Máte někdo zkušenosti s nastavením proudu na motory Nema 23? Koupil jsem tyto drivery a teprve testuji a zdá se, že motory dost topí. Jaké máte zkušenosti s nastavením DIP přepínačů.
Díky za každou radu.
J. S.
Nastavení M542
Mám motory s proudem 4,2A, proud na driveru mám nastevený naplno, napětí 48V.
Motory jsou jen vlažné, ale nikdy jsem neběhal déle než 10minut (zapnuté v klidu byly dlouho)
Ovšem záleží co to je "topí", pokud se na nich po dlouhé zátěži nedá udržet ruka ještě to nic neznamená. Teplota nad 60°C je už na ruku dost a přitom pro motory je to pohoda.
Motory jsou jen vlažné, ale nikdy jsem neběhal déle než 10minut (zapnuté v klidu byly dlouho)
Ovšem záleží co to je "topí", pokud se na nich po dlouhé zátěži nedá udržet ruka ještě to nic neznamená. Teplota nad 60°C je už na ruku dost a přitom pro motory je to pohoda.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
DIP 4 = OffSchusterj píše:Jak máš nastavenej DIP 4? Jak velkej má význam. Jinak používám napětí 24V.
chová se to tak že průměrný proud je při chodu 0,8A, při zastavení asi 0,4A a po cca 0,5s padne na 0,15A. Když je zapnutý tak klesá pouze na 0,4A.
(podmínky jsou 1000kroků/ot, 2mm stoupání, 1500mm/min, 750ot/min)
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.