NEJLEPŠÍ CAD/CAM V ROCE 2013-ŽIVĚ
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
obecne vim o techto akcich to ze jedna vec je predvest neco co uz ma prodejce vyzkousene a ukazoval to 1000x
druha vec je prijit nekam a na jejich obrobku to predvest az do konce bez predchozi pripravy
to uz je pro vyber software daleko relevantnejsi vysledek
druha vec je prijit nekam a na jejich obrobku to predvest az do konce bez predchozi pripravy
to uz je pro vyber software daleko relevantnejsi vysledek
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Neni z toho nejaky videozaznam? To bych se podival rad.stro1 píše:byl někdo na prezentaci CAD/CAM produktů ve městě Bruntál na průmyslové škole dne 9.5.2013, kde se sešli prodejci,
a živě předvedli jejich nejnovější a nejlepší strategie, co vše dovedou na obráběcích strojích?
Další otázka směřuje, co si myslíte o výsledných obrobcích, výsledných časech, prezentacích daných produktů?
Účastníci akce byli: Edgecam, Gibbscam, Hsmworks, Mastercam, Featurecam, Edgecam, Surfcam, Worknc.
Skoda, ze treba sem neposlali predem nejakou upoutavku. I kdyz Bruntal je pro me trochu z ruky.
díky za bezvadný povídání
Můžeš sem dát zadání co se tam řešilo, tj. ten dílec?
Můžeš sem dát zadání co se tam řešilo, tj. ten dílec?
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to byl super pocin, uz dlouho jsem cekal na neco takoveho
vedlejsim produktem muze byt argument pro obycejne zamestnance kdyz za nim prijde vedeni a rekne "vzdyt jsme ti koupili drahy software ktery umi vsechno"
"na te jejich prezentaci to mel za 5 minut" (rozumejte prezentaci naucene soucasti kterou by oklikal i po slepu)
atd... atd....
oni ty marketingovy vychloubani maji dost daleko k realite bezneho provozu v nejake firme
vedlejsim produktem muze byt argument pro obycejne zamestnance kdyz za nim prijde vedeni a rekne "vzdyt jsme ti koupili drahy software ktery umi vsechno"
"na te jejich prezentaci to mel za 5 minut" (rozumejte prezentaci naucene soucasti kterou by oklikal i po slepu)
atd... atd....
oni ty marketingovy vychloubani maji dost daleko k realite bezneho provozu v nejake firme
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
No, Toolox 44 má 45HRC. Tenhle materiál mi nepřipadá jako trošku hůře obrobitelný, spíše hodně špatně obrobitelný. Frézy se na tom tupí dost. Náš obráběč mi říkal, že frézy na tomhle materiálu vydrží méně, než na 19 552 zakalené na 54HC.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné, moc pěkné. Mělo by se to každý rok opakovat. Příště už se vychytají chyby a dětské nemoci, organizátor i prodejci budou lépe připravení a bude to "spravedlivější".
Jinak Toolox 44 je můj oblíbený materiál, co jsem se ho naučil aspoň trošku obrábět, nedám na něj dopustit
Nebyl by model toho obrobku, že bych si to cvičně zkusil naprogramovat nebo dokonce vyrobit?
Jinak Toolox 44 je můj oblíbený materiál, co jsem se ho naučil aspoň trošku obrábět, nedám na něj dopustit

Aleš Procháska
-
Taky jsem neco podobneho zazil pred nekolika roky. Bylo to v Prametu Sumperk. Delali tehda vyber jaky CAM koupit.
Po dvou dnech nekteri CAMaci nedokazali ani rozjet stroj. Vysledkem byl nakup softu co byl nejhorsi. Asi dost tucna obalka.
V Sumperku byla nejlepsi firma Delcam a hned za ni firma 3E Praha.
Ted bylo zadani relativne jednoduche. Da se to programovat primo na stroji (Heidenhain, Sinumerik). Proto bych vysledky videl v nedokonalosti technologa-programatora a neznalosti pouzitych nastroju.
Ja osobne pro tento pripad bych pouzil nastroje od firmy LMT FETTE. SECO pro Toolox je mene vhodny.
"Nevím jestli to někdo zaregistroval, ale dalšími z věcí bylo i dodržení zadání, které znělo: na dvou dutinách obrobit svoji progresivní strategií, zbytek obrábět klasicky."
- mohu se dovedet co tim bylo mysleno progresivni strategii? FEED, HSP a jine?
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ted trochu jinak:
Jsme tady ruzni programatori, tak proc nezkusit si taky zaprogramovat. Vykres mame, polotovar asi bude jiz opracovana kostka, material Toolox 44.
Zajimaji mne kdo jake strategie pouzije, jake nastroje doporucuje. Uverejnit co nejvice informaci o vysledku obrabeni.
Dale - je moznost vyrobit tento obrobek se softem do 20 tisic?
Po dvou dnech nekteri CAMaci nedokazali ani rozjet stroj. Vysledkem byl nakup softu co byl nejhorsi. Asi dost tucna obalka.
V Sumperku byla nejlepsi firma Delcam a hned za ni firma 3E Praha.
Ted bylo zadani relativne jednoduche. Da se to programovat primo na stroji (Heidenhain, Sinumerik). Proto bych vysledky videl v nedokonalosti technologa-programatora a neznalosti pouzitych nastroju.
Ja osobne pro tento pripad bych pouzil nastroje od firmy LMT FETTE. SECO pro Toolox je mene vhodny.
"Nevím jestli to někdo zaregistroval, ale dalšími z věcí bylo i dodržení zadání, které znělo: na dvou dutinách obrobit svoji progresivní strategií, zbytek obrábět klasicky."
- mohu se dovedet co tim bylo mysleno progresivni strategii? FEED, HSP a jine?
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ted trochu jinak:
Jsme tady ruzni programatori, tak proc nezkusit si taky zaprogramovat. Vykres mame, polotovar asi bude jiz opracovana kostka, material Toolox 44.
Zajimaji mne kdo jake strategie pouzije, jake nastroje doporucuje. Uverejnit co nejvice informaci o vysledku obrabeni.
Dale - je moznost vyrobit tento obrobek se softem do 20 tisic?