Software pro výpočet strojních časů

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...
Pajatool

10. 7. 2013, 6:05

Zdravím, nevíte prosím někdo o software pro výpočet časů obrábění? Potřebuji dělat cenové kalkulace.... ,zkoušel jsem software od PO-NOR-KA a ten mi tedy moc nevyhovuje. Viděl jsem to i v excelovsých tabulkách ale nikde nemůžu nic najít. Nejlepší by byl samozřejmně software zdarma ,nebo alespoň něco kde je možno stáhnout demo před koupí. Díky za rady....
bobik

11. 7. 2013, 9:34

Feature CAM by měl umět v v demo režimu generovat dráhy a z toho zjistíš strojní čas. Jen je třeba mít 3D model dílu.
Doghi

11. 7. 2013, 7:18

Jen to ale musíš celé naprogramovat, protože AFR nefunguje tak perfektně, jak výrobce tvrdí. A když ti to u 1000ks série špatně vypočte čas, tak proděláš i boty :/
To naceňování je snad nejhorší možná práce :(
SolidWorks 2014 + HSMWorks (Last development version)
Neznám slovo NEJDE. Buď to neumím nebo se mi nechce :D
Pajatool

3. 8. 2013, 1:19

Po dovolený se dostávám k odpovědi ,do ted jsem to počítal na papíře s časy , který jsem pochytal stopkama vždy na 10mm dráhy ,takže všechno lepší než to dělat takhle....,
mám ted na stole výkres kde je to samá interpolace a a 70 závitů od M2 do M5 ...., takže jdu vyzkoušet ten soft....
Díky za tip.
TPV racionalizace

2. 1. 2015, 12:36

Dobrý den,
nabízím program který určí řezné podmínky podle obrobitelnosti a spočítá výrobní časy. Program se nadále rozvíjí, ale již nyní nabízí k normování řadu potřebných technologií:

• Základní program Kalkulace, výpočet y hmotností, normy materiálů, tvrdosti, obrobitelnosti, tolerancí a spojovací materiál, optimalizaci řezání atd.
• Soustružení Klasické soustruhy, NC soustruhy, karusely
• Vrtání Klasické vrtačky, vyvrtávačky, vyvrtávačky NC
• Frézování Klasické frézy, NC frézy
• Svařování MIG, MAG, TIG, svařovací robot
• Řezání Kotoučová, pásová, pásová NC, kotoučová NC, rámová
• Pálení Autogen, plazma, vodní paprsek, laser, laser 3D

Převážná část technologií je hotová, ostatní před dokončením a další technologie se připravují:

• Lisování Výstředníkové, hydraulické, ohraňovací lis
• Horizontky Klasické horizontky, NC horizontky
• Obráběcí centra Víceosé stroje
• Broušení Na plocho, povrchů, otvorů

Je také v přípravě verze pro práci se dřevem a plastem:

Jednoduše se ovládá a je optimalizován pro zadávání minimálně údajů. Mohu zaslat videoukázku a demoverzi.
Jestli Vám pak bude program vyhovovat, tak ho můžete koupit za příznivou zaváděcí cenu, ale je také možno ho získat včetně zaškolení a nastavení v rámci dotací EU.

Srdečně zdraví
Miroslav Hošek

Tel. 602 320 885
Skipe: Miroslav Hošek
mhosek@cbox.cz
http://www.tpvracionalizace.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
filla
Kontaktovat uživatele:

2. 1. 2015, 12:57

TPV racionalizace píše:Dobrý den,
nabízím program který určí řezné podmínky podle obrobitelnosti a spočítá výrobní časy.
tohle je z principu nesmysl, nebere to do uvahy tuhost stroje, delku nastroje otupeni, takze si laskave dopln, ze spocita orientacni vyrobni cas, ktery se ve vysledku muze dosti lisit od skutecnosti, na jeden kus mozna dobry, na 100 uz nikoliv

P.S. a nezapomen za reklamu poslat aspon nejakou korunu na provoz fora, jinak priste nebudes mit kde onanovat
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
TPV racionalizace

2. 1. 2015, 3:49

Základem každé správné kalkulace je nastavení programu podle typu stroje, používaných nástrojů a zvyklostí ve výrobní společnosti. Toto je názor někoho, kdo program neviděl, neví ani o jaký program jde, natož jak program pracuje. Žádný kalkulátor nedokáže přesně zkalkulovat výrobní čas. I při NC výrobě je téměř nezkalkulovatelný čas obsluhy.
Normovač nebo osoba pověřená kalkulací výrobku potřebuje znát reálný čas na výrobek. Skutečný zjistí teprve po ukončení zakázky.
Jinak se umlouvám že jsem si dovolit poslat svůj příspěvek, měl jsem raději poslat nějakou tu korunu.
Josef
Sponzor fora

4. 1. 2015, 9:53

TPV racionalizace píše: měl jsem raději poslat nějakou tu korunu.[/b]
Nikdy není pozdě, třeba i na banner.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

