a zároveň bych vám chtěl poděkovat za dobré směrování a trpělivost mnoha členů při shánění informací (dokážu být neodbytný

Rozhodl jsem se postavit malé CNCéčko, po letitém shánění informací, jak levně převést počítačový model do reality z původně plotrových řezaček, přes 3d tiskárny (fa. Bibus 3D tisk před tak 8-mi lety pro normálního smrtelníka sci-fi cena), až mě to zaválo na CNC gravírky kolem stráneku Gravosu a podobně až sem.
Je to můj první počin, tak prosím o přísnou, ale věcnou kritiku, abych to mohl případně předělat do funkční podoby. Jde o svařený rám z jeklů 200x100x8, vyžíhaný a ofrézovaný, potom vylitý epoxidem a špónami, jako stůl mám sehnanou starou litinovou desku 1000x800mm, tlustou 30mm plus asi 120mm masivní žebra vespod, kluci mi to v práci v rámci zácviku na staronové CNC frézce srovnají a obrobí, vřeteno už mám doma 1,5kW vodou chlazený Čiňan s 3xuloženými ložisky, 25-ky lineáry osy X jsem koupil tady na fóru, další elektrika a mechanika a ostatní věci dle kalkulace ve fotkách na Rajčeti (jsou tam i popisky), takže díky předem za rady a info kdyžtak doplním. Už aby to jelo

http://pepa-z-depa.rajce.idnes.cz/CNCecko/