kontaktujte mě na email info@cybertronic-labs.cz
==============================================================================================================================
Prosím neberte to jako urážku nebo útok na Vás, píšu to jen pro info. Stroj je velmi pěkný
-
- Kontaktovat uživatele:
kamilpetrjansta píše:Moc pěkná mašinka i práce chválím.
i samostatné THC:
Rozhodně se neurážím, ano to vím, THC je k dispozici, ale ne k prodeji. Jak říkám, je možné jej různě vyměňovat. Vůbec nemám ponětí cenu, pro mě to cenu nemá a finance nejsou problémem. Když provádím vývoj, tak vždy jsou problémy a téměř vždy je na vyřešení minimum času. Proto jsem rád za každou pomoc a to každému! Thc bude pravděpodobně v prodeji na cncshopu, ale u me ne. Já budu provádět maximálně servis a podporu.
Já osobně se stavbou takových strojů jen bavím, pracuji externě pro Honeywell v AeroSpace a něco málo pro saabczech.cz (zbraně). Vývoj externě je jen koníček. Díky

-
- Kontaktovat uživatele:
Takový routr při nynější vybavenosti jsem schopen postavit do týdne. Nyní je to již jako stavebnice i to tak bylo navržené, zbývá dokončit dokumentaci včetně označení zapojení pro certifikaci.
-
- Kontaktovat uživatele:
S vývojem nových strojů je to vždy trošku adrenalin. O tom vím své.
Na začátku si člověk říká co je na všechno času a ke konci termíny hoří.
Ale zase ten pocit když vše funguje.
Ta plasma jako stavebnice je určitě dobrá idea. Můžu se zeptat kolik stojí
certifikace takového stroje? Teď řeším nabídku na brousící automat na lyže
a zákazník přemýšlí, že by chtěl certifikaci.
-
- Kontaktovat uživatele:
kamilpetrjansta píše:S vývojem nových strojů je to vždy trošku adrenalin. O tom vím své.
V první řade musíš mít dokumentaci a to včetně elektroinstalece, popisu kabelů kde co vede. Pak stačí zavolat elektrikaře co na to ma zkoužky a on ti potvrdi papiry a da ce, ale jen na tento jeden stroj, na seriovce nevim. Tohle stoji kolem 5000Kč. Já si to dělám sám ale i tak za papirovani dam kolem 2000kč.
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky, za info.
CE nedává elektrikář.cybertronic píše:kamilpetrjansta píše:S vývojem nových strojů je to vždy trošku adrenalin. O tom vím své.
V první řade musíš mít dokumentaci a to včetně elektroinstalece, popisu kabelů kde co vede. Pak stačí zavolat elektrikaře co na to ma zkoužky a on ti potvrdi papiry a da ce, ale jen na tento jeden stroj, na seriovce nevim. Tohle stoji kolem 5000Kč. Já si to dělám sám ale i tak za papirovani dam kolem 2000kč.
Značku si na výrobek dává sám podnikatel. Jednoduše tomu předchází kompletní dokumentace která obsahuje např.:
- návod k obsluze
- technickou dokumentaci
- analýzu rizik (u takového stroje musí být analýza provedená pro jednotlivé kroky zvlášť, tedy dopravu, montáž, používání, demontáž a likvidaci a návodu pro každý krok)
- výpočet bezpečnostních obvodů
- určení vnějších vlivů technickou zprávou
- seznam použitých evropských norem (pokud cokoliv není podle normy není možné si dát sám CE ale musí se řešit externě)
- revize elektro
Sice to vypadá složitě, ale není to tak náročné (myslím technicky časově jo)
Takový výrobek může teoreticky všude po EU, ale není to zase tak snadné protože některé státy nají různé specialitky které musí dodavatel dodržovat.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.