vykresy
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
-
dalo by sa kúpiť výkresy na základňu cnc frezky.
...nikto učený z neba nespadol, keď spadol tak sa zabil ...
A kde? Od koho?
To je konstatování nebo dotaz?
Sorry, ujely mi nervy.
Pokud je to otázka, za tou se píše otazník a ten je na každé klávesnici !!!!
To je konstatování nebo dotaz?
Sorry, ujely mi nervy.
Pokud je to otázka, za tou se píše otazník a ten je na každé klávesnici !!!!
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
hodně špatně položená otázka..
třeba na Trona dá, na něco hobby ani plánky nepotřebuješ to je lepší pak dovymyslet podle toho co seženeš za díly..
nicméně nejdůležitější co jsi vůbec nezmínil na jakou frézku..
třeba na Trona dá, na něco hobby ani plánky nepotřebuješ to je lepší pak dovymyslet podle toho co seženeš za díly..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
-
sorry za ten otáznik na konci dotazu. Na vysvetlenie. Chcem si dať vyrezať vodným lúčom bočnice na osu X a zakladné dosky na osu Y . Všade požadujú výkres a keďže nie som strojár a neviem kresliť a ani neovladam CAD a dokonca aj ruky sa mi trasú tak zato ta škaredá otázka. Inak mám takúto ideu. Tron cca 500 x 800 x 150 s možnosťou aj na farebné kovy AL bronz mosadz + drevo lamnat.RaS píše:hodně špatně položená otázka..
pokud ti můžu radit, tak nejdřív vše promysli, ujasni si koncepci a až potom nech řezat nějaké díly.. laserem to máš vyříznuté během pár dní a než se pak dívat na zkažené plechy tak je lepší to pořádně promyslet.. nakresli si to alespoň od ruky, ať máš nějakou představu a třeba se najde někdo kdo ti to překreslí, ale musíš jasně vědět co tam bude jaké lineáry šrouby motory atd.. a až poté se dají dělat nějaké plány... jinak s konstrukcí typu Tron zapomeň na dural..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
namaluj to tužkou na kus papíru, oskenuj to a hoď to sem, pak Ti to určitě někdo překreslí do CADu a pošle Ti .DXF soubor, to je to, co po Tobě chtějí, tj. obrys toho dílu v elektronické podobě
opravdu to stačí od ruky na pytlíku od mouky, ale musí to mít hlavu a patu
opravdu to stačí od ruky na pytlíku od mouky, ale musí to mít hlavu a patu
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
-
Dik za rady. Pokusim sa niečo zosmoliť. Predstavu mám. Aj malú frezku takže nejakú predstavu a skusenosľ tiež, Len to kreslanie je problém. Ešte otázka vhodnejšia je portal?
Sorry, nic ve zlém .... ale myslím, že bys měl raději koupit něco hotového. Pokud nejsi schopný udělat výkres 2D dílů pro pálení laserem, nemáš evidentně ani minimální představu co chceš stavět (viz Tvůj poslední dotaz ohledně portálky), tak jen přijdeš o spoustu peněz. Dále máš vzhledem ke znalostem (....keďže nie som strojár a neviem kresliť... ) evidentně dost náročný představy (...Tron cca 500 x 800 x 150 s možnosťou aj na farebné kovy AL bronz mosadz + drevo lamnat) ... Mimochodem Tron je portálka. 

případně pokud máš potřebu to stavět sám, tak si nechat udělat od někoho kdo tomu aspoň trošku rozumí nějakej model a plánky.. když nad tím ztráví třeba 20hodin dáš mu třeba 5000,- (hodiny a cenu jsem napsal jen tak a nerad bych aby se o tom rozpoutala bouřlivá diskuze) tak na modelu hned uvidíš co a jak, vypadnou ti výkresy pro laser a ušetří ti to spoustu času a odhalí mnoho úskalí, které bys pak složitě řešil kompromisama, nebo předěláním dílů, a ty peníze se vrátěj podle mě nekolikrát..a v ceně frézky je to pakatel..
-
Tak mi trebaEngineer píše:Sorry, nic ve zlém .... ale myslím, že bys měl raději koupit něco hotového. Pokud nejsi schopný udělat výkres 2D dílů pro pálení laserem, nemáš evidentně ani minimální představu co chceš stavět (viz Tvůj poslední dotaz ohledně portálky), tak jen přijdeš o spoustu peněz. Dále máš vzhledem ke znalostem (....keďže nie som strojár a neviem kresliť... ) evidentně dost náročný představy (...Tron cca 500 x 800 x 150 s možnosťou aj na farebné kovy AL bronz mosadz + drevo lamnat) ... Mimochodem Tron je portálka.

