Mach3 a realita ohledne vykonu PC.

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Odpovědět
Pupak
Kontaktovat uživatele:

29. 3. 2008, 5:06

Jiz nekolik dnu se chystam podelit o informace z jedne konference,kde se seslo nekolik desitek dlouhodobych uzivatelu Mach3 z celeho sveta.
Jednalo se hlavne o realnem provozu Mach3 na ruznych platformach PC a take o potrebnem vykonu.Nebudu unavovat podrobnostmi a sdelim resume. Dost casto uvadeny udaj,ze na Mach3 staci P3 a AMD na frekvencich 600-1000MHz je dost zavadejici.90% vsech problemu,ktere se na Mach3 vazi maji prave uzivatele techto malo vykonnych PC.Po vyhodnoceni ankety vice jak 500 uzivatelu se jako optimalni sestava ukazuje P4 na 2-3GHz a AMD na 2.5-3GHz.Pamet min 512 MB.System XP-SP2.Na techto konfiguracich bezi Mach3 s hodinami 100kHz a umi spolehlive honit motory v MKK 1/8 na 8 kHz.Udelal jsem si sam test na P3 700MHz se 128 MB RAM a opravdu se nektere neduhy v provozu objevily.
Nepravidelnost generovanych pulsu na 25KHz zakladne byla uz dost patrna.Vyssi hodiny jiz vykazovaly vyraznejsi vypadky.Take ztrata kroku pri ruznych variantach soucasneho pohybu jedn. os.Tech nekolik hodin stravenych s oscilem mi potvrdilo opravnenost zaveru konference, a tak mohu uzivatelum Mach3 vrele doporucit uvedene konfigurace PC pouzivat.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 3. 2008, 9:31

souhlasim
taky jsem meril
na slabsi P4 to na oscilu melo dost velky nerovnomernosti
na silnejsim pc jsem to netestil
nechtelo se mi vyhazovat dalsi penize
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“