4. 1. 2015, 10:26

Aniž bych chtěl někoho chválit nebo hanět, dovolím si jednu dobrou radu: nabízí-li někdo jakýkoliv software na prodej, měl by automaticky dát na stránky ke stažení demoverzi (video nestačí). Představuji si, že kdybych třeba měl o takový soft zájem, určitě bych se chtěl podívat, jestli není řešený tak "školometsky" jako skoro všechny ostatní programy řešící tento úkol. A nechtěl bych na něj čekat ani 60 vteřin, natož žádat mailem o poslání -- než mi přijde odpověď, budu mít už vybráno mezi těmi, které demoverzi i cenu na webu mají :)
Aleš Procháska
TPV racionalizace

4. 1. 2015, 2:18

Výběr a zavedení programu do firmy je docela zásadní záležitost. Je to stejně důležité jako výběr a zavedení IS. Přechod pak na jiný sytém, je složité a komplikuje to chod společnosti. Výběr se nevyplatí uspěchat a vyžádá si jistě konzultace s dodavatelem.
Jak píši, jedná se o dynamicky se rozvíjející program a právě je před dokončení verze 4. U této verze přibydou nejen další technologie, ale i zjednodušení a intuitivní ovládání. Připravuje se například export dat do IS.
Chci, aby si zákazník dostal vždy nejnovější verzi (za zaváděcí cenu), a současně mu nabízím nastavení a financování pomocí dotací EU, jehož podmínky se také mění (dokonce i mezi kraji).
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

4. 1. 2015, 2:20

Ajaj. Dělal jsem v IT 20 let a tyhle řeči znám popředu i pozpátku :D :D :D
Aleš Procháska
filla
Kontaktovat uživatele:

4. 1. 2015, 2:33

teprve leden a uz je tu vazny kanditat na PR kydy roku :lol:
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 1. 2015, 2:41

Jo a ty reci o sponzoringu taky vypadaji jako reci, zatim se zda se nic nekona.
jestli ma podobny pristup k tech. podpore a jinym vecem tak to bude urcite stat za to
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Josef
Sponzor fora

4. 1. 2015, 10:22

Já jsem svého času chtěl taky ulevit cenařům v kalkulaci. Nejjednodušší se mi zdál soustruh a tak jsem začal a ještě rychleji skončil. Když jsem začal studovat normativy, tak jsem např. pro vetší úběry materiálu zjistil, že na to nepasuje vůbec žádná matematická metoda. Nakonec jsem to napsal od - do za tolik, od do dále za tolik atd. Byl to přesný výpočet nepřesných čísel, ale chlapci byli spokojeni a chtěli další stroje. Nekonalo se, protože to bylo nepřesné a nechtěl jsem se pod to "podepsat". Bylo to v dřevní době IT, začínal jsem s dBaseIII (nelegál, jako skoro vše za totáče) a později jsem "povýšil na Fox" - legál po převratu. Začal jsem sklady, pak TPV (bez oných kalkulací časů) s výstupy do účta jak materiálu, tak nedokončené výroby atd. Pak přišly jiné priority a už jsem se k tomu nevrátil a nedodělal. Byly to ale krásné časy... Mohu z vlastní zkušenosti tvrdit, že nejlepším softem na odhad strojního času (pokud se to neprožene CAMem u CNC) je to co nosíme na krku, aby nám do něj nepršelo. No a jako v každých softech, tak taky v těch květácích je sakra rozdíl.
packa

5. 1. 2015, 5:45

TPV racionalizace píše:Dobrý den,
nabízím program který určí řezné podmínky podle obrobitelnosti a spočítá výrobní časy. Program se nadále rozvíjí, ale již nyní nabízí k normování řadu potřebných technologií:

• Základní program Kalkulace, výpočet y hmotností, normy materiálů, tvrdosti, obrobitelnosti, tolerancí a spojovací materiál, optimalizaci řezání atd.
• Soustružení Klasické soustruhy, NC soustruhy, karusely
• Vrtání Klasické vrtačky, vyvrtávačky, vyvrtávačky NC
• Frézování Klasické frézy, NC frézy
• Svařování MIG, MAG, TIG, svařovací robot
• Řezání Kotoučová, pásová, pásová NC, kotoučová NC, rámová
• Pálení Autogen, plazma, vodní paprsek, laser, laser 3D

Převážná část technologií je hotová, ostatní před dokončením a další technologie se připravují:

• Lisování Výstředníkové, hydraulické, ohraňovací lis
• Horizontky Klasické horizontky, NC horizontky
• Obráběcí centra Víceosé stroje
• Broušení Na plocho, povrchů, otvorů

Je také v přípravě verze pro práci se dřevem a plastem:

Jednoduše se ovládá a je optimalizován pro zadávání minimálně údajů. Mohu zaslat videoukázku a demoverzi.
Jestli Vám pak bude program vyhovovat, tak ho můžete koupit za příznivou zaváděcí cenu, ale je také možno ho získat včetně zaškolení a nastavení v rámci dotací EU.

Srdečně zdraví
Miroslav Hošek

Tel. 602 320 885
Skipe: Miroslav Hošek
mhosek@cbox.cz
http://www.tpvracionalizace.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Měl bych docela zájem o nějakou ukázku tohoto sw
Odpovědět

Zpět na „Ostatní software“