Myslím, že není důvod se urážet ... snažím se Ti ušetřit nemálo peněz a zklamání. 
Pokud totiž budeš vyrábět podle nějaké zpracované výkresové dokumentace tak Tě frézka vyjde dráž, než když ji koupíš od šikmáčů. Ušetřit se dá jedině pokud seženeš levně nějaký díly a polotovary, ale pak si to musíš bejt schopnej zkonstruovat a dotvořit sám a to při vší úctě jak i sám přiznáváš asi nejsi.
Jaký je Tvůj profesní obor a co chceš na frézce dělat? Ona totiž mašinka 800x500x150 už je stavebně pěkná porce i pro znalého profíka.

Pokud totiž budeš vyrábět podle nějaké zpracované výkresové dokumentace tak Tě frézka vyjde dráž, než když ji koupíš od šikmáčů. Ušetřit se dá jedině pokud seženeš levně nějaký díly a polotovary, ale pak si to musíš bejt schopnej zkonstruovat a dotvořit sám a to při vší úctě jak i sám přiznáváš asi nejsi.
Jaký je Tvůj profesní obor a co chceš na frézce dělat? Ona totiž mašinka 800x500x150 už je stavebně pěkná porce i pro znalého profíka.

mimochodem jaká šikmooká frézka frézuje slitiny hliníku? když tady vidím takové ty routery za 40-50000 kde je ložisko zaražené v duralu zajištěné hlavičkou šroubu a podobné vychytávky tak to je škoda peněz..
No myslím, že vedle chybějících základních předpokladů pro stavbu stroje je tu druhá věc a to poněkud přehnaný začátečnický požadavek na velikost a schopnosti stroje, proto jsem se také dotyčného ptal co hodlá dělat ... chtělo by to asi kapku slevit na nárocích.RaS píše:mimochodem jaká šikmooká frézka frézuje slitiny hliníku? když tady vidím takové ty routery za 40-50000 kde je ložisko zaražené v duralu zajištěné hlavičkou šroubu a podobné vychytávky tak to je škoda peněz..

Mimochodem myslíš, že za 40-50 tazatel postaví funkční router na kov ve velikosti, kterou uvedl?
Řešíme tady tyhle vzdušný zámky vpodstatě každej měsíc stále podobný ve stylu....
....Rád bych si postavil CNC frézku rozměrů xyz v ceně do tisíce euro
....Rád bych si postavil CNC na kovy ideálně portálka z duralu atd ....
....Rád bych si postavil CNC ..... neumím nakreslit výkres, nevím ani ň o elektronice apod ....
Naprosto upřímně si fakt nedovedu představit, že někdo kdo má problém nakreslit 2D výkres (aby bylo jasno výkresy se dají kreslit i pravítkem a tužkou na papír pokud to člověk neumí na PC - já třeba čmárám na papír běžně) má reálnou šanci postavit funkční stroj výše požadovaných parametrů. Myslím, že tazatel by měl začít něčím méně náročným, proto to doporučení na frézkoploter. Já kdysi začínal tak že jsem si koupil hliníkovej router 260x320x50mm a na něm se začal s CNC problematikou seznamovat. Pochopitelně že na něm dural, mosaz aj moc frézovat nešlo, ale hodně mi to dalo .... takže jsem rozhodně nelitoval.
Nezlob se na mně, ale mně tyhle příspěvky připadají jako, že bych si rád postavil F1, ale nemám ani řidičák, tak mi řekněte kde seženu plánek....

no za ty peníze to nepostaví.. o tom žádná, nicméně si myslím, že kupovat ten čínskej sráč jsou vyhozené peníze..za 40-50 nepořídíš asi ani komponenty a materiál.... o té hromadě práce ani nemluvím.. má-li to vyjít rozumně tak si to člověk musí udělat sám a svůj čas nepočítat.. nicméně na to musí mít stroje a šikovné ruce a vědět co dělat..