solidworks - sloučení dvou dílů

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...
RaS

5. 6. 2013, 6:53

Jde v solidworksu, složit do sebe dva díly tak aby vznikl jeden?
mám jeden díl třeba rukojeť šroubováku a druhej díl třeba ten vlastní ocelovej nástroj a chci to dát do sebe ne jako sestavu, ale tak aby vznikl jeden díl..jak?
děkuji
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
echt

5. 6. 2013, 8:15

... jde
RaS

5. 6. 2013, 8:31

echt píše:... jde
no že jde jsem tak nějak předpokládal :D hlavně mě zajímalo to JAK?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
marekzcke

5. 6. 2013, 9:02

Mna napada sposob. Jednoducho prvy diel pridat do kniznice. Vznikne subor \*.SLDLFP. Do toho druheho si potom ten prvy jednoducho z kniznice vybrat. :)
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
dodo_mt
Kontaktovat uživatele:

6. 6. 2013, 5:05

Urobit zostavu a Ulozit ako part :)

dodo
CNC programátor
CAD: Pro/E 2001 - PTC Creo 6.0
CAM: EdgeCam 7.75 - EdgeCam 2020
RaS

15. 6. 2013, 10:37

jak jednoduché, děkuji...

nicméně další dotaz mám symetrický díl vytvořený zrcadlením takže mám dvě poloviny zrcadlově otočené a v každé budu mít třeba jedno tvarové odebrání a teď chci mít díl A kterej bude mít zrcadleno vše mimo toho vybrání a díl B stejnej ale to vybrání chci mít na druhé straně (prostě pravej a levej díl) díl A není problém, potlačím zrcadlení toho vybrání a je jen na jedné straně, jenže jak udělat to aby se mě to zrcadlilo a potlačila se pouze ta mateřská strana (tu když potlačím tak se mě nevytvoří ani ta druhá) ?

v podstatě mě stačí vytvořit ten samej prvek na druhé straně, ale aby měl povahu stejnou jako ten mateřskej a nebyl jako zrcadlení.. pak si můžu zamknout buď pravej nebo levej..
dodo_mt
Kontaktovat uživatele:

17. 6. 2013, 10:01

Asi presne nerozumiem co chces, ale prezrkadlil by som to co potrebujem a potom by som si tu stranu ktoru nechcem normalne odrezal Cut-om. Ak je to to co chces...

dodo
CNC programátor
CAD: Pro/E 2001 - PTC Creo 6.0
CAM: EdgeCam 7.75 - EdgeCam 2020
RaS

17. 6. 2013, 10:38

ale já potřebuju aby tam ten zbytek zůstal.. prostě abych byl schopen přepínat pravá, levá verze..on je ten prvek celkem složitej proto ho mám zrcadlenej abych ho nemusel překreslovat znova, a pokud bych to měl odřezat tak by mě to zmizelo, já to tam potřebuju zachovat..
RaS

17. 6. 2013, 10:49

představ si třeba věc jako televizní ovladač relativně složitá součástka tvořena z mnoha prvků a z důvodu jednoduchosti je zrcadlena v ose.. a třeba v pravým horním rohu budu mít nějaké tlačítko, které chci mít jednou vpravo a podruhé vlevo a udělat si tak kombinaci různých ovladačů kde jedno tlačítko bude druhé ne atd.. vše co tam je trvale mám zrcadleno jako celek čímž mě vznikne celkovej tvar a to tlačítko si udělám zvlášť jako skupinku několika prvků a mám ho třeba v pravo... a v dalším ho chci mít vlevo takže ho ozrcadlím a ten pravej chci zneviditelnit.. nicméně pokud není vidět mateřskej pravej tak ani levej zrcadlenej.. bych to potřeboval udělat jako nějakou zrcadlovou kopii abych ji mohl povypínat..
Doghi

17. 6. 2013, 11:22

Možná by pomohlo hodit sem náhled, jak to vypadá. Ale podle toho co jsem pochopil, tak bych to co chceš měnit udělal jako samostatný prvek a ten zrcadlil. tím by ti měly vzniknout 2 prvky nezávislé na sobě.
SolidWorks 2014 + HSMWorks (Last development version)
Neznám slovo NEJDE. Buď to neumím nebo se mi nechce :D
RaS

17. 6. 2013, 11:55

ale tak to mám.. jenže vytvořím, prvek vpravo není problém je tam.. ale pokud ten prvek chci vlevo? tak ho ozrcadlím a je vpravo i vlevo a jakmile ho vpravo (ten původní) vypnu tak zmizí i ten vlevo..
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 6. 2013, 12:06

Pořád nevím, jestli tomu dobře rozumím. Ale co třeba udělat ten prvek vlevo i vpravo a "vyzáplatovat" ten, který nepotřebuješ?
Nebo mít jeho polohu určenou rovnicí? Nebo jej zazrcadlit ve skice a pak odebrat jednu nebo druhou oblast?
Aleš Procháska
RaS

17. 6. 2013, 12:11

ano udělat ho vpravo a vlevo samozřejmě lze.. jenže ten prvek je celkem složitej a nechci ho kreslit víckrát.. a nejedná se jen o jeden prvek ale několik a kreslit je dvkarát je blbost..
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 6. 2013, 12:14

A zazrcadlit a "zašpuntovat" ten nechtěný by nešlo? Není ti sice dvakrát čisté, ale účel to splní :-) Nebo si ten prvek udělat negativní, jako samostatné tělo, a od modelu jej odečíst.
Aleš Procháska
RaS

17. 6. 2013, 12:24

zašpuntovat říkáš čemu? takový to potlačit prvek? to právě potlačí jak matku tak dítě :D alespoň tak to píše solidworks
Odpovědět

Zpět na „Ostatní software“